Ufuk Sarıca, İsveç yenilgisi sonrası açıklama yaptı!

24.02.2018 - 00:52 | Son Güncellenme: 24.02.2018 - 00:52

 

A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'ndaki üçüncü maçında deplasmanda İsveç'e 59-58 yenildikleri maçı değerlendirdi. Sarıca, beklentilerinin altında bir oyun ortaya koyduklarını belirtti.

“Ritmimiz düşüktü”

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ufuk Sarıca, "Bir türlü ritim bulamadık. Özellikle ofansif pasta ritmimiz düşüktü." dedi.

"Sert bir maç oldu"

İlk yarıda boş atışları değerlendiremediklerinden yakınan Sarıca, "Eğer bu atışları sayıya çevirebilseydik, maçı farklı bir şekilde bitirebilirdik. Özellikle üçüncü periyodu çok kötü oynadığımızı söyleyebilirim. Sert bir maç oldu ve üçüncü periyotta rakibin gerisinde kaldık. Ayrıca 20'de 10 serbest atış kullandık. Bu da maçı kaybetmemizin sebeplerinden biri." diye konuştu.

“Halen avantajımız var”

Takım olarak kötü bir günde olduklarını belirten Sarıca, "Grupta hala avantajımız var. Pazartesi günü oynayacağımız Letonya maçına konsantrasyon sağlamamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Milli oyuncu Ali Muhammed de oyunda ritim yakalayamadıklarından bahsederek, son bölümde farkı kapatmalarına karşın kazanmayı başaramadıklarını anlattı.

Senin için hazırladığımız haberler