Ufuk Sarıca: "Tofaş'ın yeri gerçekçi değil"

05.02.2017 - 16:43 | Son Güncellenme: 05.02.2017 - 16:43

BSL'de 9 haftada aldığı 7 galibiyetle zirve takibini sürdüren Beşiktaş Sompo Japan'da başantrenör Ufuk Sarıca, TOFAŞ maçını değerlendirdi.

Geçen hafta Fenerbahçe'yi yenerek kötü gidişi noktalayan TOFAŞ karşısında, Sarıca, seyircileri önünde kendi tempolarını sahaya yansıtmaları gerektiğini söyledi.

Tofaş maçında nelere dikkat etmeniz gerekir?

UFUK SARICA: Geçen hafta Fenerbahçe’yi yenerek moral bulan bir TOFAŞ ile karşılaşacağız. İyi bir kadroları var ve bulundukları yer gerçekçi değil. Dikkat edilmesi gereken bir maç. Top paylaşımını iyi yapan bir takımlar ve bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Fiziksel olarak direnç koyan, rakibi yoran bir takımız. Bunu uygulamaya devam etmeliyiz. Bunu yapabilirsek ve seyircimizle beraber kendi tempomuzu da sahaya yansıtırsak kazanmaya yakın olan taraf oluruz.

Bu sezon kendi evinizde hiç kaybetmediniz...

UFUK SARICA: Sezona iyi bir başlangıç yaptık. Moralli ve özgüvenliyiz. Kendimize hedef olarak iç sahada mutlaka kazanmayı belirledik. İçeride kaybetmeyerek, seyircimizin de müthiş desteğiyle avantaj sağlamak peşindeyiz.

Rakipleri 80’in altında tutunca genelde kazandınız. Ribaunlarda da TOFAŞ’a göre daha üstün gözüküyorsunuz. Bu yine belirleyici olacak mı?

UFUK SARICA: Savunmada ligin en iyi takımlarından biriyiz. Aynı zamanda ligin en çok ribaunt alan ikinci takımıyız. Bu alanda TOFAŞ’ın bir sıkıntısının olduğu gerçek. Ama biz de son maçta ribauntlarda sorun yaşadık. Eğer burada durumu lehimiz çevirirsek o zaman belirleyici olacaktır. 

(Basket Dergisi)

Senin için hazırladığımız haberler