D.G. Sivasspor'dan hakeme tepki büyük

28.12.2020 - 21:15 | Son Güncellenme: 28.12.2020 - 23:13

Beşiktaş'a deplasmanda 3-0 kaybeden Demir Grup Sivasspor'da maçtan ziyade Hakan Arslan'ın gördüğü kırmızı kart gündemde. Yiğidolar'ın defans oyuncusu Uğur Çiftçi, takım arkadaşının gördüğü kırmızı kartı haksız bulurken, "Elimizi vicdanımıza koyalım" dedi. İşte detaylar...

Demir Grup Sivasspor sosyal medya hesabı, maç sonucunu, karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler'i siyah-beyaz renge boyayarak verdi. 

Süper Lig'in 15. haftasında Demir Grup Sivasspor, deplasmanda Beşiktaş'a 3-0 yenildi. Müsabakada Sivasspor'un kaptanı Hakan Arslan, 45+5. dakikada ilginç bir şekilde kırmızı kart gördü ve oyun dışı kaldı. Bu durum, İç Anadolu ekibinin oyuncuları tarafından büyük tepki ile karşılandı.

Kırmızı-beyazlı ekibin defans oyuncularından Uğur Çiftçi, karşılaşmanın ardından bulunduğu açıklamada bu konuya değindi.

"Boş yere mi itiraz ettik?" diyen Uğur Çiftçi, "Maçı konuşmaya gerek yok. Emek veriyoruz, çalışıyoruz. Ailemizden bunun için mi uzak kalıyoruz? Yüzde 10'luk bir pay olabilir. Yüzde 99 olsa yine konuşmam. Ayıp ama! Yan hakeme taç diyorum. Buraya emek vererek geliyoruz. Hakem yanlış görebilir ama VAR diye bir şey var. Emeğimize yazık. Yine oynarız ama bu tür şeyler olmuyor. Göztepe ve Karagümrük maçında da aynısı oldu. 25'e kadar gol yok, taçtan gol yiyoruz. Bu kararı verenler yatmadan umarım bu pozisyona bakar. Bizim yerimize kendilerini koyup baksınlar. Piyonları dizip oynayalım! Bu mudur yani? Belki sinirli ya da duygusalım bilmiyorum ama rica ediyorum. Kırmızı kart da doğru ama elimizi vicdanımıza koyalım." dedi.

Erdoğan Yeşilyurt ise, "Ben yanlış konuşmak istemiyorum. Oyuncular ve hocalar konuşunca hemen ceza veriliyor. Burada emeğimiz yendi. Arda Hoca bana, 'Sus lan' diyor. Biz futbolcuyuz, itiraz etmek hakkımız. Burada hakkımınız yenildi. Sivasspor'un hakkının yenilmesine izin vermem. Küçük çocuklar da izliyor, onlara da kötü örnek olmak istemiyorum. Bu hataların önüne geçilebilir çünkü videoyla izleniyor. 1 dakika bekledik biz orada, neyi bekledik? Ben anlamıyorum. Maalesef bizim ülkede VAR'ı çözemedik. Sonuçta insanız hepimiz hata yapabiliriz diyeceğim ama... Hakemler konuşmalarında dikkatli olmalılar. Belki benim hatam vardır, ben görememişimdir. Bu da olabilir. Biz her sene şampiyonluğa oynayamayız. Beşiktaş gibi bir takıma yenilebilirsin, fark etmez ama başka şeyler ön sıraya geçti." şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler