Uğur Dündar "Ali Koç ile görüştüm ona kimsenin adamı olmayacağım dedim"

Feride Kara
09.04.2022 - 16:27 | Son Güncellenme: 09.04.2022 - 16:56

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda başkan seçilen Uğur Dündar teşekkür konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Uğur Dündar "Ali Koç ile görüştüm ona kimsenin adamı olmayacağım dedim"

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu seçimlerini kazanan Uğur Dündar oldu. Seçimi kaybeden Vefa Küçük'ün 8 yıllık başkanlığı resmen son buldu, Uğur Dündar dönemi başladı.

Fenerbahçe Divan Kurulu seçim sonuçları:

Uğur Dündar: 824 oy
Vefa Küçük: 799 oy
Nail Kır: 122 oy
Sait Yılmaz: 117 oy

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin yeni Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Habere Git


 

Kimsenin adamı olmayacağım

Divan başkanlığını kazanan Uğur Dündar: "Çocukluk hayallerim gerçekleşti. Fenerbahçe kazandı. Yönetimde yer alacağımız ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına adaylığımı açıklamadan önce başkanımız Ali Koç ile görüştüm ve ona kimsenin adamı olmayacağımı, Fenerbahçe'nin adamı olacağımı söyledim. Bunu siz de göreceksiniz. Bizim listemiz kazandı fakat burada kazanan bizim şanlı tarihe sahip kulübümüzdür. Allah'a dua ediyorum; inşallah camiamızdaki kırgınlıkları bitirmek bize nasip olur. Yaşasın Türkiye, yaşasın Fenerbahçe." ifadelerini kullandı

Divan Kurulu seçiminde rekor kırıldı

Uğur Dündar'ın seçimi kazanmasının ardından bir açıklama yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Yüksek Divan Kurulu uzun yıllardır böyle çekişmeli seçim yaşamadı. Yüksek Divan Kurulu seçiminde belki de rekor kırıldı. Emeği geçen 4 adaya çok teşekkür ediyorum. Bana göre tüm camialara örnek olacak bir seçim çıkarttık. Sayın Vefa Küçük sizinle ilk tanışmamız 4 Temmuz 2011'di, camianın bir büyüğü olarak o dönem yanımızda oldunuz. 

Taze bir kan camiaya katkı sağlar

Biz de siz de o dönem ne olduğunu anlayamadınız ama bizim için orada olmamız çok büyük fedakarlıktı. Kendiniz de ifade ettiğiniz gibi Aziz Yıldırım döneminde ve benim döneminde çatışma yaşamadınız. Uğur Dündar'ı tebrik ediyorum. Son sırada girdiği seçimi birinci sırada bitirdi. Taze bir kan, taze bir enerji ile camiamıza katkı sağlar. " dedi.

Uğur Bey 'Ben kimsenin adayı değilim' dedi. Şimdi göreceğiz

Ali Koç sözlerine şöyle devam etti "2018'de Vefa Küçük'ün yanına gittiğimizde bize 'Ben Aziz Yıldırım'a oy vereceğim' dedi. Fakat çok adil bir seçim yönetti. Uğur Bey ile görüştüğümüzde 'Ben kimsenin adayı değilim' dedi. Şimdi göreceğiz. Yüksek Divan Kurulu Başkanı camiamızın cumhurbaşkanıdır. Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı bu camianın en büyük makamıdır. Uğur Bey ile çalışmayı heyecanla bekliyoruz. Uğur Bey'in ailesine de hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum. Evdeki huzurumuz canımızdan çok sevdiğimiz Fenerbahçe için bozulabiliyor. Allah hem sizin hem de bizim yardımcımız olsun."

Vefa Küçük tebrik etti

Divan Kurulu seçimini kaybeden Vefa Küçük: Yüksek Divan Kurulu Başkanlığını kazanan Uğur Dündar'ı tebrik ediyorum. Sayın Başkan Ali Koç ve yönetimini tebrik ediyorum." dedi.
 

Senin için hazırladığımız haberler