Uğur Dündar'dan hakem Erkan Özdamar için olay yorum

Cüneyt Muharremoğlu
01.01.2023 - 15:16 | Son Güncellenme: 01.01.2023 - 15:23

Son dakika haberi... Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın 2-1 kazandığı Sivasspor maçını yöneten Erkan Özdamar ve VAR'da bulunan Özgüç Türkalp'e tepkisi bitmiyor.

Uğur Dündar'dan hakem Erkan Özdamar için olay yorum

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 16. haftasında GalatasaraySivasspor-Galatasaray kaçının 48. dakikasında ev sahibi Ulvestad ile bulduğu nizami gol 6 dakika incelemenin ardından iptal edildi. Golü iptal eden hakem Erkan Özdemir ve VAR'da bulunan Özgüç Türkap ile tartışmalarsa sürüyor. 

"Erkan Özdamar hakemlik testini geçemedi"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, cuma günü düzenlediği basın toplantısında sezon başında sakat olan Erkan Özdamar'ın hakemlik testini geçemediğini iddia etmiş ve "Askerlikle alakalı çürük raporu var. Nasıl hakemlik yapabiliyor?  Bu sezon 4 maç yönettikten sonra FIFA listesine alınıyor" diye konuşmuştu. 

"Özgüç Türkalp sistemden çıkarılmalı"

Fenerbahçe Başkanı Koç, VAR'da bulunan Özgüç Türkalp için şunları söyledi: "Bir an önce hakem sisteminden çıkarılmalı. Dünkü maçın sorumlusu tamamen o. Derhal emekli olmalı."

İlgini Çekebilir
Erkan Özdamar ile VAR arasında neler yaşandı? Skandal karar böyle verilmiş
Habere Git

Fenerbahçe'den TFF Başkanı Büyükekşi'ye çağrı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye çağrıda  bulunan Koç, "Şu ana kadar niyetinden şüphe etmediğim federasyonun, gerçek anlamda niyetini burada göreceğiz. Radikal kararlar alınmadığı taktirde, siz de bu tiyatronun bir parçasısınız" ifadesini kullanmıştı.

Uğur Dündar'dan mesaj: Eski hakemler!

Fenerbahçe cephesinden Sivasspor-Galatasaray maçının hakemlerine bir tepki de Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar'dan geldi. Dündar, Özdamar ve Türkalp için "Eski hakemler" dedi.

"Hakemlik kariyerleri bitmiştir"

Uğur Dündar'ın sosyal medya hesabından yayınladığı mesaj şöyle: "MHK ne karar verirse versin, futbolseverlerin gözünde Özgüç Türkalp ile Erkan Özdamar'ın hakemlik kariyerleri bitmiştir. Onlar artık skandalla anılacak eski hakemlerdir!.."

İlgini Çekebilir
Skandal karar Sivasspor- Galatasaray maçının hakemlerini yakıyor!
Habere Git

MHK'nın kararı ne olacak?

Merkez Hakem Kurulu'nun iki hakemin kararını yüzde 100 hatalı bulduğu belirtiliyor. Sabah gazetesinin haberine göre Özgüç Türkalp'in emekliliği istenecek, Erkan Özdamar'a ise sezon sonuna kadar maç verilmeyecek.

Erkan Özdamar yeni FIFA hakemi oldu

Erkan Özdamar, 23 Aralık 2022'de TFF tarafından açıklanan listede FIFA hakemi yapılmıştı yani bir anlamda ödüllendirilmişti. Eğer sezon sonunda kadar ceza alırsa bunun hakem camiasında yeni tartışmaları getireceği yorumları yapılıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler