Uğur Meleke: Aykut Kocaman, bir bahane bulup Giuliano’yu da keserse...

12.03.2018 - 11:07 | Son Güncellenme: 12.03.2018 - 11:07

Uğur Meleke: Aykut Kocaman, bir bahane bulup Giuliano’yu da keserse...

Radyospor yorumcusu Uğur Meleke, Radyospor'da yayınlanan Taktik programında Mert Elam'ın sorularını yanıtladı.


İşte detaylar...

"Sezon başında 2018 Mart’ta Konyaspor, Galatasaray deplasmanına gidecek ve maç rahat geçecek desen garip gelirdi. Teknik Direktör değişikliği de Konyaspor’u çok sarsmadı. Aykut Kocaman’ın mirasını Mustafa Reşit Akçay da devam ettirdi. Avrupa Kupalarında da fena iş yapmadılar ama bugün bu durumdalar. Jahovic ve Eto’o’yu aynı anda almak belki de doğru değildi. Egoları yüksek, Antalyaspor Eto’o’nun, Göztepe de Jahovic’in üzerine takım kurmuştu. Şimdi ikisi de bir takımda. Kadro mühendisliği doğru yapılamamış gibi. Mustafa Reşit Akçay ve Mehmet Özdilek’i göndermek hataydı. O yüzden bu noktaya geldiler. 35-40 bin taraftara geçen sezonun Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’a karşı oynadı ve eledi. Süper Kupa finalinde de Beşiktaş’ı eledi. Elinde Eto’o ve Jahovic de yoktu. Bu tamamen yönetim başarısızlığı."

"Galatasaray, Konyaspor’un kapanma stratejisine karşılık topa hakim oldu. Taç atışlarında bile hızlı davrandı. Sanki top voleybol filesinden dönüyormuşçasına atak yaptılar. İlk yarıda Galatasaray, beklenilenden daha çok pozisyon verdi. Fatih Hoca, Donk’a çok güveniyordu ama seviyesi yükselen ilk maçta 45.dakikada sahadan çıkardı. Ayağı çok iyi, uzun mesafeli topları tenis raketi gibi atıyor ama maç sertleşince bölgesini kaybediyor. Sinan Gümüş bu sezona çok kötü başladı. Neredeyse ihanet eder gibi oynuyordu. Topa ayağını sokmuyordu."

"Galatasaray’ın kazandığı penaltıya nasıl değil diyorlar anlamıyorum. Futbolcu, yerde müdahale yapıyor eli neden açık? Kol vücuda tamamen yapışık değil, öne doğru açık. Yerde müdahaleler konusunda biraz daha acımasız olmaları gerektiğini düşünüyorum. Oyunun doğal akışı içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Penaltı öncesi, Gomis fiziksel olarak çok yorgun görünüyordu. Galatasaray sağlık ekibi, Gomis ile konuşsa… Önce sağlık."

"Galatasaray’da maçın başında önce Belhanda, sonra Serdar Aziz gereksiz faul yapıyor. Maça coşkulu başlamak, anlamsız fauller yapmak demek midir? Bizim Türk takımların yanlış anladığı konulardan birisi bu. 90 saniyede iki tane gereksiz faul yapıldı ve gol geldi. Mariano’yu sarı kart gördü diye çıkardığını sanmıyorum. Derbide uzun süredir oynamayan bir oyuncuyu oynatmak zorunda kalırsan ısındırmak olabilir ama Linnes oynuyor zaten."

"Fatih Terim, Donk-Sinan değişikliğiyle büyük risk aldı. Birçok teknik adam bunu yapmaz. Fatih Terim’in kariyeri riskli değişikliklerle doludur. Türkiye’de çok az santrafor ön direğe koşuyor. Gol pozisyonunda Sinan’ın orta yaptığını düşün, ön direkte Galatasaraylı futbolcu olmasa Konyaspor savunması uzaklaştıracak. Çok klasik bir orta aslında Sinan’ınki ama farklı hale getiren Gomis’in koşusu…"

"Şenol Güneş ve Fatih Terim farklı, Aykut Kocaman ve Abdullah Avcı farklı kültürlerin temsilcileri. Bu hafta o farklı kültürler çarpışacak. Malatyaspor – Fenerbahçe maçı da bambaşka bir hikayeydi. Aykut Kocaman, bir bahane bulup Giuliano’yu da keserse hayal ettiği sıradan takımı yaratacak."

"Malatyaspor, ilk 20 dakika Fenerbahçe’yi ciddi anlamda yıldırdı. Volkan Demirel de çok net kurtarışlar yaptı. Oyunu genişletirseniz Malatyaspor zorlanıyor, Fenerbahçe de 20.dakikadan sonra bunu yapmaya başladı. 20-45 arası Fenerbahçe hak ettiği bir gol buldu. İlk yarı bittiğinde 6-5 Fenerbahçe lehine dönmüştü. Çalışılmış olduğu hissedilen bir duran top golü geldi. Fenerbahçe çok başarılı bir duran top organizasyonu yaptı."

"Sezon başında 2 tane Süper Lig gol kralı, İngiltere gol kralı, İspanya Milli Takım oyuncusu ve Hollanda gol kralı elinde vardı. Şimdi elinde iki tane kaldı. Oradan Aykut Kocaman’ı çok suçlamamak lazım. Aldığı verim sıfıra yakın. İlk yarıda santrafor farkı sıralamayı belirledi. İlk yarıda Gomis farkını gösterdi. Lig sıralaması ile santrafor sıralaması paralel."

"Hasan Ali’nin hiçbir zaman fedakarlığını eleştirmiyoruz. Performans olarak eleştirebiliriz. Fenerbahçe standardında daha iyi olması lazım. Ne kadar işini sevdiğini çok iyi biliyoruz."

"Kameni, maalesef çok kötü. Sezon başında geldiğinde bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim. Verilen şansları değerlendiremedi. Ciddi bir konsantrasyon sorunu var. Fenerbahçe, şampiyonluk yolundaki rakipleriyle kıyaslandığında forvette olduğu gibi kalede de geride. 1 numara şu anda Fabri."

"Malatyaspor’un oyunu sadece Adem Büyük’ün sihir yapması üzerine kurulmuş. Göztepe karşısında da iyi oynamış ama duran topları durduramamış ve 3-1 yenilmişlerdi."

Senin için hazırladığımız haberler