Uğur Meleke Beşiktaş Galatasaray Fenerbahçe ile Aziz Yıldırım Gökhan Gönül hakkında konuştu

18.12.2017 - 12:16 | Son Güncellenme: 18.12.2017 - 12:16

Uğur Meleke Beşiktaş Galatasaray Fenerbahçe ile Aziz Yıldırım Gökhan Gönül hakkında konuştu

Radyospor yorumcusu Uğur Meleke, Beşiktaş, Galatasaray ve geride kalan haftayı değerlendirdi. 

İşte o açıklamalar:

Beşiktaş - Osmanlıspor öncesi kadroyu çok olağandışı bulmadım, Medel - Atiba ikilisi, rakiplerin o pozisyondaki ikili oyuncularına göre çok iyiler.

Şenol Güneş, ofansif 2 orta saha ile oynayarak Türkiye'de devrim yapmış durumda, Fenerbahçe Souza - Topal ikilisiyle sahaya çıkacak kaldıki Medel - Atiba ikilisi ofansif olarak bu isimlerden iyi. Futbolda birden fazla doğru var ve Beşiktaş iç saha dış saha diye bakmadı sahaya bu 11'le çıkarak kendince önlem aldı.

Ayrıca Osmanlıspor araya çok top atan bir takım, Pepe - Tosic ikilisi araya atılan paslarda zor durumda kalabilirdi, Medel ve Atiba ile rakibi bozmak istedi. Medel açık ara maçın yıldızı, Babel 5-1 maçta 3 gol attı ama 1-0 biten maçta tek golü atan oyuncu olmadı. Bence maçın oyuncusu Medel'di.

Negredo ve Medel zorla formayı aldılar Şenol Güneş'ten, Cenk Tosun ise çok mutlu takımda, oyuna girdiği andan itibaren görevini yaptı. Maç çok erken koptu ama değişiklikler çok geç geldi, 2. değişiklik 80'de geldi. Cenk Tosun'u sanki moral vermek için oynattı diye düşünüyorum.

Numan Çürüksu'nun olmaması Osmanlıspor için kötü oldu hava toplarında etkili bir isimdi çünkü. Futbolda, iyi pas kötü pas var, çok fazla orta yapıyorsun diye bir şey yok yani. 21 orta yapıp 3-4 tane pozisyon üretmiş Beşiktaş, burada yanlış bir şey yok. Beni rahatsız eden bir istatistik değil bu. 

Quaresma'ya geldiği günden beri eleştirdim, iyi olduğunda ise söyledim ve dün iyi bir günündeydi ama oyundan çıkarken yüzü düşüyor sadece bunu yadırgadım.

Lens'in de takımda oynaması gerekiyor, Quaresma oyundan çıkarken yüzü düşüyor iyi de Lens'in de takımda olması gerekiyor. Quaresma böyle yapmamalı. İlk yarıda 5 korner kullandı 5'i de etkisizdi bunu yazımda da belirttim. Bu maçta ihtiyaç olmadı ama kornerler daha iyi olmalıydı.

Kucka'nın, Yusuf'a yaptığı hareket çok yanlıştı ben Rıza Çalımbay'ın yerinde olsam Kucka'yı oyundan çıkartırdım. Medel tek paslarda yüksek yüzdeyle oynuyor, boynu kalın olduğu için kafayı ağır çeviriyor gibi ama alakası yok çabuk oynuyor. Fiziği ilginç ama iyi oyuncu.

Gökhan Gönül, hep centilmen bir oyuncuydu, onu sosyal medya organizasyonlarıya itibarsızlaştırmak istediler ama o hep iyi bir futbolcuydu. Kariyerini Beşiktaş'ta tamamlar, hep görevini yapar ve Türk futbolunun gelmiş geçmiş en iyi sağ beklerinden biridir. Makul sporseverlerin hepsinin Gökhan Gönül'ü sevdiğini düşünüyorum.

Fenerbahçe'nin egosantrik başkanı Aziz Yıldırım, Alex'e yaptığı gibi Gökhan Gönül'ü de kötü göstermeye çalıştı ama yıllar sonra Fenerbahçeliler onu iyi hatırlayacaklar. Tarih Gökhan Gönül'ü yazacak, tarih Alex'i yazacak.

Galatasaray, çok fazla hoca değiştiriyor ayrıca yine çok fazla transfer yapıyor ve 16. hafta hoca değiştirmesi büyük planda iyi bir şey değil. Ben Tudor ve Galatasaray'ın daha çok gelişeceğini düşünüyordum ama olmadı. A planını oturtmadan B, C, planlarını geliştiremezsin. Tudor çok fazla deneme yaptı.

Duran top sorununu çözemedi, yine alan savunması yapıyorsun ve gol yiyorsun. Duran toplarda savunmayı oturtamadılar, çok rahat bir şekilde rakibe vurduyorlar. Eşleşme yapın kimin kimden sorumlu olduğu belli olsun.

Feghouli ve Belhanda yıldız mı yoksa vasat oyuncu mu belirsiz, konumu belirsiz olan oyuncu sayısı Galatasaray'da çok fazla. Tudor bu futbolculara kendini iyi hissettiremedi, oyunculara net bir görev tanımı yapamadı. Ayrıca basınla uğraşmalar olunca olmadı. Kendi kariyeri açısından da kötü oldu.

Galatasaray, şuan çok gelişemeyen Tudor'la, kebapçı basan Fatih Terim arasında kalmış durumda. Haftaya oynanacak Göztepe mücadelesi kritik bir maç olacak, Tudor'u bu maçtan sonra gönderselerdi daha doğru olurdu. 

Ersun Yanal, iyi bir teknik direktör ama Trabzon'da başarılı olamadı, daha önceki takımlarında ise genelde başarılı oldu. Büyük takımlardan biri hocasız kaldığında Yanal doğal adaylardan biridir her zaman.

Beşiktaş ve Başakşehir, çok organize kulüpler, Aykut Kocaman ile beraber Fenerbahçe'de organize bir kulüp oluyor, peki sen bu düzensizlikle nasıl rekabet edeceksin rakiplerinle?

Üçlü savunma yapmak için ona uygun oyuncuların olmalı, böyle oyuncuların yoksa yani Ahmet Çalık'la oynuyorsan üçlü defans yapamazsın. Eldeki imkanlara göre takım kurmaları gerekiyorken bunu yapmadılar.

 

Senin için hazırladığımız haberler