Uğur Meleke: Beşiktaş'ın risk alması lazım

11.12.2017 - 11:16 | Son Güncellenme: 11.12.2017 - 11:16

Uğur Meleke: Beşiktaş'ın risk alması lazım

Uğur Meleke, Beşiktaş'ın Kayserispor deplasmanında 2 puan kaybettiği maçı ve 15.haftada oynanan diğer karşılaşmaları değerlendirdi. Ünlü yorumcu özellikle Beşiktaş rakip eksik kalmasının ardından hamle yapmakta geç kaldığını belirtti. 

Radyospor'da yayınlanan Taktik programında konuşan Uğur Meleke şunları ifade etti. 

'Sumudica'nın geleceği parlak'

"Kayserispor maçların sonunda da ayakta kalıyorlar. Ayrıca sadece Beşiktaş maçı için söylemiyoruz. Başakşehir maçı, Fenerbahçe maçı her zaman sonlarda ayakta kalan takım oldular. Sumudica bazen kenarda sıkıntılı hareketleri var ama geleceği parlak bir teknik adam"

"Sonradan kötü sonuçlarla gidecek değiller devam edecekler gibi gözüküyor. Sezonun 15.haftası takımların biraz düştüğü dönemlerdir ama Kayserispor fiziksel olarak hala iyi. Ön alanda pres yapıyorlar. Boşluk bırakmadan oynadılar ve Beşiktaş'ı uzun vurmaya zorladılar. İlk yarıda Beşiktaş'ın Kayserispor'dan fazla uzun pas yapmış olması anormal"

'Beşiktaş çözüm üretemiyor'

"Beşiktaş bu duruma karşı çözüm üretmemesi hatta bir çok takıma karşı böyle duruma düşmesi enteresan. Bu durumda genelde beklerin genişler. Hem genişleyip hem de oyun kurabilirler. İki kenar hücumcu orta çizgi ile taç çizgisi arasına girer böylece alan artar. Beşiktaş'ın bunu yapabilmesi lazım. Kayserispor pres yapabilir ama panikliyor Beşiktaş"

"Dünya'nın her yerinde daha kaliteli takım diğer takıma karşı alan bulmaya çalışıyor. Beşiktaş ligin geleneksel büyüğü. Kayserispor böyle oynayan ilk takım değil son takımda olmayacak. Kayserispor 50.dakikada sonra 10 kişi kaldı ayrıca"

'Beşiktaş geç hamle yaptı'

"Gereksiz iki sarı kart gördü Lopes. Rakip ne kadar oyunu çirkinleştirse bile 47 dakikası vardı Beşiktaş'ın. Beşiktaş mesela burada hamle yapmakta geç kaldı."

"Maçın ilk 11'i konusunda bence sorun yok. Kayserispor'un güçlü bir orta sahası var. Badji mesela her zaman göğüs göğüse oynayan, hep ayağını sokan bir oyuncu. Malatyaspor orta sahası da aynıydı. Maç 11'e 10 olduktan sonra çabuk hamle yapılabilirdi. "

'Beşiktaş'ın risk alması lazım'

"Mesela Sumudica orta sahadan Sapunaru'yu geriye çekip 3-4-1-1 yaptı bir şok hamle yaptı ama Beşiktaş yapamadı. Beşiktaş'ın risk alması lazım. Risk alan takım büyük takımdır."

"Yani 3.değişikliği yapmaması akıl dışı. Bu tip maçlar bazı oyuncular için gözlerini parlatır. Orkan için mesela. Orkan'ın oynaması gereken bu maç aslında"

'Oğuzhan'ın şut problemi var'

"Oğuzhan ilk pozisyonunda biraz talihsizdi. İkinci yarıda orta mesafeden bir şutu var orada şut sorunu ortaya çıktı. Ribaunt golü atabilmek için önce şut çekmek lazım. Futbolda böyle bir yöntem var. Babel'in bir şutu var ikinci yarıda. Bir tane de Oğuzhan'ın şutu var ama geri pas diye tarif edebileceğimiz bir şut." 

"Şut çekmek lazım. Şut her zaman gol olmaz ama korner olur kaleciden seker, oyuncudan seker. Talisca'da denemedi. Negredo'nun 80.dakikada girmesi enteresan. Bu kadar basketbol tabiri ile 'eli sıcak' oyuncuyu çok geç oyuna aldı."

'İlk yarının sonunda ilginç bir tablo ortaya çıkabilir'

"Kayserispor özellikle iç sahada büyük takım gibi oynuyorlar. İki katlı stadyum var ilk kat dolu oluyor. Büyük maçlarda dolduruyorlar. Sumudica ve Paul Le Guen bu şehirlerin istediklerini veriyor. Kayserispor'da geçen sezon Sergen Yalçın'ın yaptığı bir yatırım vardı. Kayserispor iyi gidiyor ve 15 hafta sonunda 27 puan topladılar. "

"İlk yarının sonunda ilginç bir tablo ortaya çıkabilir. Herkesin herkesi yenebildiği bir lig var bu sezon"

'Talisca'ya yatırım yapılması normal'

"Sosa'nın artıları var eksikleri var. İki hat arasında zekasını katarak oynuyordu. Talisca çok fazla ara pası atan bir oyuncu değil. Cenk Tosun ise böyle pasları seviyor. Tolgay çok atmıyor Oğuzhan oynayabiliyor."

"Bugünkü Sosa değil ama o günkü Sosa olsa farklı olabilir. Tabii bu kez Talisca'nın gol katkısı olmayacaktı. Hangisinin daha efektif olduğunu kestiremiyorum. Manchester United tarafından takip edilmiş, 50 milyon edebileceği düşünülmüş, 23 yaşında bir oyuncu. Elbette yatırımını Talisca tarafından yaparsın. Talisca geçen sezonki performansı gösterse bu sezonda 20 milyon euro civarında olurdu. Zenit Giuliano'yu çok koşmasına rağmen klasik bir 10 numara olmamasından dolayı yerine Driussi aldı ama istediği verimi alamadı"

'Umut penaltı pozisyonunu abarttı'

"Umut bu penaltı pozisyonunu çok abarttı. Aslında sakin mizaclı bir isimdir. Pozisyonu izledik Cenk topla Umut'un arasına girmiş, Umut topa vurmak için hamle yapmış ve kontrolsüz bir hareket olmuş bence çok klasik bir faul."

'Beşiktaş günlük performansı değişken bir takım'

"Zaten orada 4 tane büyük var. Üç tane de nispeten Beşiktaş'ın liginde olan takım var. Akıl mantık gereği diğer üçlüyü tercih ederiz ki onlarda aynı sınıflandırmayı yaparlar. Beşiktaş günlük performansı değişken bir takım. Arsenal mesela ne oynayacağını bildiğiniz bir takım. Fakat mesela Liverpool günlük performansı değişken bir takım. Liverpool bu güçlü takımlara karşı Sane'nin iyi olduğu bir gün 4-0'da kazanabilir yada 4-0'da kaybedebilir"

"Chelsea karşısında Beşiktaş mesela sahasında iyi bir sonuç alabilir. Bu haftada West Ham karşısında sorun yaşadılar. Chelsea kilidi çözemedi. Chelsea gününde olmadığı zaman zorlanıyor. Bu dörtlü içinde tercihim Chelsea olur. Basel iyi bir gruba düştü. Benfica'nın kötü performansı ile CSKA ve Basel'den biri çıkacaktı. Shakhtar'ın şubat'a kadar maç yapmayacak olması Fenerbahçe'nin Lokomotiv Moskova serisine benzeyebilir fiziksel olarak. "

Senin için hazırladığımız haberler