Uğur Meleke: Cenk Tosun'un rekorunu Yusuf Yazıcı kırabilir

06.02.2018 - 11:04 | Son Güncellenme: 06.02.2018 - 11:04

Uğur Meleke: Cenk Tosun'un rekorunu Yusuf Yazıcı kırabilir

'Sosa'nın süreci ayağını yere basma süreci'

"Sağ çaprazdan frikik başına geldi oradan kesme bir vuruş yapmak istedi. Sosa öyle bir hava ve beklenti ile geldi ki sanki o takımın Maradona'sı gibi geldi. Beşiktaş'a geldiğinde öyle değildi. Gerektiğinde 10 numara, gerektiğinde 8 numara oynadı. Çalışarak oradan kendini ispat etti. "

"Trabzonspor'daki adaptasyon süreci aslında ayağını yere basma süreci. Biraz daha gayret gösteriyor. Sosa gayret göstermezse o kadar çok büyük oyuncu değil. Gayret göstermeden Hagi, Alex yapabilir. Bu lig sert bir lig"

'Reaksiyon zamanlaması olarak Beto müthiş iş çıkardı'

"Trabzonspor maçı aslında Jahovic olmadan ilk maçları. Oraya Goufrann'ı kaydırdı yerine Sabri'yi aldı. Neden Demba Ba yada Ghilas oynamadı bilemiyorum. Takımın ayarları ile oynadı. Göztepe duran topların hepsine vurdurdular."

"Okay üç tane kafa vurdu ki Beto inanılmaz kurtardı. Reaksiyon zamanlaması olarak Beto müthiş iş çıkardı. Sıradan toplar çıkarmadı. Filip Novak yine uzun taç atabilen ekstra silah olabilen bir isim."

"Yusuf oyuna girdikten sonra Sosa ile birlikte daha etkili kullandılar topu. Ekmeğini emekten çıkartmış bir teknik adam bunu aktarabilmeli"

'Ghilas geçen sezon Rhodolfo'yu performansı ile sıradan göstermişti'

"Jahovic'in gidişini çok anlamadım. Alt ligden gelmiş, takıma alışmış bir oyuncu için anlaşalabilirdi. İlk devrede getirdiği puanlar aldığı bonservisi zaten karşılamıştı. Yokluğunda Demba Ba, Ghilas ve Ömer Şişmanoğlu olacak. Ghilas geçen sezon çok fit duruyordu. Hatta oyunu ile Rhodolfo gibi bir stoperi sıradan göstermişti"

"Beto ligin en iyi kalecilerinden biri. Kurtarışlarını gösteriyor. Penaltı konusunda da başarılı ve Poko'nun gelişini onun bu durumu ile duyurmuşlardı. Karakter olarak da iyi bir oyuncu"

'Trabzonspor yeni Fatih Tekke-Gökdeniz ikilisini buldu'

"Abdülkadir iyi oynuyor ama  bunu gol ve asist olarak katkı vermesi lazım. Enerjisini paralel olarak değil, Amerikan futbolundaki gibi mesafe kazanmanız lazım. Verimliliği arttırması lazım. Daha fazla etkili pas yapması. Trabzonspor yeni Fatih Tekke-Gökdeniz ikilisini buldu. Abdülkadir umarım öğrenmeye açıktır. Gelişmesini dilerim"

'Göztepe büyük maçlarda orijinal ayarlarının dışına çıktı

"Göztepe çok başarılı bir performans gösterdi. Çok iyi bir başkan, çok iyi bir teknik adam ile yoluna devam ediyor. Göztepe orijinal ayarlarına büyük maçlarda biraz kaybetti. bu ayarlar ile oynadılar ve rakiplerini biraz gözlerinde büyüttüler. Onlarında ayarlarına dönüp Avrupa kupası mücadelesi yapacağını düşünüyorum"

'Talisca kenarda oynamak istemiyor, kadro mühendisliğinde...'

"Sert ve dirençli bir orta saha ile çıkan Bursaspor ilk yarıda Beşiktaş'ın orta sahasını alt etti. Talisca yerine değil Tolgay ile başlamamasını anlarım. daha önce Sivasspor, Y.Malatyaspor maçlarında güçlü orta sahalarda zorlanmışsın. Bu radikal değişiklik kabul etmek lazım iki haftada 4 gol atmış Talisca nasıl kenarda oturur diyebilirdi."

"Fakat ilk 45 dakikayı gördükten sonra değişiklik lazım. Lens olmuyor çıkartıp Talisca'yı Lens geçen sezonki gibi değil. Problemi ne bilemedim, kendini bu konuda adamış değil. Beşiktaş onunla kontrat yapmayabilir. Kulüp ve oyuncuyu başlayan bir kontrat yapılmış olabilir. "

"Beşiktaş'ın kenar oyuncu sıkıntısı var. Geçen yıl zaman zaman Cenk oynadı sadece Quaresma-Babel ile oynadılar. Sadece Gökhan Töre'ye güvendiler 1,5 yıl neden devşirme çözümler bulunuyor. Hoca neden Orkan'ı kadroda tutmadı? Leipzig maçında kupa maçlarında iyi oynayan Orkan neden düşülmedi? Dopal olarak Lens çıkınca Talisca giriyor. Beşiktaş'ın kadro mühendisliğinde sorun var"

'Kerim Frei, Beşiktaş'ın kulübesinde olsaydı belki Beşiktaş...'

"Negredo aslında servis yapmayı öncül tercihte bulunuyor. Top gelirken Lens'e indirmeyi düşünmüştü. Zaten maçta bir tane de asist yaptı."

"Tolgay çok daha iyi bir kariyere sahip olabilir. Düzenli ilk 11 oynamak istiyor olmadı."

"Kerim, Aras yada Orkan'ı benimsemedi. Şu an mesela Kerim Frei, lider Başakşehir'in kulübesinde değil Beşiktaş'ın kulübesinde olsaydı belki Beşiktaş şampiyon olacaktı."

'Bayern maçında Vida- Pepe ikilisi oynayacak'

"Beşiktaş için kupanın faydalı olduğunu düşünüyorum. Larin ve vagner Love kadroda. Oyuncuları kullanmak için iyi oluyor kupa."

"Geçtiğimiz hafta 60.dakikada Vida girmiş Medel ortaya geçmişti ancak Kasımpaşa baskıyı arttırmış ve golü de bulmuştu. Fakat hoca Bayern provası yapıyor. Beşiktaş stoper ikilsii Vida-Pepe olacak ve daha çok zaman almaları lazım. Orta sahada da Medel-Atiba ile başlamak istiyor diye düşünüyorum. Üç maç daha bu ikiliyi kullanıp adaptasyonu gelişsin istiyordur"

'Cengiz Ünder doğru takıma gitti'

"Cengiz'den çok umutluyum. Doğru takıma gittiğini düşünüyorum. Oynayabileceği, rekabet edebileceği bir takıma gittiğini düşünüyordum. Salih gibi değil çünkü o Pjanic, Totti, Naingolan'ın olduğu bölgeye gitmişti."

'Cenk Tosun'un rekorunu Yusuf Yazıcı kırabilir'

"İyi bir jenerasyonumuz var. Daha çok oynamaları lazım. Oğuzhan kendini geliştirmeli. Geri pas gibi şutları var. Oğuzhan, Beşiktaş takımında düzenli oynarsa onun için başarı şu an için. Cenk Tosun2un bir gün rekoru kırılacaksa o Yusuf Yazıcı olabilir. Abdülkadir yada Tolgay rekor kırabilir"

Senin için hazırladığımız haberler