Uğur Meleke, Cimbom'un yıldızını Thomas Müller'e benzetti!

Orhan Gülek
26.11.2023 - 10:55 | Son Güncellenme: 26.11.2023 - 11:03

Spor yazarı Uğur Meleke, Galatasaray'ın sahasında Alanyaspor'a karşı aldığı 4-0'lık galibiyeti sonrası Dries Mertens'e övgü dolu ifadeler kullandı.

Uğur Meleke, Cimbom'un yıldızını Thomas Müller'e benzetti!

AJANSSPOR - HABER

Spor yazarı Uğur Meleke, Alanyaspor'u 4-0 yenen Galatasaray'da 2 gol ve 1 asist yaparak maça damga vuran Dries Mertens'i ünlü Alman futbolcu Thomas Müller'e benzetti.

"Çözüm üretici genelde Mertens oluyor"

Belçikalı futbolcu Mertens'in yeteneklerine dikkat çeken Meleke, "Eğer bir takım Galatasaray’ın karşısına ‘oyunu hızlandırmamak için’, ‘geride maaile kapanıp boşluk vermemek için’ çıkıyorsa, orada çözüm üretici genelde Mertens oluyor. Almanlar’ın Thomas Müller için kullandığı bir tabir var, ‘raumdeuter’ diye. Alan/ boşluk yorumlayıcı anlamına geliyor bu terim." dedi.

"Sahayı yorumluyor"

Mertens'in de aynen Müller gibi mobil oynadığını ifade eden Meleke, "Bu sezon Galatasaray’da Mertens’in rolü iki sebeple Müller’e benziyor: 1) Yaşı artık belli bir seviyeye geldi. Tüm müsabakalarda oynamıyor, gücü 90 dakikaya yetmeyebiliyor. Ancak ona ihtiyaç olduğunda hep orada. Hep hazır. Ve problem çözüyor. 2) Mertens de aynen Müller gibi mobil oynuyor. İkinci santrfor rolünde statik kalmıyor, hareket ediyor. Ve bu hareketliliğin de temelinde bir mantık var. Sahayı yorumluyor, hangi bekin üzerine oynaması gerektiğini, kimin arkasına koşu yapabileceğini süzüyor. Ona göre seçiyor boşluğunu." ifadelerini kullandı.

"Dries Mertens’in bu formu, olumlu bir haber"

Mertens'in Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United karşısında da etkili performans beklediğini dile getiren Meleke "Dün fırsatı Alanya’nın solunda gördü. Sağa yakın oynadı, sürekli orayı yokladı. Birinci golü oradan attırdı, üçüncüyü oradan attı. Dördüncüde de akıllı bir çapraz koşusu var. 3 gün sonra sezonun en kritik maçını oynayacak Galatasaray için Dries Mertens’in bu formu olumlu bir haber bence." dedi.

Bu sezon bir ilk

Alanyaspor maçında ilk golde Icardi'ye asist yapan ve daha sonra 2 gol atan Belçikalı futbolcu Dries Mertens, bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçında gol sevinci yaşadı.

Mertens'in performansı

Bu sezon Süper Lig'deki 11. maçına çıkan Mertens, 45. dakikada fileleri havalandırdı. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 9 müsabakada 2 golü bulunan 36 yaşındaki yıldız, bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçında skor üretti.

Senin için hazırladığımız haberler