Uğur Meleke: "Digital medya kanallarını kulüp yönetimleri finanse ediyor"

Akın Ungan
02.03.2024 - 23:38 | Son Güncellenme: 02.03.2024 - 23:53

Fenerbahçe'nin Hatayspor'u 2-0 yendiği maçın ardından değerlendirmede bulunan gazeteci Uğur Meleke, büyük kulüplerin medya, TFF ve hakemler üzerindeki baskısından bahsetti.

Uğur Meleke: "Digital medya kanallarını kulüp yönetimleri finanse ediyor"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 28'inci haftasında Atakaş Hatayspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Mersin Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Sarı-Lacivertliler 2-0 kazanmayı başardı. Hürriyet'ten Uğur Meleke, maç sonrası değerlendirmelerde bulundu. Meleke, Üç Büyükler'in medya, TFF, MHK ve hakemler üzerindeki baskısını eleştirdi.

"Üç büyüklerin yönetimlerinin gücü olması gerekenin çok üzerinde"

Uğur Meleke, "Ben çocukluğumdan beri yaklaşık 30-35 yıldır Türk futbolunu yakından takip ediyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray her zaman güçlüdür, gelenek olarak güçlüdür. 100 küsür yıllık kulüpler. Sokaktaki insanlar hep üç büyükleri tutuyor, 81 vilayette de böyle. Dünyanın çok az yerinde böyle. Yurt hattında herkesin 3 takımı tuttuğu az görülür. Burada kent takımı taraftarlığı çok zayıf. Herkes İstanbul takımı tutuyor ne hikmetse. Nereye gidersen 4 kişiden 3’ü üç büyükleri tutuyor. Böyle bir gerçek var. Üç büyüklerin yönetimlerinin gücü olması gerekenin çok üzerinde" dedi.

"Hakemler, federasyon, MHK değişiyor, hakem tartışması değişmiyor"

Türk futbolundaki hakem tartışmalarına değinen Meleke, "Dünya genelinde çok azdır bu kadar büyük kulüp başkanının ağzından çıkan her sözün değerli olması. Yıllardır isimler değişiyor, mentalite değişmiyor. Hakemler hedef gösteriliyor. Hakemler değişiyor, federasyon değişiyor, MHK değişiyor. Bir bu durum değişmiyor" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Selahattin Baki'den Galatasaray açıklaması: ''Yabancı hakem isteyelim''
Habere Git

"Digital medya kanallarını kulüp yönetimleri finanse ediyor"

Uğur Meleke, "Dijital medya olağan üstü bir şekilde onların güdümüne girdi. Medyanın önemli bir kısmı kulüp yöneticilerinin güdümüne girdi. Kulüp yönetimlerinin direkt ve endirekt olarak finanse ettiği kanallar haline geldiler. Bunlar hep bir ağızdan hakemleri suçluyorlar. 30-40 yıl önce de böyleydi ama şimdi ses çeşitlendi, kanallar arttı. Ama sesin kaynağı aslında aynı. 30 yıl önceki ses ve bugünkü ses aynı. Sadece farklı yerlerden çıkıyor, kaynağı aynı. Farklı hoparlörlerden çıkıyor" şeklinde konuştu.

"İşin kötü tarafı TFF de sürekli faturayı hakemlere kesiyor"

Meleke, "İnsanların şunu anlaması lazım, futbol sadece hakem kararlarından ibaret değil. Hakemler mucize, sihir yaratamazlar. Onların da sporcu olduklarını, hata yapabileceklerini unutmamak lazım. İşin kötü tarafı TFF de sürekli faturayı hakemlere kesiyor. Sürekli hakemler üzerinde bir algının oluşmasına onlar da katkıda bulunuyor. Artık oyunu buradan okumamak gerekiyor" açıklamasını yaptı.

"Alenen küfür ediliyor hakemlere... Kıraathane değil burası"

Uğur Meleke, "Geçen hafta yayında küfür ediliyor. Baya kelli felli, meslek sahibi insanlar hakemlere alenen küfür ettiler. Ya bağımsız mahkemeler yok mu, yargı fonksiyonu devam ediyor mu? Eğer yargı devam ediyorsa TFF neden başvurmuyor? Hakemlerini korusana! Korumak yerine daha da değersizleştiriyorsun. Bu seviyeye gelmemişti. Alenen küfür ediliyor hakemlere. Kıraathane değil burası. Yayıncılık yapan, ismi olan, şirket olan kurumlarda küfür ediliyor. Bu kadar değersizleştirilemez insanlar. Onların da onurları var. Bu hakemleri kim koruyacak?" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler