Uğur Meleke : Galatasaray kulübeye ...

04.12.2017 - 10:01 | Son Güncellenme: 04.12.2017 - 10:01

Uğur Meleke : Galatasaray kulübeye ...

Radyospor programcısı Uğur Meleke, Mert Elam'ın sunduğu Taktik programında  Süper Lig'in 14. hafta maçlarını değerlendirdi:

Uğur Meleke: Malatyaspor maçında Beşiktaş orta sahada çok dirençsiz kalmıştı. Malatyaspor'un orta 3'lüsü topa çok sert, sezgileri güçlü... Şenol Güneş bunu Galatasaray maçı öncesi düşündü. N'diaye ve Fernando top kazanmada usta ama... Güneş Malatya'daki görüntüye baktı ve Talisca konusunda karar aldı. İkinci gerekçe şu, çok iyi bir kupa maçı oynandı.

Oğuzhan, azmi ve hırsı ile Şenol Güneş'i etkiledi. Oynamadığı için gidiyor gidecek manşetleri çıktı. Bu koşullar çerçevesinde Manisa maçında çıkıp canının dişine takması Şenol Güneş'i etkilemiştir. Bana göre de doğru bir tercihti...

Galatasaray varolan takımı geliştirmeli. Donk'un değerini arttırmak detay... Bunu düşündüyse gerçekten skandal. Donk  tarihi bir fiyasko, olan oldu! 

Denayer iyiydi ama Quaresma da büyük oynadı. Denayer yapabileceğinin en iyisini yaptı. eleştirilecekler arasında ilk sırada Denayer olamaz. Ama Feghouli biraz tartışmalı. Geldiği zamanki vurdumduymazlığı biraz gitmiş ama geçen hafta Yasin oynamış ve etkili oynamış. Sırf bunun için bile Yasin'i tercih etmelisin ki takıma şu mesajı ver, ciddiye alan adam oynar.

Yenilgiyi, 1-0 bitse Muslera üzerinden konuşabiliriz belki ama maç 7-0 bitebilirdi ve 3-0 bitti. 43. dakikadan  sonraki hikayeyi nasıl anlatacağız? Son düdük 46'da çalmadı ki. Muslera üzerinden okuamak kolaycılık olur.

Galatasaray 25-45 arası dengeledi. Tudor'un planı bir parça da buydu. Ama 46'dan sonra gol geldikten sonra  Beşiktaş kasırga gibi... Voleybol filesinden top sürekli döner gibiydi. Tudor bu anları nasıl izledi anlamıyorum.

Beşiktaş 90 dakika değil, 90 artı 7'de da canını dişine taktı. negredo 2 dakika süre buluyor onu bile  değerlendirmeye çalışıyor. Türkiye Kupası'nın faydası işte, artık gölge kulübeler yok. Orada Orkan'ın yüzü  seçiliyor artık! İlk 11'dekiler daha dikkatli olmak zorunda artık.

Beşiktaş böyle boşluksuz oynarken Galataaray da böyle oynamalı. Maçı kaybet ama bu çağda 4. küme takımı da  çıkıyor Premier Lig takımı kadar mücadele ediyor. Başta Belhanda, Galatasaray'da mücadelesi eksik oyuncular var. Feghouli de öyle. Bu adamları bu kadar uzun süre izleyemezsin.

Hiddink'e soruyorlar, yıldız oyuncu yönetmek zor mu? Diyor ki, hayır yönetmek kolay, zor olan kendisini yıldız olanı yönetmek. Bu adamlar böyle... Ama Gomis çok eleştirilecek bir oyuncu değil şu anda..

 

Giuliano brezilya Milli takımı oyuncusu, ama bazen 13 km koşuyor. 53-54'te Feghouli ve Belhanda kenara gelmeliydi. bir elektroşok etkisi yapabilirdi..

Tudor problemlerin etrafında dolaşıyor. Bekleneni veremeyen oyuncular var diyor. Ama senin işin şikayet etmek değil. Maç içinde onları değiştirsene...

Beşiktaş'ta Oğuzhan ve Tolga'ya geçmiş olsun! Şenol Güneş artık çok acayip bir ikili olan Atiba-Tolgay ikilisini bozmaz. Atiba'nın şu yaşta olmasına üzülüyor insan. Beşiktaş'a 25 yaşında gelse farklı bir hayatı olabilirdi.

Beşiktaş enteresan bir eko-sistem oldu. Türk futbol tarihinde pek görmedik, yabancı oyuncunu gelip geliştiği... Kuyt'a geldiğinde inşaatta tuğla taşı desen bile taşırdı ama o da seviyesini korudu. Beşiktaş yabancısına seviye atlatıyor.

Aboubakar tekrar Avrupa'nın vitirine çıktı. Bu da bir dönem Lyon, Shakthar gibi takımların yaptığı şeyler. Ama hikaye yeni başlıyor. Artık transferde daha güçlü olmalılar ve daha iyi daha genç yabancıları getirmeli. Beşiktaş geleni parlatan ve Şammpiyonlar Ligi fırsatı veren bir takım.

 

Bana sorarsan ben yine Avrupa'dan transfer yaparım. Keşke yapabilsek ama biz Güney Amerika'dan transfer yapamıyoruz. İyi tarayamıyoruz. Tevez'e saygı duyuyorum ama Beşiktaş için doğru değil. Beşiktaş bir üst profile gitmeli.


Oğuzhan bir türlü şutunu geliştirmedi. Cılız vuruyor. Arsenal'de yetişip Beşiktaş'ta oynayan bir oyuncunun şutu gelişmez mi? Ayak üstü vurup şiddieti yerinde şutu çok az. Genelde ayak içi köşeye vurmaya çalışıyor. Çünkü şiddeti düşük.

Hakem kararlarına gelirsek, Oğuzhan'a yapılan penaltı. Ama darbeyi fazla gösterdi. Öyle bir attı ki kendisini, Aydınus vermedi... Ama büyük bir hakem hatası var. Gökhan'ın destek kolu doğal konumunda. Penaltı mı emin olamadım. Zor bir pozisyon.

Gomis topa yetişemedi. Aynısını ayakla yapsa, kırmızı kart. Kontrolsüz hareket var. Ayakla değil kafa ile yaralama ihtimali olan hareketi yaptı. Kırmızı karttı.

Tudor büyük maçlarda sınıfta kaldı ama kadro de yetersiz. Kulübeye bak, Tudor kulübeye bakıyor ama orada Emrah Başsan ve Tarık Çamdal oturuyor. Galatasaray'ın 4-5 transfere ihtiyacı var. Belhanda topa ayağının ucunun sokarken endişe duymalı. Feghouli bu kadar iyi değilken bile ilk 11'de oynuyorsa bu takıma saygı duymaz!

Negredo formaya tırnaklarını geçirdi ve halen tam olarak alamadı. Negredo kadar CV'leri var mı Belhanda ve Feghouli'nin...

Basın toplantısındaki Tudor'un konuşmaları deneyimsizliğinin göstergesi. Futboldaki çok büyük yalanların birisi, 22 kişi bir topun peşinden koşuyor. Diğeri de, diziliş ne ki! Bu kadar önemsizse niye bu kadar büyük antrenörler bu iş üstüne kafa yoruyor. Tudor'u eleştirme nedeni kaybetmesi değil, kaybetme biçimi...

Beşiktaş'a artık Şampiyonlar Ligi'nde 'iyi kura' şerhi koymuyorum. İçerde her rakibe karşı iyi oynayabilirler. 

Senin için hazırladığımız haberler