Uğur Meleke:''Galatasaray'ın çok iyi bir omurgası var''

23.01.2018 - 11:34 | Son Güncellenme: 23.01.2018 - 11:34

Uğur Meleke:''Galatasaray'ın çok iyi bir omurgası var''

Radyospor programcısı Uğur Meleke, Mert Elam'la beraber 'Taktik' programında gündemi değerlendirdi!

İşte o açıklamalar:

Uğur Meleke:

Mourinho, İngiltere'de köşe yazdığı zaman artık ''Liverpool'un şampiyon olma zamanı geldi iyi bir omurgası var'' demişti. Galatasaray'ın da bu yıl omurgası iyi, Muslera, Maicon, Fernando ve Gomis iyi bir omurga oldu. Ve 3 oyuncunun olmadığı maçta 3 puan almaları çok büyük bir iş oldu.

Galatasaray'ın ilk yarıyı bu kadar iyi oynamasını beklemiyordum. Kayserispor ilk yarıda kritik teknik hatalar yaptı, bunun üzerine Belhanda'sız Galatasaray vardı ve kaybettiler. Eren'in arkasına 3 koşucu oyuncu tercihi orta sahayı pas geçti sanki, Belhanda'sız oyunda herkes birbirini kaçırdı ve golde böyle geldi.

Galatasaray, Belhanda'sız düzende topu eveleyip gevelemeyelim topu direkt 3. bölgeye atalım demişler buna çalışmışlar Fatih Terim'i tebrik ederim.

Kayserispor, 2. yarıya başladığı gibi ilk yarıya başlasa farklı bir görüntü olurdu. Sumudica'nın hesapları değil de Fatih Terim'in hesapları tuttu. İlk gol de ofsayt var ama hakemler kaçırdılar, Umut Bulut'un pozisyonunda da hakemler yanlış karar verdiler.

Denayer için yorum yapmak çok zor, yerinde müdahaleleri vardı faydalı tepkiler verdi ama topu sektiriyor ve zamanlama hataları yapıyor. Ben bu seviyede bir stoperin bu hataları yapmasını çok görmedim ve dün 2 kez bu hataları yaptı.

Denayer-Umut Bulut pozisyonu net fauldü kart gerekir mi onu tam seçemedim, sarıya yakın bir pozisyondu diyebilirim. Mariano kanadını iyi kapatırken, Latovlevici ise özellikle 2. yarı çok zor durumlara düştü. Mesela Adriano ve Medel vücudunu araya sokarak rakibe hamle şansı vermiyorlar, Mariano da bunu çok iyi yapabiliyor.

İkinci yarı Selçuk-Ndiaye ikilisi oyundan düştüler bunun üzerine Galatasaray'dan Donk-Tolga hamlesi geldi. Donk tercihi tartışılır diyebilirim, çünkü oyuncunun ciddiyet sorunu var. Fatih Terim onu oyuncu tipolijisine bakarak tercih etti.

Galatasaray'da yan toplarda ki sorunu yerleşim sorunu olarak görüyordum. Devre arası Muslera'ya odaklandım onu izledim istatistiklerine baktım ve onun bu yenilen gollerde çok ciddi zaafı var. Galatasaray ve Liverpool bu duran top sorununu çözemiyorlar. Ayrıca duran topları çok laubali kullandılar.

Liverpool, büyük takımlara karşı iyi bir sistemi var ama zayıf takımlara karşı işleri zor. TOP 6 takımlarına karşı sadece 1 mağlubiyet aldılar.Hep büyük takımlara karşı oynasalar şampiyon olurlar.

Latovlevici, yeterince iyi orta yapamıyor, defansif olarakta Karabük'te ki görüntüsünden uzakta, bu yaşta artık özgüvenini kaybederse işi çok zor olur.

Türkiye Kupası, maçlarındaki performanslar Sumudica'nın oyuncu tercihlerini etkiledi bu sebeple Varela'da yedek başladı.

Tudor, aslında iyi antrenman yaptıran hoca hep böyle denildi, yeni hoca fazla oynamayan oyunculara karşı fırsat olmuştur hep. Sinan Gümüş, Yasin Öztekin ve Selçuk İnan etkiliydiler. Tolga ve Sinan oyuna girdiklerinde çok etkili oldular ve Galatasaray dengeyi sağladılar.

Galatasaray'ın oyun felsefesi Eren Derdiyok'a yaradı, yerden yapılan ortaları iyi değerlendirdi.

Selçuk İnan, olgun bir davranış gösteriyor, taraftarın kendisini eleştirmesini de doğru buluyorum demişti bu güzel bir davranış.

Robinho'nun kontrat detaylarını bilmiyorum, maaş dengelerini çok fazla bozmuyorsa sorun olmayacaktır. Şu an Sivasspor'a nasıl bir katkı verecek tam bilemiyorum, Kone gibi takımın eşit parçalarından biri olabilecekse, saygı kazanacak davranışları gösterirse Sivasspor ve kendisi için iyi olacaktır. Özel yetenekleri var, Nasri gibi Van Persie gibi hissetmezse faydalı olacaktır.

Roberto Carlos ve Cicinho'dan iyi katkı almıştı Sivas ama ben Robinho'dan onlar kadar umutlu değilim.

Büyük liglerden oyuncu transferini hep benimsedim, Afrika'dan oyuncu bulmak iyi olur ama biz başarılı değiliz bu konuda ama Avrupa 5 liginden iyi oyuncuları ülkemize getirebiliyoruz. Gözümüzün önünde oyuncuları transfer ediyoruz ve bu mantıklı geliyor. Karakter anlamında bir zaafları yoksa Beşiktaş Ada'dan transfer yapabilir.

Javier Hernandez, oynamak istediği bir takıma gelmek istiyor, Negredo en az 20 maç oynar gelirse Hernandez onunla formayı paylaşacaktır. Hernandez gelseydi iyi transfer olurdu Negredo'nun arkasında kalmayı kabul ederse tabiki. İyi bir striker transfer etti diyebilirdik Beşiktaş için. 

Eto'o yerine Vagner Love transferi gerçekleşirse Beşiktaş için daha doğru olurdu, çünkü hem daha genç bir oyuncu hem de takım oyununa daha adapte bir isim.

Beşiktaş, Talisca'yı kaybederse bu hiç iyi bir durum olmaz, İngiltere hayalleri kurarken Çin Ligi'ne gitmesi Talisca adına da iyi bir durum olmaz. Talisca daha iyi bir kariyer çizebilir kendisine, Bayern Münih maçı onun için büyük bir fırsat olacak.

Alexis Sanchez ve Henrikh Mkhitaryan takas oldular ve 2 için de daha iyi olacağını düşünüyorum. Alexis sözleşmesini uzatmadı ve bireysel oynamaya başlamıştı, Manchester United'da iyi oynayacaktır, tek sıkıntı fazla maaş alacak bu takım içindekidengeleri bozabilir. Manu için bu transfer çok gerekliydi. Mkhitaryan'a ise güven azalmıştı ve Mourinho ona bir türlü yeterince güvenmedi. Arsenal'de kendisine güvenilirse kariyerinde yeni bir sayfa açabilir.

Senin için hazırladığımız haberler