Uğur Meleke: 'Kadroyu Şenol Güneş daralttı'

26.11.2017 - 10:17 | Son Güncellenme: 26.11.2017 - 10:17

Uğur Meleke: 'Kadroyu Şenol Güneş daralttı'

Uğur Meleke, 0-0 biten Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Kadroyu Şenol Güneş daralttı

Beşiktaş’ta Tosic’le Medel cezalı, Atınç sakat. Pepe ısınırken sakatlanıyor, Necip sağlık problemi yaşayıp kenara geliyor, o arada Atiba da oyundan çıkmış. Mitrovic’in partneri olarak oyuna giren Fatih Aksoy, Beşiktaş’ın stoper hiyerarşisinde tam sekizinci oyuncu.

Sekizinci stoperle bitirilen bir maçta, Malatya’da gol yememiş olmak, evet bir savunma başarısı kabul edilebilir. Mitrovic, Malatya’da Beşiktaş kariyerinin en iyi oyununu oynadı, Necip de ikinci devrede ihtiyaç duyulan anlarda devreye girdi. Ancak bu sezon ilk 15 resmi maçın tamamında gol atan Beşiktaş, son iki lig müsabakasını skor yapamadan bitiriyorsa, bu muhakkak ki üstünde düşünülmesi gereken bir problem...

Bence bu problemin en önemli sebebi şu: Şenol Hoca ısrarla sezonu 11 oyuncuyla götürmeye çalışıyor. Porto’yla 90 dakika büyük bir mental savaş veren, Devler Ligi’nde beşinci hafta sonunda liderliği garantileyen başarılı 11’in, mecburi stoper değişikliği dışında aynen Malatya’da başlaması akıl almaz. Bu takım çok kaliteli, çok da başarılı. Ama Porto’yla Malatya’ya aynı seviyede konsantre olmalarını beklemek belki de haksızlık. Üstelik Malatya’nın üçlü orta sahası, Murat-Azubuike ve Aytaç, benim bu sezon Süper Lig’de izlediğim en rahatsız edici topu oynadılar. Her yerde onlar vardı, her topa ayaklarını soktular, her Beşiktaşlıyı rahatsız ettiler. Böyle bir ortamda Şenol Güneş’in yapması gereken şu: Bu tarz maçlar için gözünde parıltı olan oyuncuyu bulmalı. Quaresma’nın her topa ayağının ucunu sokup, kaptırıp, sonra da faul beklemesini izlemek çok saçma. Bu görüntüyü maç öncesi tahmin edip, istekli olanı koyacaksınız sahaya.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Güneş’in sanırım artık şu sorulara yanıt vermesi gerek: Negredo bu maça da 11’de başlamazsa hangisine başlayacak? İspanyol forvet, Talisca’nın yerinde 11’de başlayamaz mıydı? Üç cephede mücadele edecek Beşiktaş, Kerim Frei ve Ömer Şişmanoğlu’nu neden takımda tutmadı? Onun için Kuban’ın Ajax’a 3, Spartak’ın Kuban’a 11 milyon Euro ödediği Aras Özbiliz neden yok edildi? Antep formasıyla Süper Lig’de orta sınıf maçlarda pekala iş yapabilen Orkan, oynamayı mı unuttu? Beşiktaş’ın kadrosu mu dar, yoksa Şenol Güneş mi daralttı bu rotasyonu?

Şenol Güneş şu anda açık ara ülke futbolunun en formda hocası. Ama kadro mühendisliğinde bazı hatalar yaptığını kabul etmesi gerekiyor sanırım. (Hürriyet)

Senin için hazırladığımız haberler