Uğur Meleke: Ön liberoya Muslera'yı koyarsın Donk'u koymazsın

05.02.2018 - 11:03 | Son Güncellenme: 05.02.2018 - 11:03

Uğur Meleke: Ön liberoya Muslera'yı koyarsın Donk'u koymazsın

'Galatasaray'ın kadro genişliği tartışılabilir'

"Galatasaray'da tek eksik Fernando idi. Yedek kulübesine bakılınca hepsi savunmacı. Eray, Linnes, Latovlevici, Koray Günter, Serdar Aziz, Hakan Balta üzerine bir de Ahmet Çalık olsa 7 tane savunmacı olacaktı. Büyük takımda daha çok ofansif oyuncu olur. Defansif değişiklik daha çok zorunluluktan olur. Sivasspor maçında Selçuk, Belhanda, Sinan ve eren vardı. Galatasaray'ın kadro genişliği tartışılabilir"

'Fatih Terim'in Donk tercihini anlayamıyorum'

"Fatih Terim her zaman %100'ünü veren oyunculara karşı formayı verir. İnandığı oyuncuyu oynatır. Bir tür oyuncu oynatmasını anlamıyorum o da gamsız oyuncuyu. Belhanda'nın kariyerindeki en önemli eksiklik sorumluluk duygusu. Skor ile yada takımın durumu ile ilgilenmiyor. Fatih Terim'in bir numaralı oyuncu tercihi kendi gibi heyecan yaşayan oyuncu olması ve bu durumunda Donk'u o yüzden tercih etmesini anlamıyorum."

"Serdar ilk toplarda iyi bir oyuncu. Yüksek gelen topa risk alıp vuruyor ama zaman zaman hata yaptığı zaman göze çarpıyor. 8 kez ilk hamleyi yapar bir kez hata yapar ve o hata ile hatırlanır. Stoper nerede risk alacak bunu iyi bilmeli"

Ünlü yorumcu Uğur Meleke, Radyospor'da gündemi değerlendirdi. Mert Elam'ın moderatörlüğünde Taktik programında konuşan Uğur Meleke öncelikle Sivasspor - Galatasaray maçını ve Fatih Terim'in tercihlerini değerlendirdi

'Ön liberoya Muslera'yı koyarsın Donk'u koymazsın'

"Denayer orta sahada oynayabilirdi. Sivasspor orta sahası çok raha bir maç oynadı. Donk adeta eksik oynatıyor Galatasaray'ı. Mesela ben Donk ile karşı karşıya oynasam beni o kadar rahatsız etmez. N'Dinga mesela öyle mi? Her zaman ayağını sokacak, vücudunu sokacak seni rahatsız edecek. Ön liberoya Muslera'yı koyarsın Donk'u koymazsın. Faith Terim bu tarz gamsız oyuncuyu pek sevmez"

'Sert orta üçlüler büyüklere sorun çıkarıyor'

"Sezon başı dizilişinde Tolga sol kanatta oynuyordu. Rakip kaleye en yakın üç oyuncudan biriydi. Tolga'yı Alman Ligi yorumlarken Hertha Berlin takımında izliyordum. Takımda orta üçlü de dördüncü opsiyondu ama oynadığı zaman frikik yada kornerleri o kullanıyordu. Takımın teknik oyuncusu kontenjanındı. Orta mesafeden kaleyi bulan şutları oldu. Böyle oynatma şansı pek yok şimdi. "

"Donk daha defansif olması itibariyle Tolga erken çıktı. Son yarım saatte bir hücumcu daha almak istedi. Anadolu takımlarının inanılmaz, kabul edilmez ezberi. Büyük takım karşısında 2 farklı öne geçince geri çekilme güdüsü. İlk 60 dakika oynadığı topu son yarım saat neden oynayamıyorsun? Cuma akşamı Bursaspor - Beşiktaş 11'lerini gördük. Bostock baktığımız zaman 8 numara yada 6,5 numara bir oyuncu. Sert bir orta saha ile mücadele edecek beşiktaş ve ne yapacak merak ediyoruz. Sert orta üçlüler Beşiktaş'a sorun çıkartıyor. Bunu ilk yarıda görüyorsun sonra değişiklik Lens- Vagner Love. Anlamıyorum bunu"

'Belhanda'dan hocanın tamamen vazgeçeceğini sanmıyorum'

"Sinan bu sezon beklenmedik bir katkı verecek gibi gözüküyor. Sinan ama hatalı hareketler yaptı. Sezon başında Östersunds maçlarında 11'de başlayıp topa ayağını istekli sokmadı. Gol attıktan sonra sevinmemesi gibi"

"Belhanda'dan hocanın tamamen vazgeçeceğini sanmıyorum. İlk üç maçta kararları daha olumluydu hocanın ama Sivasspor maçında Donk tercihi olmadı. Bir alt sınıfın yıldızı olursun. Galatasaray'da oynuyorsan topa ayağının ucuyla oynama imkanın yok" 

'Yardımcı hakemin penaltı pozisyonuna dahil olmasını olumlu buldum

"Denayer'in penaltı pozisyonunda faul olduğunu düşünüyorum. İçeride mi dışarıda mı? tartışması yayıncı kuruluşta yapılmıştır. Ben açıkcası yardımcı hakemin orada müdahele etmesini olumlu buldum. Genelde bizim ligimizde yardımcı hakemler bu topa girmiyor. Geçen haftada benzeri bir durum vardı. İki yardımcıyı kutluyorum"

"Galatasaray'ın attığı golde de faul olduğunu düşünüyorum. Eren'in oradaki hamlesi futbolun doğal akışında olan bir hamle değil"

'Nagatomo tanıdığım, bildiğimiz bir oyuncu'

"Nagatomo tanıdığım, bildiğimiz hatta Inter gibi teknik adam öğütme makinesi haline gelen takımda uzun süre oynamış bir oyuncu. İş disiplini olan oyuncu.  Bir çok Japon futbolcuda olduğu gibi pozisyon bilgisi olan bir oyuncu. "

"Sağ ayaklı sol bek yada sol ayaklı sağ bek ne kadar doğru mesela Lahm gelse olmaz mı diyeceksin? Azpilicueta var, Nacho Monreal oynadı. Bu detaya çok takılmamak lazım. "

'Bu sene lig iyi olduğu için deplasmanda maçlar zor'

"Galatasaray ile Sivasspor maçı İstanbul'da dünkü gibi oldu. Sivasspor o maçta da Galatasaray'ı zorlamıştı. Fakat genel olarak iç saha ile dış saha arasında bu kadar büyük fark olması aslında takımların iyi olmasında kaynaklı. Deplasmanda artık her takım güçlü. Konyaspor deplasmanı yada Osmanlıspor deplasmanı zor. Bu sene lig iyi olduğu için"

'Fenerbahçe'nin çıkarabileceği en iyi ilk 11 bu'

"Hakemin Issah pozisyonda ikinci sarı kartı vermesi lazımdı. Hatta bir ara eli sarı kartına gitti ama vermedi. Fenerbahçe çok iyi oynadı. 11'e 11 iyi oynadı zaten. 11'e 10 ihtiyacı olmayan bir maçtı. Fenerbahçe bu sezon kötü oynadığı maçları kazanmıştı. Bu kez iyi oynadığı maçı kazanamadı. Fenerbahçe'nin iyi oynaması iyi futbolcular ile başlaması ile alakalı. Soldado'nun oynaması önemliydi. Fernandao'ya göre daha yetenekli bir isimdir. Fenerbahçe'nin çıkarabileceği en iyi 11 bu. Şu takıma sadece Giuliano gelecek. Alper'in yerine girecektir. Bana göre Dirar'ın yerine girmesi lazımdı"

'Dirar aramaya devam etse olacak'

"Fenerbahçe'nin iki tane direkten dönen topu var. Bunlar gol olabilecek şutlardı. Dirar ve Isla beklerde oynasın diyordum. Bek diyip geçmemek lazım. Isla'nın sağ çizgiye inip yerden çıkardığı toplara bayılıyorum. Isla mesela hep doğru adamı bulmaya çalışıyor. Dirar kendi kalesine gol atmasına rağmen ekstra aramaya başladı. Normal zamanlarda neden yapmıyor anlamıyorum. "

"Geçen sezon Monaco'da 4-4-2'de görevi biraz daha defansif olduğundan buna alıştı sanırım. Açık gibi oynayamıyor. Dirar kalitesinde bir oyuncu için kötü bir vuruş oldu."

'Mehmet Topal kötü bir sezon geçiriyor'

"Mehmet Topal bana göre o kadar kötü bir oyuncu değil. Bu sezon çok kötü bir sezon geçiriyor. Mehmet Topal ile ilgilenen biri var mı mesela şu an kulüpte. Bu konu çok önemli. Mehmet Topal bana göre özel bir oyuncu ve Mehmet Topal gibi oyuncu çok yok ligimizde"

"Valbuena maçın kaderini değiştirecek bir oyuncu. Lyon'da da böyledi. Fenerbahçe'nin bir numaralı oyuncusu ve Aykut Kocaman çok heyecanla onu transfer etmişti."

Senin için hazırladığımız haberler