Uğur Meleke'den Aykut Kocaman'a sorular...

25.10.2017 - 13:13 | Son Güncellenme: 25.10.2017 - 13:13

Hürriyet Gazetesi Yazarı Uğur Meleke derbiyi ve ligi kaleme aldı:

1- IGOR TUDOR, DERBİ MÜCADELESİ İÇİN BİRAZ ACEMİ ÇIKTI

Amatörce. Bu seviyede maça çıkmamış genç bir hocanın yapacağı acemilikler yaptı. Ligin kader anlarına ezberlenmiş, telepatik düzenle çıkılır. Rakibi şaşırtayım derken siz şaşırırsınız sonra! Üçlüyle başlanması, Linnes yerine Latovlevici tercihi, değişiklik için 80’in beklenmesi, Gomis’in çıkışı acemiceydi.

2- JANSSEN-SOLDADO SAHADA BiRLiKTE KALAMAZ MIYDI?

Kocaman’a eleştirilere kısmen katılıyorum. Mehmet Arslan’a anlatmış, evet, iki değişikliği karttan bir dakika önce yapmıştı ama üçüncüsü için uzatmaları beklemesi manasızdı. Her hamle de ezbere: Janssen-Soldado aynı anda sahada kalamazlar mı? Böyle bir maçta 90’ıncı dakikayı görmesi gereken adam Giuliano mu, yoksa Valbuena mıydı?

3- BİZİM BU YAŞADIĞIMIZ BiRiNCi DEĞiL, BiNiNCi HADiSE OLDU

SADECE bu müsabaka özelinde karar makul gözükebilir. Ongun sağlıklı olduğu için, devam ettiler. Aynen 1989’da Namoğlu’nun 4. hakem olduğu G.Saray-Neuchatel maçı gibi. Büyük plana bakarsak, şiddetin korkunç nefesini yine hissettik ensemizde. Bu birinci değil, bininci hadise. Ve bir sonrakini ucuz atlatamayabiliriz. O yüzden tatil kararı alınmalıydı bence.

4- ŞENOL GÜNEŞ, 13-14 ADAMLA İKİ YIPRATICI TURNUVAYI GÖTÜREMEZ

Devler Ligi’nde ikide iki yapan takımımız yok, Beşiktaş üçte üçle başladı. Ama iki cepheyi bir arada götüremedi Güneş. 13-14 adamla iki yıpratıcı turnuva gitmez. Özellikle iki bekte ve iki açık pozisyonunda üçer adam bulunması ve bunların beşinin ‘30 üstü maç seçiciler’ olması, rotasyon kabiliyetini zayıflattı.

5- ABDULLAH AVCI, ROTASYONUN ANLAMINI TAM OLARAK BiLMiYOR

Avcı’nın ‘rotasyon’un anlamını tam bildiğini düşünmüyorum. Rotasyon, şekli döndürmektir; bir şekli alıp yerine başka bir şekil koymak değildir. Karabük’te de Epureanu dışında tamamen yedeklerle çıkmıştı. Kadronun yarısı kendini as, yarısı yedek hissederse rotasyondan verim alamazsınız. Avcı’nın ülke puanını önemsememesi değil mesele, kariyer tercihi. Hedefleri küçükmüş, sığmış, yerelmiş.

6- BU KÖPRÜNÜN ALTINDAN DAHA ÇOK SULAR AKACAKTIR

Avrupa’nın top 10 liginin en gollüsü bu. Ve güç dengesi olan bir turnuva: Göztepe G.Saray’la aynı sayıda gol atmış, Alanya bir eksik. Akhisar’ın, Alanya’nın, Göztepe’nin iyi gününde yenemeyecekleri takım yok. Evet, G.Saray süper bir ritm tutturdu ama köprünün altından daha çok sular akar...

HAFTANIN ‘EN’LERİ

- Haftanın olayı: Ongun’un yaralanması, şiddetin hortlaması, e-bilet’in kağıt biletten bir farkı olmadığının anlaşılması.

- Haftanın teknik direktörü: Marius Sumudica

- Haftanın en iyi takımı: Osmanlıspor

- Haftanın futbolcusuSerdar Özkan

- Haftanın hakemi: Ali Palabıyık

Senin için hazırladığımız haberler