Uğur Meleke'den küfür isyanı: Utanç duydum!

24.04.2018 - 12:01 | Son Güncellenme: 24.04.2018 - 12:01

Uğur Meleke'den küfür isyanı: Utanç duydum!

Radyospor yorumcusu Uğur Meleke, Süper Lig'deki zirve yarışını değerlendirdi. 

Olaylı derbi hakkında konuşan Meleke, Fenerbahçe ve Beşiktaş takımları için gündem belirleyici açıklamalarda bulundu.

Uğur Meleke, Radyospor'da yayınlanan Taktik programında Mert Elam'ın sorularını yanıtladı.

İşte detaylar...

Hamzaoğlu'nun kadro planlaması yanlıştı!

Sözlerine Fenerbahçe - Antalyaspor maçını değerlendirerek başlayan Uğur Meleke,  "Hamza Hamzaoğlu'nun dün akşam kadro planması yanlıştı. Galatasaray deplasmanında da aynı tercih hatası sol bek ve sol açık için olmuştu. Sakıb ve Musa önlü arkalı oynamışlardı. Dün akşam da kadro planlamasında sıkıntı oldu. Fenerbahçe hak ettiği bir galibiyet aldı" dedi. 

'Volkan Demirel'in en büyük zaafı?'

Volkan Demirel'e de ayrı bir parantez açan Meleke, "Volkan'ın en büyük zaafı; takım arkadaşları hata yaptığı zaman oyuna adapte olamıyor. Skrtel'in hatasından sonra Souleymane Doukara golü attı. Fenerbahçe, gelecek sezon mutlaka stoper transferi yapacaktır. Neto'nun performansı çok kötü. Futbolcu gerisinde tehdit hissetmeyince rahat davranabiliyor. Kalecilerle ilgili şunu da söyleyelim; en zayıf yeri ayakları bunun da sebebi; hep ellerini kullanmaları " ifadelerini kullandı.

'Utanç duydum'

Dün akşam oynanan Fenerbahçe - Antalyaspor maçında edilen küfürlerden rahatsız olduğunu belirten Uğur Meleke, olaylı Fenebahçe - Beşiktaş maçıyla ilgili de konuştu.

Meleke, " İnsan o küfürleri duyduktan sonra müsabayı izlemek istemiyor. O tablodan utanç duyuyorum. Ne yazık ki ahlaki durumumuz çok kötü. Hep şiddet döngüsü var. Şiddet döngüsünün her alanda çözülmesi lazım. Sporda şiddet çok daha fazla bunun sebebi; insan sayısı çok fazla. Bir maçı 30-40 bin kişi izleyebiliyor. Bu sayı sinemada çok daha az.  İlkokulda çocuklarımızın yeteneğini keşfetmemiz lazım. Bu yetenekleri keşfetmezsek çocuklarımız kalabalıklara karışıyor ve kendini ifade etmek için farklı şeyler yapıyor. Kısa vadede bu şiddeti caydırıcı cezayla önleyebilirsiniz. 

Toplumun kim dengesini bozuyorsa ben de dahil bu cezaları çekmeli. Futbolda da bu böyle cezalar caydırıcı olmalı. Siz hukuku öldürdünüz. Ne zaman öldürdünüz? Burak Yılmaz'a çakı attıldığı zaman, Fernandes'e tekme atıldığı zaman... Adam sahaya çakı atıyor, izlediği program suçlu oluyor, programın suçu en fazla %10'dur. Caydırıcı cezalar ver biz de bunu paylaşalım. 31 kişi gözaltına alındı, bunun sonucunu merak ediyorum. İşin içerisinde şiddet varsa olay spordan çıkıyor, bunu  hukuki açıdan değerlendiriyorum" şeklinde konuştu.

'Şenol Güneş'in Mehmet Arslan'a tepkisi saçma'

Şenol Güneş ve Aykut Kocaman'ın açıklamalarını değerlendiren Uğur Meleke, "Öncelikle Şenol Güneş'in Mehmet Arslan'a tepki göstermesi saçma. Hürriyet gazetesi o gün Aykut Kocaman'ın sözlerini manşet yaptı. Aykut Kocaman ve Şenol Güneş konuşsun. Onlar konuşmayınca başkaları konuşuyor. Aykut Kocaman'ın dün akşamki söylemlerinden baygınlık geldi. Aykut Kocaman şu olayların dışına çıksa ne güzel olacak. Çok entellektüel ve kendisini çok iyi ifade eden birisi. Fakat hep ayrıştırıcı cümleler var. Şenol Güneş'te çok karmaşık cümlelerle basın toplantısına çıkıyor ve kendini ifade edemiyor" açıklamasında bulundu.  

 

 

Tolga Zengin sözleri...

Tolga Zengin'den de bahseden Meleke, "Derbide olaya karışan futbolcular, oynamayan oyuncular Tolga ve Mustafa Pektemek. Sevgili Tolga o insan ne dediğini bilmiyor ki? Sen sporcusun ve annen keşke sağ olsaydı. Annen seni o durumda mı görmek ister miydi? O adam zaten ruh hastası, onun hapiste olması lazım. Tolga'yı birisinin 'o adam annene küfür ettiği zaman bir hükmü yok' demesi lazım. Çünkü o adam terörist. O küfür eden adamı güvenliğe bildirmesi lazım. Ben de küfür birçok kez küfür yedim, kavga mı edelim?

Uğur Meleke sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Maçın kaldığı yerden seyircisiz devam edeceğini düşünüyorum. Şu anda akil adamların kafasında maçı yeniden kaldığı yerden devam ettirmek var. Fakat sonuçlarla kimseyi mutlu edemezsiniz. Umarım yeni bir talimat yazılır ve bu milat olur. Şu anda ne karar verilirse verilrisin TFF suçlu ilan edilecek. TFF'nin işi zor. İki takımında kupadan elenmesini uygulayacak bir durum yok! Hakeme temsilci yoluyla gelen bilgi, "Şenol Güneş'in başında 5 dişiş var, hastaneye götürdük" şeklinde. Hakemin ifadesi ise, "Hakem odasına gidiyor ve temsilciden rapor geliyor"

AJANSSPOR -

Senin için hazırladığımız haberler