Uğur Meleke'den Quaresma ve Volkan Demirel hakkında flaş yorum!

07.03.2018 - 12:31 | Son Güncellenme: 07.03.2018 - 12:31

Uğur Meleke'den Quaresma ve Volkan Demirel hakkında flaş yorum!

Radyospor yorumcusu Uğur Meleke, Radyospor'da yayınlanan Taktik programında Mert Elam'ın sorularını yanıtladı.


İşte detaylar...

Bu tarz konularda, Caner konusunda da burdaydık. Bütüncül olarak şunu söyleyeyim. Sporseverler tatmin olmuyor. Bunu halletmek lazım. Quaresma'ya 1 de versen 5 de versen her türlü küfür edecek. Bu davranışı gösterenlerin yaşları küçük. Eğitimsiz ve cahiller. Bunları önemsemiyorum. Ama diğer tarafta da başka bir kitle var. Futbolu bilen ve saygılı kişiler. Bunu bütüncül olarak halletmemiz lazım. Sadelik ve netlik yakalanamıyor. Bunu yapabilmek için futbol disiplin talimatında yeni bir döneme girmek lazım. Bunu yapan adam Türk futbolunda devrim yapmış olur. Eski futbolculardan, antrenörlerden, spor adamlarından destek alalım. Eski talimatı bir kenara bırakalım. Talimat kitabını mümkün olduğunca yoruma kapalı hale getirmemiz lazım.

 

Bir insan kendisini ilk önce tuttuğu takımından yola çıkarak tanımlıyorsa ben onu ciddiye almam. Hukuçuyu sen Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli olarak adlandıramazsın. Bu kadar ucuz bir şey olabilir mi?

Sezon başı yazdığım oyunculardan. Beğeniyorum ama Talisca tipinde değil. 10 numara poziyonuna kaydırılsın diye yazmıştım. Kanat oynuyordu. Emre işini gayet iyi yapıyor. Çok etkileyiciydi. Ama şöyle sorunu var. Maç içi ve sezon içi devam sorunu var. Süper ligde ilk sezonu. 

Negredo'yu kanada koyarsan oynar. Çünkü Negredo futbolu iyi bilen bir oyuncu. Ortasahanın ikilisine koysan yine oynar. Negredo'dan en yüksek verimi almak istiyorsanız forvette oynatmanız lazım. 

Şenol Güneş, Trabzonspor maçında Lens'i oynattı bence Şenol Hoca Lens'i kazanmak istiyor.

Beşiktaş, Münih'te 5-0 kaybettiği gece hem Fenerbahçe hem Trabzonspor maçını kazanmaya başladı. Bu mağlubiyetten sonra direkt lige konstra oldu.

Fatih Terim, 65 yaşına geldi, Türk futboluna bir hoca hediye etmedi. Okan Buruk, Tayfun Korkut beraber çalışmıştı. Erol Bulut'un da Abdullah Avcı'ya teşekkür etmesi lazım. Abdullah Avcı ve Ersun Yanal'a bu konuda parantez açmamız lazım. Mesut Bakkal ve Kemal Özdeş şu anda Süper Lig'deler ve Ersun Yanal'ın ekibinde yer aldılar.

Süper Lig'de play-out sisteminin olmasını isterim.

Malatya'nın performansı arttı

Malatyaspor çok güzel performans gösteriyor. Ortasahaları dirençli. Rakibe yakın oynuyorlar. Erol Bulut dinamizmiyle öne çıkan bir futbolcuydu. Yetenekli değildi ama çok çalışkandı. Dia'dan verim alamadılar. Boutaib'den çok büyük bir verim aldılar. Adem Büyük'te övgüyü hakedecek futbolculardan birisi.

Aykut Kocaman zor bir sezon geçiriyor. Oyuncularla gönül bağı kurabilmiş değil. Sonuçta antrenörsün yapmak zorundasın. Takım onun kurduğu ve istediği bir takım mıydı bilemiyorum. Dırar, Isla ve Valbuena'yı çok istemişti. Van Persi'den umutluydu. Mehmet Ekici'den de hale bir beklentisi var.

 

Şimdi mi farkettiniz Volkanın mizacını ? Bunca yıldır yaptıklarından farklı olarak ne yaptı ? Şimdi mi kaptanlığa aykırı hareket etti daha yeni mi anladınız ?

 

Sezondan sezona Tff 1. Lig'de yarışan takımların kalitesi düşüyor. Bazen şampiyon olup Süper Lig'e çıkan takım bir sonraki sene korkunç bir şekilde performans gösteriyor. Daha sonra da tekrar 1. Lige düşüyorlar. Hakeden ligde kalıyor. Gaziantep yıllarca düşmedi düşmedi sonra iflas etti, kulüp kapanacak duruma geldi.

Takım yaşlı. Kadro genişiliği lazımdı Şenol hocaya. Sezon içerisinde nerden bakarsan 50'nin üzerinde maç oynuyorlar. Münih'te 5-0 kaybettiğinde ruhsal olarak kapandı o defter. O sırada da Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarını da kazandılar. Avrupa defterini kapattıktan sonra derbiye hazırlandılar.

 

Talisca fiziğinde o pozisyonda oyuncu o kadar az ki. Talisca fiziğinde oyuncu çok ama hepsi santrfor. Fiziği ve oyunu çok farklı bir oyuncu. Brezilya Milli Takımı'na girmek zor iş. İşi kolay olmayacak.

Trabzon maçında Lens'i oynattı. Kazanmak da zorunda. Sonuçta görevinin bilincindeydi. Şenol hocanın Lens'i kazanmayı çalıştığını düşünüyorum. Abartıldığı kadar kötü oynadığını düşünmüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler