Uğur Tütüneker'den Radyospor'da flaş sözler! Galatasaray, Falcao, Şenol Güneş...

15.10.2019 - 18:54 | Son Güncellenme: 15.10.2019 - 15:59

Uğur Tütüneker'den Radyospor'da flaş sözler! Galatasaray, Falcao, Şenol Güneş...

TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor’un teknik direktörü Uğur Tütüneker, Hatayspor maçı ve futbol gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Uğur Tütüneker’in açıklamaları şu şekilde:

Uğur Tütüneker: “Hatayspor maçında galip gelmek istiyoruz”

Taraftarlarımız elbette başarı bekliyor. Biz de 4.hafta maçımızı oynadık. Menemen maçında istediğimiz oyunu oynayamadık ve mağlup olduk. Futbolda bunlar var. Bu hafta Hatay maçımız var. Onlar için de önemli bir maç. Biz iyi bir oyun oynayarak galip gelmeye çalışacağız.

Uğur Tütüneker: ”Yeni bir sistem hemen oturmuyor”

Büyük yatırım yapmak şampiyonluk getirecek diye bir şey yok. Büyük yatırım yapan takımlar da hemen şampiyon olmadı. Kadronun derinliği elbette önemli. Sonradan göreve geldim. Transfer yapma şansım yok. Ama iyi bir kadro olduğunu düşünüyorum. Biz de kendi anlayışımıza göre iyi oynamaya çalışıyoruz. Adana maçında buraya geldim, Bursa, Altınordu ve Menemen maçını oynadık. Gayet de iyi futbol oynadık. Menemen maçında bunu başaramadık. Bazı nedenler var. Onu takım içinde ve başkanla paylaşıyoruz. Tabi ki hedef şampiyonluk. Yeni bir sistem hemen oturmuyor. 2-3 haftada verim alamıyorsunuz. Takımın uyum sağlaması da biraz zaman alacaktır diye düşünüyorum.

Uğur Tütüneker: “Süper Lig’e çıkmak istiyoruz”

Play-Off’tan da takımlar çıkıyor ama hedefimiz şampiyonluk. Süper Lig’e çıkmak gibi bir hedefimiz var. Ona göre planlarımızı yaptık ve o anlayışla da devam edeceğiz. Geçmişte başarılarımız var. Adana Demirspor’da da bunları yakalamak istiyoruz. Önemli bir camiaya geldiğimizi biliyoruz. Şampiyonluklar kolay gelmiyor. Geçen sene bu takım play-off oynadı. Herkesin arzu ettiği gibi üst lige çıkmak istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız ve bir üst lige çıkmak istiyoruz. Önemli olan hedefe ulaşmak. 3 takım neticede üst lige çıkacak. İlk 2 içinden çıkmak önemli ama play-off tarafını da unutmamak gerek. Önemli olan çıkmak.

Uğur Tütüneker: “Önemli olan 2020’de yer almak”

Şenol Güneş’in söylediklerinin her söylediğine katılıyorum. İyi bir oyun olmadı ama hedefe ulaştık. 1 puan bize yetiyordu. Bu çok önemliydi. Ona göre bir takım çıkardı. Takımın iyi olmadığını söyledi. Fransa üstün oynadı ama hedefe ulaştık. Bir evvelki maç çok daha iyiydi oyuncular. Önemli olan 2020’de yer almak. Son 2 maç kaldı. En önemlisi hedefe ulaşabilmek.

“Şenol Güneş’in planı tuttu”

Şenol Güneş kafasında bu maçı oynadı. 3 tane ön libero ile oynadı. Normal şartlarda böyle bir düşüncesini görmedim. En iyisini o biliyor. Çocuklarla her dakika o beraber. Bu plan da tuttu. Fransa maçında 1 puan alabilmek önemli.

“Türk futbolunun kırılma anlarını Galatasaray’da yaşadık”

Bursa doğumluyum. 6 yaşında ailem Almanya’ya gitmişti. 22 yaşına kadar orada kalmıştım. Galatasaray’da çok güzel günlerimiz oldu. 10 senelik bir zamanın ardından futbolu bıraktık ve antrenörlüğe geçtik. Bizim Galatasaray’da ilkleri yaşadığımız dönem vardı. Yıllar sonra gelen şampiyonluk ve Avrupa maçlarımız var. Çok önemli başarılarımız vardı. İyi bir dönem geçirmiştik. Xamax, Monaco maçları tabi ki unutulmaz. Türk futbolunun kırılma noktalarını yaşadık. Korkmadan oynuyorduk.

Feghouli, Babel ve Falcao yorumu

Galatasaray zorluklar yaşıyor. Fatih Terim bunun üstesinden gelecektir diye düşünüyorum. Feghouli ve Babel tabi ki katkı verecektir. Her sezon süper geçmeyebilir. Yeni futbolculara alışmaları lazım. Eski formuna gireceklerdir diye düşünüyorum. Falcao konusunda biraz daha beklemek gerekiyor. İsmini ve kalitesini tartışmaya gerek yok. 18’e gelen her top tehlike. En yakın zamanda kendisini bulacaktır diye düşünüyorum. Çok önemli bir hoca var takımın başında. İçeriyi en iyi bilen Fatih Hoca’dır. O da ne yapması gerektiğini iyi bilir. En kısa sürede de Galatasaray yükselecektir.

Uğur Tütüneker: ”Asker selamı içten gelen bir duygu. Kime ne?”

Almanya’daki baskı saçma sapan bir şey. Hepimiz askerimizi destekliyoruz. O da Türk bir oyuncu. Gayet hakkıdır. Dünyada neler oluyor ama hiçbir şey yapılmıyor. Enver Cenk Şahin’e yapılanı doğru bulmuyorum. Enver Cenk’ten de dinlemek gerek. Almanya ve Fransa’nın başvurusu da çifte standart. Bize özgün bir harekettir. Her yerde yaparım. İçten gelen bir duygu. Kime ne? Belden aşağı hareketler yapan futbolculara ne yapıyorlar? Çifte standart olduğu belli. Asker selamı, bir selamdır. Masum bir duygudur. Fransızlar da beraberliğe kızmış ki böyle işlere girmişler. Hiç kimseyi ilgilendirmez. Selam verilmesi çok doğal bir şeydir.

Senin için hazırladığımız haberler