Uğurcan Çakır, Altay Bayındır'ın sözlerine yanıt verdi!

İsa Kethüda
06.06.2021 - 15:21 | Son Güncellenme: 06.06.2021 - 15:36

A Milli Takım kalecisi Uğurcan Çakır, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çakır, İtalya maçı ve kaleci Altay Bayındır hakkında da konuştu. İşte detaylar.

Uğurcan Çakır, Altay Bayındır'ın sözlerine yanıt verdi!

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım kalecisi Uğurcan Çakır, İtalya ile oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası maçı öncesi açıklamalarda bulundu. 

İtalya favori

Milli Takım'da güzel bir aile ortamı olduğunu belirten Çakır, Burada da çok güzel bir aile ortamı var. Milli forma altında başarılara ulaşmak benim hedefim. İtalya turnuvanın favorilerinden görülüyor. Ama biz tek tek maçlara bakacağız ve hedefimize doğru gideceğiz.

Altay Bayındır hakkında

Altay Bayındır çok güzel kelimeler kullandı. Ben de katılıyorum buna. Kimin oynadığının bir önemi yok. Kim oynarsa burada birbirine destek verir. Buna canı gönülden inanıyorum. O yüzden kimin oynadığı önemli değil. Ben de bunun için çalışıyorum. Kişisel başarılar takımın önüne geçmiyor. 

Altay Bayındır ne demişti?

"Buradaki herkes yetenekli. Kim oynarsa oynasın, önemli olan milli takımın başarısıdır. Oynamadığımız zaman ter sileriz, oynadığımız zaman terimizin silinmesini bekleriz. Bu şekilde devam edeceğiz, inşallah sonu güzel olur" 

Genç yaşta Trabzonspor kalesine geçtim

Çok değerli kaleciler var Süper Lig'de. Oynadıkça seviye ve özgüven kazandılar. Ben de genç yaşta Trabzonspor gibi bir camianın kalesine geçtim. Genç yaş kalecilerimiz var. Çok güzel bir jenerasyonumuz var. İnşallah onlar da A takım seviyesine gelir. Hak eden burada olur zaten.

"Çabalayacağım ve çalışacağım"

Kişisel başarılarım takımın önüne geçmedi. Ben en üst seviyede milli takıma yardımcı olmaya çalışacağım. Önemli olan milli takımın başarısı. Bunun için çabalayacağım ve çalışacağım.

Penaltı analizi

İtalya çok büyük bir ekol, o maçın konsantrasyonu farklı olacaktır. Artı ve eksilere çalışıyoruz. Her maç ayrı ve farklı olacak. Hayallerimize ve hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz. Hazırlık maçlarımız yeni bitti. En ince ayrıntısına kadar çalışıp önlemleri almaya çalışacağız. Bize analizler geliyor. Penaltı olunca maçtan önce biliyorsunuz oyuncunun ne tarafa atacağını. Ancak hislerinize güveniyorsunuz. 

Burak tam bir profesyonel

Burak Yılmaz zaten bizim çocukluğumuzun efsanelerinden Trabzonspor'da yaşadıkları ve yaşattıkları. Biz tribün tarafındaydık o zamanlar. Trabzon'da çalışma da fırsatım oldu. Lider özellikleri yüksek olan bir oyuncu. Çok profesyonel bir oyuncu. Fransa'da yaptıkları da belli. Biz de inşallah on gibi yukarı kadar çıkabiliriz.

Tüylerim diken diken oluyor

Bu bizim milli takımımız, bizim çocuklarız. EURO 2008'i ve 2016'yı hatırlıyorum. Nihat abinin attığı golden sonra hala tüylerim diken dike oluyor. Taraftarlarımız bize güvensinler. Bizim çocuklar inşallah iyi şeyler yapacak" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler