Uğurcan Çakır: "Büyük hedefe odaklandık"

10.06.2021 - 00:29 | Son Güncellenme: 10.06.2021 - 00:47

A Milli Takımın kalecilerinden Uğurcan Çakır, EURO 2020 öncesi Ay-yıldızlı takımın son durumunu değerlendirdi ve önemli mesajlar verdi. İşte detaylar…

Uğurcan Çakır: "Büyük hedefe odaklandık"

AJANSSPOR-HABER

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) mücadele edecek A Milli Takımın kalecilerinden Uğurcan Çakır, ay-yıldızlı ekibin turnuvada çok önemli yerlere gelebileceğini söyledi. Başarılı file bekçisi millilerin Harsewinkel'de kampından İtalya’ya geçmeden önce  AA muhabirinin sorularını cevapladı.

'Avrupa ile mesafemiz kısaldı'

Uğurcan, "Çok iyi, çok parlak, Avrupa'nın büyük takımlarında oynayan oyuncularımız var. Hiç kimseden bir eksiğimiz yok. Avrupa ile mesafemiz kısaldı. Burak ağabeyin 36 yaşından sonra yaptıkları zaten ortada. İyi bir takımız, iyi bir aile ortamı var. Bu turnuvada çok büyük yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'İtalya'ya karşı tam motivasyonla çıkacağız'

Milli oyuncu, EURO 2020'nin açılış maçında İtalya ile çok zorlu bir karşılaşma oynayacaklarının altını çizerek şöyle konuştu:

"Çok zor bir maç bizi bekliyor. Açılış maçı ayrı bir motivasyon ve heyecan. Çok iyi hazırlanıyoruz. İtalya'nın artı ve eksilerine çalışıyoruz. Tam motivasyonla o gün o sahada olacağız. Hep beraber bu maça çalışıyoruz. Hedefe maç, maç bakacağız. Zor bir maç olacak, biz elimizden geleni vereceğiz.”

Uğurcan: Hayallerimiz ve hedeflerimiz büyük

Şu an Galler ve İsviçre maçlarını düşünmediklerini aktaran Uğurcan Çakır, "Hocalarımız analizlerle ne yapmamız ve ne yapmamamız gerektiğini gösteriyorlar. En iyi futbolumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Ülkemiz bizimle, her zaman yanımızdalar, onu da hissediyoruz. İnşallah alnımızın akıyla maçlarımızı bitireceğiz, turnuvayı tamamlayacağız. Çünkü hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Hedeflerimiz büyük. İnşallah beklediğimiz gibi olur" şeklinde konuştu.

'Burak Yılmaz'ı hiçbir forvetle kıyaslamam'

Uğurcan, "İtalya'nın çok iyi forvet oyuncuları var. İtalya ve Türkiye'nin hücum bölgesini kıyasladığında neler söylersin?" sorusuna ise, "Ben kıyaslamıyorum. Burak ağabey hepsinin önünde bence.  Fransa'da yaptıkları belli. Hiç kimseden korkmuyoruz, öz güvenimiz tam, biz kendimize güveniyoruz. Göreceğiz" yanıtını verdi.

Milli Takım'daki kaleci rekabeti hakkında 

Trabzonspor’un file bekçisi, milli takımdaki kaleci rekabetiyle ilgili olarak, "Hepimiz arkadaşız, burada camianın ya da kimin oynadığının bir önemi yok. Burası milli takım, her şeyin en üstünde. O yüzden oynamayan sahaya çıkana destek verir. İnşallah en iyi şekilde takımımıza yardımcı oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

Uğurcan Çakır'dan transfer yorumu

Milli file bekçisi son olarak hakkındaki transfer haberleriyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Kişisel başarılarımın hiç önemi yok çünkü burası milli takım. Milli takımımızın başarısı benim için birinci planda. Milli takımımızın başarısı için, çalışıp, oynayacağım. Kendi hedeflerim şu an önemsiz, şu an milli takımın başarısı önemli.”

Senin için hazırladığımız haberler