Trabzonspor'dan Uğurcan Çakır Transfer Açıklaması Yaptı

Akın Ungan
13.05.2022 - 15:14 | Son Güncellenme: 13.05.2022 - 15:54

Şampiyon Trabzonspor'un yıldız kalecisi Uğurcan Çakır, şampiyonluk ve transfer hedefleri hakkında açıklama yaptı. Uğurcan, Avrupa'yı işaret etti. İşte detaylar.

Trabzonspor'dan Uğurcan Çakır Transfer Açıklaması Yaptı

AJANSSPOR HABER

Trabzonspor'un yıldız file bekçisi Uğurcan Çakır, A Spor'a konuştu. Uğurcan, gelecek planlaması, transfer hedefleri ve Bordo-Mavili takımda yaşadığı şampiyonluk hakkında açıklamalarda bulundu.

"Şampiyon olacağımızı hayal ediyordum"

Uğurcan Çakır Trabzonspor ile kazandığı şampiyonluk hakkında şunları söyledi: "Şampiyon olacağımızı hayal ediyordum. Çocukluğumdan beri Trabzonsporlu'ydum. Şampiyonluk yaşamak nasip oldu. Herkesin çok büyük emeği var. Şampiyonluk altyapıdayken hayalimdi ama A Takıma çıkınca hedefim oldu ve gerçekleştirdim."

"Teklif gelirse gitmek istiyorum"

Uğurcan Çakır, transfer olmak istediğini açıkladı. Başarılı kaleci, "Trabzonspor için çok fedakarlık yaptım, kulüp de yaptı. Hedeflerim arasında Avrupa'ya gitmek var. Bana ve kulübe uygun ve mantıklı bir teklif gelirse gitmek istiyorum. 3 kupam var artık bana kızmazlar diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Gitmek için gitmek istemiyorum"

Başarılı kaleci, transfer hakkındaki sözlerine "Tekliflerin hangi takımdan geldiği de önemli. Gitmek için gitmek istemiyorum. Hedeflerim doğrultusunda çok iyi bir basamak olacak kulüp tercihim. Lig tercihi değil. Gideceğim takımdan daha büyük takımlara gitmek istiyorum, böyle bir tercih yapmak istiyorum." diyerek devam etti.

"Abdullah Hoca 10 yıl burada görev yapsa..."

Teknik direktör Abdullah Avcı hakkında konuşan Uğurcan "Abdullah Hoca bizi şampiyon olacağımıza inandırdı. Çok iyi bir aile olduk. Abdullah Hoca'ya çok teşekkür ediyorum; bana hayallerimi yaşattığı için. Trabzonspor futbolcusu olarak değil, Trabzonspor taraftarı olarak söylüyorum; Abdullah Hoca 10 yıl burada görev yapsa çok mutlu olurum." şeklinde konuştu.

"1 saat ağladım"

Şampiyon olduğu anı anlatan Uğurcan, "Antalya maçı bitmeden seyircimiz içeri girmişti, ben orada anladım. Düdük çaldı, hemen soyunma odasına koştum ve 1 saat ağladım. Bu işi profesyonel bir şekilde yapıyorum ama ben çocukluğumdan beri çok iyi bir Trabzonspor taraftarıyım." dedi.

"Kimseyi şiddete yönlendirmem"

Türkiye Kupası yarı finalinde Kayserispor ile karşılaşan Uğurcan Çakır maç sonu verdiği röportaja açıklık getirdi: "Kayserispor maçındaki sözlerimle 'Trabzonspor taraftarı dostluğu gözden geçirsin' demek istedim. Kimseyi şiddete yönlendirmem. Isınmadan itibaren ne bulurlarsa atmaları hiç hoş değildi. Çok çirkin görüntülerdi. Ona çok üzülmüştüm."

"Gurbette sevdalar daha büyük oluyor"

Trabzonspor'u çocukluk aşkı olarak tanımlayan Uğurcan Çakır, "Gurbette sevdalar daha büyük oluyor. 16-17 yaşında Trabzon'a geldim ama ben Trabzonspor sevgisini her zaman hissettim." açıklamasını yaptı.

"Muslera idolüm"

Uğurcan Çakır, Fernando Muslera'dan övgü ile bahsetti. Uğurcan, "Muslera benim hem iş ahlakı, hem duruşu, hem karakteri, hem de yetenekleri ile örnek aldığım bir insan. Muslera idolüm diyebilirim. Türkiye'de en beğendiğim kaleci Muslera, dünyada ise Oblak. Beni en çok zorlayan isim ise Batshuayi ve Serdar Abi (Dursun)" ifadelerini kullandı.

Eşinden gelen soruya cesur cevap

Uğurcan, eşi Kübra Çakır'dan gelen "Düğümüzde mi, şampiyonluk maçında mı daha çok heyecanlandın?" sorusunu ise dürüstlükle cevapladı. Uğucan, "Aşkım kusura bakma ama şampiyonluk maçı düğünümüzden daha heyecanlıydı. Şampiyonluk maçı bir başkaydı." dedi.

"Keşke izleseydim dediğim kaleci Şenol Güneş"

Uğurcan Çakır, izlediği kaleciler hakkında "Son dönemde izlediğim kaleci Chelsea'den Edouard Mendy. Keşke izleseydim dediğim kaleci ise Şenol Güneş. Şenol Hoca ile ne mutlu bana çalışma imkanı da buldum." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler