Eski milli kaleci Hakan Arıkan: "Uğurcan Çakır, Rüştü Reçber'den daha iyi bir kaleci"

23.03.2022 - 14:17 | Son Güncellenme: 23.03.2022 - 16:38

Eski milli kaleci Hakan Arıkan, takım arkadaşlığı yaptığı futbolculardan Türk futbolunun efsane kalecisi Rüştü Reçber ile Trabzonspor'un genç file bekçisi Uğurcan Çakır'ı karşılaştırdı. İşte detaylar...

Eski milli kaleci Hakan Arıkan: "Uğurcan Çakır, Rüştü Reçber'den daha iyi bir kaleci"

Kareyerinde Beşiktaş ve Trabzonspor'un yanı sıra bir dönem A Milli Takım forması da giyen eski kalecisi Hakan Arıkan, bordo-mavili takımın başarılı kalecisi Uğurcan Çakır'a övgülerde bulundu.

Trabzonspor'da oynadığı dönemde birlikte çalışma imkanı bulduğu Uğurcan'ın büyük patlayıcı kuvvetine vurgu yapan Arıkan, çok ses getirecek bir açıklamada bulundu.

"Uğurcan, Rüştü ve Alisson'dan daha iyi"

Play Spor'da Keskin Sohbetler programına konuk olan Arıkan, Uğurcan'ın Türk futbol tarihinde daha önce görülmemiş bir paylayıcı güce sahip olduğunu ve milli takımın efsane kalecisi Rüştü Reçber'den ve Liverpool'un Brezilyalı kalecisi Alisson'dan daha iyi bir kaleci olduğunu söyledi.

"Uğurcan için en uygun yer Premier Lig"

Rüştü Reçber ile birlikte bir dönem Beşiktaş'ın kaleci rotasyonunu oluşturan Arıkan, birçok Avrupa Kulübü'nün takibinde olan Uğurcan Çakır için en uygun ligin Premier Lig olduğunu ancak pas kalitesini yükseltmesi gerektiğini belirtti.

İlgini Çekebilir
Uğurcan Çakır Avrupa'da 1 numara!
Habere Git

Kariyerini 2019-2020 sezonunda Kayserispor'da noktalayan Hakan Arıkan, 2014-2015 sezonunda Trabzonspor forması giymişti. 

Piyasa değeri 17 milyon Euro

Güncel piyasa değeri 17 milyon Euro olan 25 yaşındaki Uğurcan Çakır, bordo mavili formayla bu sezon 33 karşılaşmada oynarken, kalesinde 32 gol gördü. Başarılı eldiven 11 maçta kalesini gole kapattı.

17 kez A Milli oldu

Türkiye U19, U20 ve U21 takımlarında da forma giyen Uğurcan Çakır, 17 kez de A Milli Takım kalesini korudu. 25 yaşındaki kaleci 2020 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım kalesinde yer alan isimdi.   

Rüştü Reçber 5 lig şampiyonluğu kazandı

Profesyonel futbolculuk kariyerine Burdurgücü takımında başlayan ve Antalyaspor, Fenerbahçe, Barcelona, Beşiktaş formaları giyen Rüştü Reçber, Fenerbahçe ile 4 ve Beşiktaş ile bir kez olmak üzere toplam 5 şampiyonluk sevinci yaşadı.

Milli Takım rekoru elinde

120 maçta A Milli Futbol Takımı kalesini koruyan Rüştü Reçber, Ay yıldızlı forması en fazla giyen kaleci rekorunu elinde bulunduruyor. Rüştü Reçber'i 63 maçla Volkan Demirel takip ediyor. Efsane kaleci 12 kez de Türkiye U21 Milli Takımı kadrosuna çağrıldı.

Dünya 3.'sü olan Milli Takım'ın kalesini korudu

2002 yılında tarihinde ikinci kez Dünya Kupası'nda mücadele eden A Milli Takım'ın kalesini koruyan isim olan Rüştü Reçber, kazanılan Dünya Kupası 3.'lüğünde baş rolü oynayan isimlerden biri oldu. Oliver Kahn ile birlikte turnuvanın en iyi kalecisi seçilen Rüştü, Altın Karma'ya dahil oldu.

Barça'ya transfer oldu ama tutunamadı

Rüştü Reçber, 2002 FIFA Dünya Kupası performansından sonra dünyanın en büyük kulüplerinden İspanyol ekibi FC Barcelona'ya  transfer oldu. Katalan ekibinde geçirdiği 1 yılda fazla forma şansı bulamayan milli kaleci, 7 maçta sahaya çıkarken kalesinde 6 gol gördü. Rüştü bu maçların 3'de ise kalesini gole kapattı. 1 yıllık Barcelona macerasının ardından Fenerbahçe tarafından kiralandı. 2007-2008 yılında beklenmedik bir şekilde Mehmet Yozgatlı ile birlikte Beşiktaş'a geçti. 19 Ağustos 2007'de Kasımpaşa'yı 2-1 yendikleri maç sonucunda da ilk defa Beşiktaş kalesini korudu. Ama daha sonra kaleyi Hakan Arıkan'a kaptırdı.

2012'de jübile yaptı

2008 Avrupa Futbol Şampiyonasında Almanya ile oynanan yarı final maçı sonrası, A Milli Takımı bıraktığını açıklamış, ancak 2010 FIFA Dünya Kupası elemelerinde İspanya ile oynanan maçlarda tekrar milli takıma çağrılmış, Türkiye'nin grupta iddiasını kaybetmesinin ardından 14 Ekim 2009'da Bursa Atatürk Stadyumu'nda Ermenistan ile oynanan grubun son maçında 89. dakikada oyuna sokulup alkış alarak Fatih Terim'le birlikte milli takımı bıraktığını açıkladı. 26 Mayıs 2012 tarihinde ise Finlandiya ile oynanan hazırlık maçında jübilesini yaparak 39 yaşında milli takım kariyerini noktaladı.

Pele tarafından yaşayan en iyi 100 futbolcu arasına seçildi

Rüştü Reçber, 2003 yılında dünyanın en iyi 3. kalecisi olarak seçildi. Aynı zamanda futbol efsanesi olan Pele tarafından yaşayan en iyi 100 futbolcu arasında seçilerek FIFA 100 listesinde yer aldı. 

Senin için hazırladığımız haberler