Rusya'da Darbe Girişimi! Futbolcular Ülkeden Ayrılacak mı?

Akın Ungan
24.06.2023 - 00:52 | Son Güncellenme: 24.06.2023 - 01:24

Ukrayna savaşı ile dünyadan tepki gören Rusya'da darbe girişimi oldu. Rusya'da Türk futbolcular var mı? Futbolcular ülkeden ayrılacak mı ve futbol maçları ertelencek mi?

Rusya'da Darbe Girişimi! Futbolcular Ülkeden Ayrılacak mı?

AJANSSPOR HABER

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş tüm dünyada tepkilere neden olurken, ülkede flaş bir gelişme yaşandı. Rusya'nın Ukrayna savaşında önemli bir rol oynayan Rus paralı asker grubu Wagner, orduya savaş açtı. Savaş nedeniyle dünya futbolunda büyük bir ambargo ile karşılaşan Rus futbolu, bir darbe daha aldı.

Prigozhin, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'nı suçladı

Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigozhin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulundu ve yaptığı açıklamada tehdit etti.

"Rus Silahlı Kuvvetleri, Wagner PMC kamplarına saldırdı"

Prigozhin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un, Wagner askerlerini yok etmek için operasyonlar düzenlediğini iddia ederek, "Rus Silahlı Kuvvetleri, Wagner PMC kamplarına füze saldırısı düzenledi. Çok sayıda yoldaşımız öldü, bu savaşa nasıl yanıt vereceğimize biz karar vereceğiz" dedi.

İlgini Çekebilir
Altınordu'nun yıldızı Rusya Ligi'ne transfer oldu!
Habere Git

"Onlar adalet kelimesini unuttular, biz onu geri getireceğiz"

Şoygu ve Gerasimov'un cezalandırılması gerektiğini söyleyen ve Rus ordusunu Wagner'e karşı direnmemeye çağıran Prigozhin, "Ülkenin askeri liderliğinin getirdiği kötülük durdurulmalı. Askerlerin hayatlarını ihmal ediyorlar. Onlar adalet kelimesini unuttular, biz onu geri getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bize karşı koymaya çalışan herkesi anında yok edeceğiz"

Prigozhin, "Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak. Bize karşı koymaya çalışan herkesi tehlike olarak değerlendirip yolumuz üzerindeki kontrol noktaları da dahil olmak üzere anında yok edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Başladığımız işi bitirdikten sonra cepheye döneceğiz"

Prigozhin, "Herkesten sakin olmalarını, provokasyonlara yenik düşmemelerini ve evlerinde kalmalarını rica ediyorum. Başladığımız işi bitirdikten sonra vatanımızı korumak için cepheye döneceğiz. Orduda adalet yeniden sağlanacak. Bundan sonra da tüm Rusya için adalet gelecek" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
İtalyan dev düğmeye bastı! Arda Güler için geliyorlar
Habere Git

"Rus askerlerinin birçoğu bizi destekliyor"

Ayrıca Rus askerlerden destek gördüklerini dile getiren Prigozhin, "Eylemlerimiz orduya engel değil. Rus askerlerinin birçoğu bizi destekliyor. Bize destek mesajları gönderiyor" açıklamasını yaptı.

Silahlı isyan çağrısında bulunmaktan soruşturma başlatıldı

Öte yanndan Rusya Federal Güvenlik Servisi, Yevgeny Prigozhin hakkında silahlı isyan çağrısında bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlattı. Devlet Başkanı Vladimir Putin gelişmeler hakkında bilgilendirildi.

Emircan Gürlük Rus takımla anlaştı!

TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun genç futbolcusu Emircan Gürlük, Rusya Ligi ekiplerinden Orenburg ile anlaşma sağladı. 19 yaşındaki sol kanat, 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

 

Rusya'da son olarak Trabzonspor'dan Fransız ekip Lille'e transfer olarak Bordo-Mavililer'e 18.5 milyon Euro kazandıran Yusuf Yazıcı forma giymişti. Lille'den CSKA Moskova'ya kiralanan Yazıcı, oynadığı yarım sezonda başarılı bir grafik çizmiş ve tekrar Bordo-Mavililer'in yolunu tutmuştu. Yusuf Yazıcı, geçtiğimiz sezonu Karadeniz temsilcisinde tamamlayarak, Lille'e geri döndü.

Rusya'da lig bitti, şampiyon Zenit

Rusya'da darbe girişiminin ardından akıllara gelen ilk soru futbol maçlarının ertelenip ertelenmeyeceği yönünde oldu. Fakat Rusya'da lig sona erdi. 30 maçta 70 puan toplamayı başaran Zenit, Premier Liga'nın şampiyonu oldu.

Rusya Ligi'ndeki futbolcular ülkeden ayrılacak mı?

Rusya Ligi'nde forma giyen oyuncuların çoğunluğu Rus kökenli. Ülkedeki iç karışıklık yerel halkın huzuru açısından olumsuz yönde seyretse de Rus asıllı futbolcuların ülkeden ayrılma talepleri şu an için görünmüyor.

Ülke sporuna ambargo

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş dünya tarafından büyük bir tepki gördü. Birçok alanda olduğu gibi Rus futbolu da ambargolarla karşı karşıya kaldı. FIFA ve UEFA aldıkları ortak kararlarla Rusya ve Rus futbol kulüplerinin organizasyonlardan men edilmesine karar verdi. Rusya, futbol dışında sporun birçok branşında benzer cezalarla karşılaştı.

Senin için hazırladığımız haberler