Ukrayna'da futbol savaşın gölgesinde geri döndü

24.08.2022 - 11:37 | Son Güncellenme: 24.08.2022 - 11:45

Rus işgali nedeniyle Ukrayna'da askıya alınan futbol geri döndü. Ukrayna Ligi 6 ay sonra Shakhtar Donetsk - Metalist Kharkiv maçıyla yeniden başladı. İşte detaylar...

Ukrayna'da futbol savaşın gölgesinde geri döndü

Rusya saldırısıyla duran Ukrayna futbolu, savaşın gölgesinde sahalara döndü. 6 aydır askıya alınan Ukrayna ligi şehirleri bombalanan iki takımın Kiev'deki karşılaşmasıyla yeniden başladı. 

Shakhtar ile Melatist karşılaştı

Shakhtar Donetsk ile Melatist Kharkiv'in mücadelesi 60 kişi kapasiteli olimpiyat stadında seyircisiz oynandı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski maç öncesi dev ekrandan futbolculara seslenerek başarı diledi. 

46 yıl önceki bayrak göndere çekildi

Milli marş için göndere çekilen bayrak içinse sembolik bir seçim yapıldı. Montreal 1976 Olimpiyatları'nda Sovyetler Birliği - Doğu Almanya maçında sahaya giren bir taraftarın açtığı Ukrayna bayrağı 46 yıl sonra Kiev'de dalgalandı. 

Shakhtar Donetsk'in otobüsü sosyal medyada viral oldu

Shakhtar Donetsk ile Metalist Kharkiv arasında 0-0 biten açılış maçının ardından en çok konuşulan konu ise Shakhtar Donetsk'in takım otobüsüydü. Bombalanan şehirlerden karelerin yansıtıldığı otobüsün hasar gören yapıların arasında yaptığı seyahat sosyal medyada sıkça paylaşıldı.  

Senin için hazırladığımız haberler