Ukraynalı boksör Polonya’da kelepçeyle görüntülendi: Zelenski devreye girdi

18.09.2024 - 18:42 | Son Güncellenme: 18.09.2024 - 18:46

Son dakika spor haberleri... Dünya boks şampiyonu Oleksandr Usyk, Cumartesi günü Londra’ya giderken Karkow’da gözaltına mı alındı? İşte detaylar...

Ukraynalı boksör Polonya’da kelepçeyle görüntülendi: Zelenski devreye girdi

AJANSSPOR HABER

Boksör Oleksandr Usyk’in Krakow’da kelepçeli fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından Usyk’in gözaltına alındığı iddia edildi.

Usyk, Krakow’da gözaltına mı alındı?

Oleksandr Usyk’in Cumartesi günü Wembley’deki Anthony Joshua ve Daniel Dubois’in karşılaşacağı maç için Londra’ya giderken Polonya’daki bir havalimanında gözaltına alındığı düşünülüyordu.

“Bir yanlış anlaşılma oldu”

Usyk ise daha sonrasında Instagram üzerinden yaptığı açıklamada bir yanlış anlaşılma yaşandığını belirtti. Ukraynalı boksör yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Her şey yolunda arkadaşlar. Bir yanlış anlaşılma oldu, hemen çözüldü. Endişelenen herkese teşekkür ederim. Destekleri için Ukraynalı diplomatlara teşekkür ederim. Ve boyuna, kilosuna, kıyafetlerine bakmaksızın görevlerini yerine getiren Polonya polisine saygılar."


Usyk’in eşinden paylaşım geldi

Oleksandr Usyk ile çalışan promotör Alex Krassyuk ise SunSport için yaptığı açıklamada yaşanan olay hakkında “Tutuklanmadı. Bir yanlış anlaşılma yaşandı. Şu anda serbest.” dedi. Usyk’in eşi Yekaterina Usyk ise kocasının hukuki bir sorun yaşamadığını belirterek “Sorun yok, her şey yolunda! Alexander her şeyi daha sonra açıklayacak! Suç teşkil edecek bir şey yok... Hepinize iyi geceler!” diyerek bir Instagram paylaşımında bulundu.

Zelenski de devreye girdi

Ukrayna Başkanı Vladimir Zelenski de Oleksandr Usyk için bir paylaşımda bulundu. Zelenski paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Oleksandr Usyk gözaltına alındığında onunla telefonla görüştüm. Vatandaşımıza, şampiyonumuza karşı bu tavır beni çok öfkelendirdi. Her şeyin yolunda olduğu haberini alır almaz şampiyonumuz serbest bırakıldı ve artık onu kimse tutmuyor."

Senin için hazırladığımız haberler