Ukrayna’nın forması Rusları çıldırttı!

07.06.2021 - 17:21 | Son Güncellenme: 07.06.2021 - 17:26

Ukrayna'nın EURO 2020’de giyeceği forma, Kırım üzerinden siyasi mesaj verdiği için Rusya’nın tepkisiyle karşılaştı. Detaylar haberimizde…

Ukrayna’nın forması Rusları çıldırttı!

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek ülkelerden Ukrayna, turnuva sırasında giyeceği formayı tanıttı. Yeni formaların üzerindeki haritada Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım’ın da yer alması tartışma yarattı.

Ukrayna Federasyon Başkanı paylaştı

Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Pavelko, kendi Facebook sayfasından formayı paylaşırken, haritada Kırım yarımadasının yanısıra, Rusya yanlılarının kortrol ettiği Donetsk ve Lugansk’a da yer verildi. 

Milli formada 'Zafer Ukrayna'nın' mesajı

Bununla birlikte formada, 2014'te Rusya yanlısı Viktor Yanukovych'un devrilmesiyle sonuçlanan gösterilerdeki "Zafer Ukrayna'nın" sloganı da yazıldı. 

Ruslardan hükümet düzeyinde tepki 

Tüm bu mesajlar beklendiği gibi Rusya’nın sert tepkisine yol açtı. Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova formanın, Rusya'ya ait Kırım'ı Ukrayna toprağıymış gibi göstererek bir illüzyon yarattığını savundu. 

Rusya'ya göre Nazi sloganı

"Zafer Ukrayna'nın" sloganının ise Nazi'leri andırdığını söyleyen Zakharova, "Bunlar milliyetçi ve Nazilerin savaş naralarına benziyor" yorumunu yaptı. Rusya Başkan Yardımcısı Dmitry Svishchev de "Rusya sınırlarındaki bir bölgeyi Ukrayna haritasında göstermek siyasi bir provokasyondur" açıklamasını yaptı.

 

UEFA formaya onay verdi

UEFA ise, Ukrayna Futbol Federasyonu'nun bu tanıtımını kabul etti. Avrupa futbolunun patronu, Ukrayna formasının diğer tüm takımların forması gibi UEFA tarafından ilgili kurallara uygun olarak onaylandığını belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler