Ülke puanında Türkiye için güzel eşleşmeler! Rakiplerimize dev takımlar çıktı...

Özgür Koç
23.02.2024 - 14:56 | Son Güncellenme: 23.02.2024 - 18:22

UEFA Avrupa Ligi'nde son 17 turu kura çekimi gerçekleştirildi. Ülke puanında ilk 10 için ülkemizin yarıştığı çekya ve İskoçya'nın temsilcileri kurada dev takımlarla eşleşti. İşte detaylar...

Ülke puanında Türkiye için güzel eşleşmeler! Rakiplerimize dev takımlar çıktı...

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın dün akşam Avrupa Ligi'nde Sparta Prag'a elenmesiyle ülkemizin Avrupa'daki temsilcisi sayısı 1'e düştü. Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde yoluna devam ediyor.       

Türkiye 9. sıradaki yerini korudu

Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde dün akşam oynanan karşılaşmaların ardından UEFA Ülke Puanı Sıralaması da güncellendi. Türkiye 37.600 puanla 9. sıradaki yerini korurken, tek takımı Avrupa'da yoluna devam eden İskoçya 45.850 puan ile 10. sırada, 3 takım Avrupa'da devam eden Çekya ise 35.300 puanla 11. sırada yer aldı. 

Türkiye'nin rakiplerine zorlu eşleşmeler

Avrupa Ligi'nde son 16 turu kura çekimi bugün gerçekleştirirken, ülke puanında ilk 10 için Türkiye'nin en yakın rakibi durumundaki İskoçya ve Çekya'nın takımları güçlü takımlarla eşleşti.

 

Rıdvan ve Orkun rakip oldu, Sparta Prag ingiliz devi ile eşleşti

Avrupa Ligi Play-off turunda Galatasaray'ı eleyen Çekya temsilcisi Sparta Prag, son 16 turunda İngiliz devi Liverpool ile eşleşirken, Rıdvan Yılmaz'ın forma gyidiği İskoçya ekibi Ranges ise bir başka milli futbolcumuz Orkun Kökçü'nün takımı Benfica'ya rakip oldu.

Avrupa Ligi Son 16 Turu kura çekiminde eşleşmeler şu şekilde oldu:

Sparta Prag (Çekya)-Liverpool (İngiltere)

Olimpik Marsilya (Fransa)-Villarreal (İspanya)

Roma (İtalya)-Brighton (İngiltere)

Benfica (Portekiz)-Rangers (İskoçya)

Freiburg (Almanya)-West Ham United (İngiltere)

Sporting Lizbon (Portekiz)-Atalanta (İtalya)

Milan (İtalya)-Slavia Prag (Çekya)

Karabağ (Azerbaycan)-Bayer Leverkusen (Almanya)

Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım için ilk 10 şart

2024-2025 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne direk takım gönderilmek için şu an ülke puanı sıralamasında 9. sırada yer alan Türkiye'nin sezonu en az 10. sırada tamamlaması gerekiyor. Son 5 senedeki takım performanslarına göre toplanan puanlar bir sonraki sezona etki ediyor. Türkiye'nin 11. sıraya yerleşmesi durumunda ise şampiyon olan takım 3 eleme oynayarak Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansını yakalayacak.

Bu anlamda Türkiye'nin rakipleri İskoçya ve Çekya'nın takımları Rangers ve Sparta Prag'ın güçlü ekiplerle eşleşmeleri daha fazla puan toplamalarını zorlaştıracak.    

9. sıra Süper Lig ikincisine bir tur daha az oynatacak

Öte yandan Türkiye'nin UEFA Ülke Puanı sıralamasında ilk dokuz içinde yer alması, Süper Lig ikincisinin de bir tur daha az oynayarak, Şampiyonlar Ligi’ne 2. Eleme Turu yerine 3. Eleme Turundan başlaması anlamına gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler