Erden Timur: "Ülkemize karşı gösterilen bir tavırdı"

Akın Ungan
05.10.2023 - 13:28 | Son Güncellenme: 05.10.2023 - 13:36

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, Manchester United deplasmanında İngiltere'nin havaalanında çıkardığı zorluklar hakkında konuştu. Detaylar.

Erden Timur: "Ülkemize karşı gösterilen bir tavırdı"

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, basketbol takımının isim ve forma sponsorluğu için anlaşma sağladığı EKMAS GROUP ile imza töreni düzenledi. İmza töreninde yer alan Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, 3-2 kazanılan Manchester United - Galatasaray maçında havaalanında karşılaşılan zorluklar ve suçlu muamelesi hakkında açıklama yaptı.

"Adeta suçlu gibi bir davranış... Terbiyesizce, hadsizce"

Erden Timur, "Sistematik bir şey uygulandı orada. Vize sürecinde de ciddi zorluklar yaşandı. Çıkarken iyice zıvanadan çıktı. Temel konu güvenlik tedbiri için yapılan aramalar değil temel konu gösterilen konu gösterilen davranış. Adeta suçlu gibi bir davranış. Son derece gayri ahlalaki, son derece terbiyesizce, hadsizce. Bu davranışlara yaklaşık 3 saat maruz kalındı" ifadelerini kullandı.

"Ülkemize karşı gösterilen bir tavır"

Timur, "Birey yaşar, kendi bileceği iştir. Ama bu ülkemize karşı gösterilen bir tavır. Biz bunu çok net şekilde anladık. Ülkene karşı bir tavır gösterilyorsa bu kabul edilemez. Kimsenin haddi yok" açıklamasını yaptı.

"O davranışı gösteren herkesi hizaya getirdik"

Sözlerine devam eden Timur, "Biz de orada gereken tepkiyi gösterdik. Bize o davranışı gösteren herkesi hizaya getirmek için 1 saat orada kaldık. Çünkü biz gidelim de arkadan sonra uğraşılsın olmaz, orada gereken tepkiyi görmeleri gerekiyordu" şeklinde konuştu.

"Ülkenize karşı tavır, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan önemlidir"

Erden Timur son olarak, "Sayın Büyükelçimize, Konsolosluğa bildirdik. Bakanlığa bildireceğiz. Bu konunun takip edilmesi gerekiyor. Bundan önce de böyle olaylar çok yaşanmış ama fazla ses çıkarılmamış. Bundan sonra yaşanmaması için her türlü sesi çıkaracağız. Futbol sadece futbol değildir. Ülkenize gösterilen tavır, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmaktan da bin kat önemlidir" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler