Ülkeyi kan götürüyor!

10.10.2015 - 16:13 | Son Güncellenme: 27.10.2015 - 15:49

Günler vızır, vızır geçiyor. Bir tarafta ülkeyi kan götürüyor, diğer tarafta hayat sürüyor. Hayatsürdükçe de spor bütün hızıyla devam ediyor.

Günler vızır, vızır geçiyor. Bir tarafta ülkeyi kan götürüyor, diğer tarafta hayat sürüyor. Hayatsürdükçe de spor bütün hızıyla devam ediyor.

Geçen sezonda ligler bitti. Küçüğünden tutun büyüğüne kadar bayan ve erkeklerde milli takımlarımızın maçları hız kesmedi. Artık milli maçlarımız da sona erdi. Bir çok dalda yeni sezon için maçlar başladı. Hentbolda 5. haftaya gelinirken voleybol 2. ligde geçen hafta, bu hafta sonunda da 1. Lig bayan maçları, 24 Ekim'de de erkek maçları start alacak. Bütün takımlarımıza şimdiden başarılar diliyorum.

BALKANLAR TESELLİMİZ OLDU...
Gelelim şimdi voleybolda milli takımlarımıza. Alt yapılarda bir şeyler yaparken, A takımlarımızdapek bekleneni bulamadık. Balkanlarda Genç ve Küçük erkekler, Küçük Kızlar ile EYOF'da da yıldız kızlarla şampiyon olduk. Balkan Şampiyonası'nda Genç kızlar 3. Yıldız Erkekler ise 4. oldu.

Dünya Şampiyonalarında ise U23 Bayan ve Erkeklerde 2., U19 Erkeklerde 9., 21 Yaş Altı'nda 6.,

Bayanlar U18 4. 21 Yaş Altı'nda da 10. olabildik. Azerbaycan'da düznlenen Avrupa OyunlarındaBayan A Takım şampiyon olurken, Erkekler çeyrek finalde elendi. Dünya Ligi'nde ise 4'lü finalekalamadı.

HANGİ YÜZLE GELECEKSİN
Avrupa Oyunlarında şampiyon olan A Bayan Millilerimiz Grand Prix'de 11. olarak gurubunda

kaldı. Avrupa Liginde 2. olurken, Avrupa şampiyonasında 4. olarak sezonu kapattılar. Gönülisterdi ki final oynasınlar. Daha önce ikinci ve üçüncülüğümüz vardı. Teknik Direktörümüz Ferhat öhocayı ve sporcularımızı suçlamaya gerek yok. Gücümüz bu. Hollanda Milli Takımın ve Vakıfbank'ın hocası Giovanni Guidetti'nin, Türkiye­ Hollanda maçı sonrası yapmış olduğu sevinci kınıyorum.

Maçı kazanmışsın sevineceksin. Ama bir Türk takımının antrenörü olduğunu da unutmayacaksın. Sevincini ona göre yapacaksın. Şimdi hangi yüzle geleceksin.

FEDERASYONUN EKSİKLİĞİ
Geçen yıllardaki federasyonlar zamanında milli takımların maçlarına voleybol yazarları götürülürdü. Bu sezon bildiğim kadarıyla hiç bir voleybol yazarı bu maçlara davet edilmedi. Son A Bayan Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası son 2 maçına çeşitli gazetelerin yöneticileri götürüldü.

Federasyon iyi düşünmüş. Bunu yaparken İstanbul'un 5 ayrı salonunda oynanan maçları soğuk­sıcak demeden takip eden voleybol yazarlarının davet edilmemesi federasyonun eksikliği olarak görüyorum. Bunu Eczacıbaşı ve Vakıfbank Avrupa Şampiyonlar Ligi'nda yapmıştı.

Sonra federasyon Erol Ünal Karabıyık zamanındaki federasyon değil. Bir eli yağda, bir eli balda.

Senin için hazırladığımız haberler