Kült spikere emeklilik jesti! Katar'da kadın sesi

28.01.2021 - 18:58 | Son Güncellenme: 28.01.2021 - 19:03

Almanya kamu yayıncısı ARD, Sabine Töpperwien’e anlamlı bir emeklilik hediyesi verdi. 2022’de Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası finalinin radyo anlatımı görevi Töpperwien’de olacak. İşte detaylar...

Kült spikere emeklilik jesti! Katar'da kadın sesi

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Almanya kamu yayıncısı ARD, 35 yıl boyunca radyo mikrofonlarında büyük bir başarıyla futbol spikerliği yaptıktan sonra kollarında yaşadığı bir sorun nedeniyle 60 yaşında emekli olmak zorunda kalan Sabine Töpperwien’e anlamlı bir emeklilik hediyesi verdi. Uzun yıllar radyo mikrofonlarından Bundesliga maçları dahil 700’ün üzerinde maç anlatan, 12 Olimpiyatta görev alan Töpperwien, ülkede radyo dinleyicileri için kült bir spiker haline gelmişti.

Töpperwien medyada kendisi ile yapılan çok sayıda röportajda bir kadın spikerin radyo veya televizyonda bir Avrupa Şampiyonası veya Dünya Kupası finalini anlattığını göreceğine inanmadığını bu tür erkek futbolu finallerinin erkek spikerlerin hegemonyasında olduğunu dile getiriyordu. Töperwien’in bu söylemleri üzerine ARD yönetimi kendisine büyük bir sürpriz yaparak 2022’de Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası finalinin radyo anlatımı görevini bir kadın spikere vereceklerini ifade eden bir taahhütname verdi. Yönetim aynı taahhütnamede ayrıca ülkedeki tüm ofislere talimat gönderilerek kadın spikerlerin bu yönde teşvik edilmesinin istediğini ve kadınların ARD’de daima spor içinde yer alacaklarını da belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler