Uluç'tan Güneş'e ağır söz: Keşke paspas kadar işe yarasaydın

25.11.2020 - 12:43 | Son Güncellenme: 25.11.2020 - 13:11

Ünlü yazar Hıncal Uluç'tan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'e ağır sözler. Uluç, Güneş'in dünyanın en fazla para kazanan 3 milli takım hocasından biri olduğunu, milli takımı Milletler Ligi'nden küme düşürdüğünü, Dünya 3'üncüsü olduğu 2002 yılında Fatih Terim ve Mustafa Denizli'nin hazır bir takım bıraktığına, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz'ın neden az oynattığına kadar birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Uluç'tan Güneş'e ağır söz: Keşke paspas kadar işe yarasaydın

Ünlü yazar, Türkiye'yi 48 yıl sonra gittiği Dünya Kupası'nda 3. yaparak tarihi bir başarı kazandıran ve Euro 2020'ye de taşıyan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'i çok ağır sözlerle eleştirdi.

Uluç, Sabah'taki köşesinde, "Bir yanda Galatasaray'la sanki kişisel oyuncağıymış gibi oynayan, alenen resmen alay eden Fatih Terim, öte yanda, Milli Takım'ı daha daha kişisel oyuncağına çevirip, daha da beter duruma düşüren Şenol Güneş..

"Hazretler konuşmuşlar, biz de yazmışız"

Dün spor sayfalarımızın nerdeyse yarısı bu ikisine ayrılmıştı.. Hazretler konuşmuşlar, biz de yazmışız.. Ama öyle üslupla yazmış ve başlıklar atmışız ki, suçun hepsi aslında onu eleştirenlerde..

En yoğun en sert eleştiren de ben olduğuma göre, işte duyun ey ahali..

"Galatasaray'ı da, Milli Takım'ı da bu hallere düşüren, yaşlı bunak Hıncal Uluç'tur. Onu bir daha sakın okumayın.

Okursanız da aldırmayın, gülün geçin.."

Bakın Şenol Güneş'e ayrılan tam sayfanın manşetine..

"Öz eleştiri yapıp, gelecek adına umut dağıtan A Milli Takım Teknik Direktörü Güneş, önemli mesajlar verdi:

"Avrupa Milletler Ligi'nde küme düşürdün"

Şenol, senin başında olduğun hangi takımda istikrarlı bir kadro kuruldu, bir takım iskeleti belirlendi?.

"Madem oyuncu deneme uğruna, Türkiye'yi, Hatayspor'a temsil hakkı versek birinci çıkacağı o zayıf Avrupa Milletler Ligi'nde küme düşürdün, o zaman şu kurduğun iskeleti söylesene" diyen oldu mu, Zoom'lu toplantıda seni dinleyip kafa sallayanlar arasında?

Olmadı tabii.. Hadi ben şimdi sordum. Cevap ver bakalım.. Hem Zoom'lu, mumlu değil. O kafa sallayanlarla da konuş, yorum görüş al ve öyle cevap ver, üç gün düşünüp.. Verebilirsen, özür dilerim..

"Mesela 2020 yılında kaç para aldın?"

Martta toplayacağın takımın iskeleti belli mi, şimdi peki?.

"Ben hırsızlık yapmıyorum" demişsin.. Öyle bir şey diyen mi var?. Dedikleri "Dünyanın en fazla para kazanan 3 Milli Takım Hocasından biri olduğun.." Yalansa söyle.. Ve de tabii, bu parayı hak etmek için ne yaptığını da söyle?.

Mesela 2020 yılında kaç para aldın?. Milli Takım'ın başında fiilen kaç gün kaldın?.

Bu günler içinde sahada ne başardın?. Saha dışında, düşünce alanında Milli Takım'ı nereye getirdin?.

"Keşke paspas kadar işe yarasaydın!"

Mesela Dünya 3'üncüsü olduğun 2002 yılında Fatih Terim ve Mustafa Denizli hazır bir takım bırakmışlardı sana.. Bu defa sen kendin bunca yılda bir hazır takım, geçtik iskelet yarattın mı?.

"Çalıştığımın karşılığını alıyorum. Beni paspas yapamazsınız" demişsin. Paspas evin en önemli aracıdır. Dışarının pisliğinin içeri taşınmasını önler, Şenol Efendi!. Keşke paspas kadar işe yarasaydın!.

"Şu anda iyi durumda iki futbolcumuz var" diye aczini itiraf etmişsin. "Yusuf ve Merih!." Peki, tüm Fransa'nın ayakta alkışladığı Lille'i ayakta tutan "Üç Türk"ü yazan da Fransız basını..

Yusuf, Zeki ve Burak!. Yusuf bu sezon takımının 9 golünü atan adam.. Sen kaç dakika oynattın da, Yusuf Yusuf oldu ha?.
Sen oynattıkça Merih güven sahibi olmuş..

İtalya liginde şampiyonluğa oynayan Juventus'un stoperi, sen oynattıkça kendine güven kazanmış. Vay be!.
Sen neymişsin be Şenol?.

"Sen ne diyorsun" diyen yok Zoom'cularda..

"Yusuf da Merih'in yolunda" imiş, gene sayende.. Yahu Fransa liginin ikincisi Lille'in yıldızı, takıma sadece bu sezon 9 gol kazandıran, her maçta mutlak asist de yapan Yusuf'ta özgüven yok da, sen kenarda oturttukça "Olacak" öyle mi?.

Hocam şaşkınlığın beynini sarsıyor, diline vuruyor..

"Sen ne diyorsun" diyen yok Zoom'cularda..

Bir de hani cart kabadayılık var ya, onu yapmışsın, gerzeğiz ya biz yutarız..

"Başarısızlığı alıyorum.. Bedel ödenecekse o çoktan yapıldı?." Hangi bedeli ödedin Hocam, hangi bedeli ha?.

Seni dünyanın en pahalı üçüncü hocası yapan milyonlarca euroyu alma zahmetine katlanman mı, bedel ödemek ha?" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler