"Umarım kampanyayla ilgili yanılan ben olurum"

15.06.2020 - 15:53 | Son Güncellenme: 15.06.2020 - 16:07

Beşiktaş Divan Kurulu eski başkanı Şeref Nasır, siyah-beyazlıların bağış kampanyası hakkında değerlendirmelerde bulundu. Beşiktaş, bağış kampanyasında hedefe ulaşabilecek mi? Nasır, Ajansspor'a çok özel açıklamalar yaptı.

"Umarım kampanyayla ilgili yanılan ben olurum"

EMRAH KARALİNÇ - AJANSSPOR

Beşiktaş Divan Kurulu eski başkanı Şeref Nasır, siyah-beyazlıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Beşiktaş'ın Beko ile yaptığı forma göğüs sponsorluğu anlaşması için ne düşünüyor? Siyah-beyazlı camianın etkin isimlerinden biri olan Rahmi Koç, Vodafone ile sıkıntı yaşandığı için mi sponsorluğa onay verdi? Nasır, 'Bırakmam Beşiktaş'ım Seni' kampanyası hakkında da konuştu. Dikkat çeken ifadelere imza attı.

İşte Şeref Nasır'ın o açıklamaları:

"Rahmi Koç, iyi bir Beşiktaşlı olduğu için destek verdi"

- Eski başkan Serdar Bilgili daha önce verdiği bir röportajda, 'Ahmet Nur Çebi, Rahmi Koç'a sponsorluk için gitmeli' demişti. Beko ile olan anlaşma, Vodafone ile yaşanan sıkıntıdan ötürü mü oldu? Fikriniz nedir?

Serdar Bilgili Beşiktaş'tan bir süredir uzaktı Rahmi Bey'in Beşiktaş'a desteği ise çoktur. Camianın kıymetli bir büyüğüdür. Vodafone ile yaşanan süreçten dolayı Beko'yu sponsor yaptığını sanmıyorum. Rahmi Koç, iyi bir Beşiktaşlı olduğu için destek verdi.

"Mevcut yöneticiler, kampanya açılışında yaptıkları bağışı açıklasa daha etkili olabilirdi"

-Beşiktaş'ın yeni kampanyası hedefine ulaşabilecek mi sizce?

Beşiktaş taraftarları vefalıdır. Kendinden kısarak bu yardımı yapmak isteyenler bile var. Buradan toplanacak rakam, yönetimin hedeflediği rakamlara ulaşır mı? Sanmıyorum. 15-20 milyonu görmek zor. İnşallah hedeflenilen rakama ulaşır. Bizler de zamanında yönetimdeydik. Evvela yöneticiler ellerini cebe attılar. İnsanları teşvik ettiler.

Şimdiki yöneticiler bağışladıkları rakamları belirtmedi. 'Biz bu rakamları veriyoruz ve açılışı yapıyoruz. Sizlerden de destek istiyoruz' deseler daha etkili olabilirdi. Sadece açılış yaptıklarını söylediler.. Her gün bu kampanyaya destek veren insanlar var. Taraftarlara itimad edecekti yönetim. 'Cebimizden şu kadar rakam koyuyoruz. Siz de takımınıza sahip çıkın' demelerini bekliyordum.

"Fikret Orman dönemindeki anlaşmalar Beşiktaş'a çok zarar verdi"

-Beşiktaş'ın kampanyası ile Fenerbahçe'nin kampanyasının kıyaslanması hakkında neler söylersiniz?

Beşiktaş'ta iş insanlarından şu ana kadar pek bir ses yok. Ama onlar da ellerini ceplerine atacaklardır. Şimdi herkes, 'Bundan önceki yönetim kendisini rahatlattı gitti, teknelerinde keyif çatıyor' diyordur. Beşiktaş'ta önemli isimler var. Destek olacaklarını düşünüyorum.

Ayrıca Fikret Orman'ın yaptığı anlaşmalarda ne olursa olsun paralar bir türlü kasaya girmiyordu. Beşiktaş'a Orman dönemi çok zarar verdi. Şimdiki tutar ise Beşiktaş'ın direkt kesesine girecek. Kampanyanın gecikme sebepleri arasında Fikret Orman'ın yaptığı absürt anlaşmaların etkisi olduğunu da düşünüyorum.

"Sergen Yalçın adildir, altyapıyı bilir"

-Gökhan Gönül ve Caner Erkin gibi oyuncuların geleceği tartışılıyor. Kalacaklar mı sizce? Görüşünüz nedir?

Gökhan Gönüş Beşiktaş'ta kalacak. Caner de gitme taraftarı değil. Gelecek sezon ikisinin de Beşiktaş'ta oynayabilme ihtimali var. Gökhan'ın kalacağını biliyorum. Bu arada madem gençleşme olacak, Caner de Rıdvan kadar genç değil... O zaman bir Rıdvan oynatılsın. Sergen Hoca da şans tanıyacaktır kendisine. Çünkü Sergen Yalçın adildir, altyapıyı da bilir.

"Öz kaynak düzenine 2-3 günde dönemezsiniz"

-Beşiktaş, kampanyadan gelecek para ile bir öze dönüş gerçekleştirecek. Bu ne kadar sürede olacak sizce?

Öz kaynak düzenine mutlaka dönmek lazım. Ama bu 2-3 günde olmaz. Mehmet Üstünkaya döneminde muazzam bir sistem kurduk. Fakat; yıllar sonra randuman almaya başladık. Bizim kurduğumuz altyapıdan çıkan ve futbola damga vuran oyuncular oldu. O yüzden Türk futbolunun kurtuluşu öz kaynağa dönmektir.

Bu noktada Türkiye Futbol Federasyonu'nun da yabancı oyuncu sınırlamasına dikkat etmesi ve belli bir kriter doğrultusunda transferlerin olması gerektiğini düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler