Ümit Özat: 'Devre arası az da olsa nahoş olaylar yaşandı'

03.02.2018 - 21:31 | Son Güncellenme: 03.02.2018 - 21:31

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, 2-2 sona eren Fenerbahçe maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat'ın açıklamalarının videosu

 

 

"Maçtan önce şunu dedim hiçbir rakipten kaygım yok. Biz sıkacağız. Çata çat maçlarımızı oynayacağız. Bunu hep oyuncularıma söylüyorum. Tek kaygım algı operasyonlarıydı. Bunun Fenerbahçe ile alakası yok. Devre arası az da olsa nahoş olaylar yaşandı. Ben Fenerbahçe'de 6 sene oynadım. 3 sene kaptan olarak şampiyonluk kupasını kaldırdım. 3 şampiyonluğumu da alın terimle kazandım. Kimsenin bana tepki koymasına gerek yok. Başka bir yoldayız. Takımımın başarısı için elimden geleni yapıyorum. Soyunma odası koridoruna yöneticilerin girmesi hoş değil. Niye oyuncum yerde yatıyormuş. Fenerbahçe'nin galibiyeti bunlara bağlı değil. Yoğun bir fikstürümüz var. Para versek böyle fikstür çekemeyiz. Şuraları kazasız belasız atlatırsak daha güzel adımlar atabileceğimi düşünüyorum."

Ümit Özat'tan flaş sözler

Ümit Özat A Spor'a yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

"Zorlu bir fikstürümüz var. Beraber oynama anlamında sıkıntılar vardı. İkinci gelişimiz üzerinden bir toparlanma var. Daha çok isteyen bir takım var. İlk yarı Fenerbahçe'nin hak ettiği bir oyundu. Arkada 3lü savunma ile başladık. Sonra değiştirdik. Diallo bir pozisyon hatası yaptı ardından golü yedik. Sonra ikinci gol geldi ama oradan çevirmek önemli. Fenerbahçe'ye gol atmak zor bir iş.

Issah'ı oyundan aldım. Aptal mıyım ben? Göz göre göre 10 kişi mi kalacağım? En ufak bir haftasında oyuncu atılacaktı. İlk değişiklikte yani Alper'in çıkışında sakatlık sorunu vardı. Fenerbahçe'de 6 yıl oynadım. Kaptanlık yaptım 100. yıl kaptanlığı yaptım. Üç tane şampiyonluk kazandım.

Yönetici ile bir sıkıntı oldu. İlk yarıda 1-0 mağlup girince bana tepki verdi. Oyuncu sakatlık nedeniyle yerde uzun süre zaman geçirdi diye.... Hayatım doğruları söylemekle geçti ve hakem Issah'ı atsa kimse niye attın diyemez. Gözümün önünde oldu.

Bugün puan almış takımın teknik direktörü olarak konuşmuyorum. 1985 yılına kadar ligleri iyi biliyorum. Artık hakemler 30-40 metreden büyük takıma kararlar vermiyorlar. Büyük takım ya da Anadolu takımı ayrımı yapmıyorlar.

Hakemleri halı sahada maça koy bilmiyorlar. Hakemler futboldan gelmiyorlar. Üçüncü ligde parasını alamayan isimler var. 24 yaşında oyuncuyu al bunu eğit, iki yıl yabancı dil eğitimi ver ondan hakem yap. Hakemler artık daha cesurlar, daha güvenilirler ama şöyle bir gerçek var ki 100 milyon Euro bütçelerle mücadele ederken biz 10 milyon Euro ile uğraşıyoruz. Böyle olursa biz napalım Alanyaspor ya da başka takım ne yapsın?

Ahmet Oğuz, Luccas, Alper, Politevich, Uğur Çiftçi'nin toplam 1 milyon 150 bin Euro bedeli var. Benim öndeki üç oyuncumun bedeli 1,5 milyon Euro ama Bursaspor açıkladı 800 bin Euro sadece Moussa Sow için vermişler. Yarım sezon için alıyor. Biz nasıl bu takımın paralarını har vurup harman savurmuşuz.

Beşiktaş'ın bizi elemesi anormal bir durum değil. Bir şey sorduğun zaman filozof gibi davranan insanlar büyüklük, küçüklüğü doğru ifade etmeli. Bir misafir takım geliyor "hoş geldin" demiyorsunuz. Büyüklük, küçüklük kalpten olur. Biz Beşiktaş'tan kimsenin ayakkabısını kullanmadık. Dünya üçüncüsü olmuş bir insan şunu söylüyor, '10 tane ayakkabı verdik bizim ayakkabılarla bizi yeneceklerdi" Böyle büyüklük olmaz! Bursaspor'da çalışırken İstanbul'un havası kirliydi diyordu; şimdi aynı havayı soluyor.

Özat, "Rövanş maçında hocaya hoş geldiniz demeye gidecek misiniz?" sorusuna ise "Asla" diye cevap verdi.

Ümit Özat basın toplantısında neler söyledi?

Ümit Özat, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'yle 2-2 berabere kaldıkları karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında da açıklamalarda bulundu.

Ümit Özat'tan Şenol Güneş sözleri

Ziraat Türkiye Kupası'nda hafta içi oynadıkları Beşiktaş maçından sonra siyah-beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş'le yaşadıkları tartışmaya değinen Özat, şöyle konuştu:
"Ben dışarıyla ilgilenmiyorum. Dışarısı benimle ilgileniyor. Benim bir şey yaptığım yok. Bu maça gölge düşürmek istemem. Bir adam 3-5 ayakkabının lafını yapar mı? Böyle ayıp bir şey olur mu? Bir teknik adam konuk takıma hoş geldin demez mi? Büyüklükten küçüklükten bahsedenler bu mu? Ekmek yediğim kulüp için cevap veriyorum. Ben kimim ki Beşiktaş'a laf söyleyeyim. Benim derdim Beşiktaş değil. Bir kişiye vermiş olduğum cevap. O ki daha fazla kalabalığı arkasına alıyor ama yarın bir gün bu değişebilir."

Yüksek bütçeli takımların hakemlerden şikayet etme hakkının bulunmadığını savunan Özat, "O ki Bursaspor'un başındayken, 'İstanbul'un havası kirli' diyordu. Şimdi o havayı fazla teneffüs etmişsin. Bunu bir kişiyi kastederek söylüyorum. Bana göre hakem bugün mükemmel maç yönetti. Benim işim sahada çalışmak. Laf yarışında da kimseden eksik kalmam. İsterlerse 25 milyon değil, 25 milyar kişi olsunlar. Bu zat açıklama yapmış, 'büyüklük, küçüklük' falan diye. 'Büyüklük 3 ayakkabının lafını etmek mi? Büyüklük hakemin verdiği kararda 'Fenerbahçe maçında bunu vermiyorsun?' demek mi? Büyüklük kolunun altında kitap taşımak değil kalpten gönülden gelir. Orada bugün bu güçle konuşabilirsin. O kirli havayı herkesten fazla teneffüs etmişsin ki herkesten fazla uyum sağlamışsın." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin takım savunmasını geçmek atomu parçalamaktan zor

Ümit Özat, bugün 2 gol atarak bir puan aldıkları Fenerbahçe'nin savunmasını övdü.

Karşılaşmanın bu kadar gollü geçeceğini düşünmediğini anlatan Özat, "Fenerbahçe'nin takım savunmasını geçmek atomu parçalamaktan daha zor. Aykut hoca büyük iş yapmış. Uzun vadede bu onlara başarı getirecektir." diye konuştu.

Fenerbahçe'de futbolculuk döneminde uzun süre kaptanlık yaptığını hatırlatan Özat, "Her ne kadar koridorda resmim olmasa da 100. yıl şampiyonluğunda kaptanlık yaptım. Ben Gençlerbirliği'nin başarısı için mücadele ediyorum. İlk yarının sonunda nahoş olaylar oldu. Karşımızdaki insanlar büyüklerimiz ama bazen kötü durumlar oluyor. Bu tarz durumlarda sessiz kalırsanız ekmek yediğiniz yer bir şeyler der, konuşsanız nankör diyorlar. Bunlar hoş olaylar değil. Aykut ağabey de büyük centilmenlik yapıp tebrik etti. Ona da başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Özat, oyuncusu Kamal Issah'ı da ikinci sarı kartı görmemesi için çıkardığını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler