Ümit Özat, Radyospor'da Fenerbahçe ve Galatasaray derbisini yorumladı

Ali Bozkurt
08.04.2022 - 18:35 | Son Güncellenme: 08.04.2022 - 20:54

Eski milli futbolcu ve teknik direktör Ümit Özat, Radyospor'da görev almaya başladı. Özet ilk programda Fenerbahçe, Galatasaray dahil birçok konuya değindi. İşte detaylar...

Ümit Özat, Radyospor'da Fenerbahçe ve Galatasaray derbisini yorumladı

AJANSSPOR HABER

Eski milli futbolcu ve teknik direktör Ümit Özat, Radyospor'da Trivela programında görev almaya başladı. Özat, programın ilk gününde gündeme dair yorumlarda bulundu. İşte Özat'ın değindiği bazı yorumları...

''Çocuklarıma bırakacağım miras Fenerbahçe kaptanlığıdır''

Fenerbahçe kaptanlığının çocuklarına bırakacağı miras olduğunu ifade eden Özat, ''Fenerbahçe kaptanlığı, çocuklarıma bırakacağım en önemli mirastır benim için. Ben benim yerimde bir daha olsam aynısını bir daha yaşamak isterdim. Bir defa değil, bin defa da yaşamak isterdim. söz söyleyene kadar sizin esiriniz, söyledikten sonra siz onun esiri oluyorsunuz.'' ifadelerini kullandı.

''Fenerbahçe'nin hep iyi olmasını istiyorum''

Kendinisi anlatan Ümit Özat, nasıl bir mizaca sahip olduğunu açıkladı. Özat, ''Ümit Özat nasıl biridir diye sorarsanız eğer, yüzde doksanı, 'Doğru, dürüst, mert ve inandığını söyleyen adamdır' diye cevap verir. Bunun aksini kimse söylemez. Ben benden zayıf adam uğraşmam eğer inandıysam söylerim. bunlar doğru mu? Bazen frene basman lazım mı? Zaman zaman bunları da olması gerekiyor. Her insanın bir yaklaşımı, mizacı vardır. Ben hep Fenerbahçe'nin iyi olmasını istiyorum. Uslübum başkadır, ters gelebilir. İnsanları mutlu etmek için yaşayamam. Doğruları söylemek zorundayım. Geçmişten bu yana saha içinde baktığımızda Ümit Özat ne söylemişse eğer bakarsanız çıkmıştır.'' ifadelerini kullandı.

''Galatasaray'ın güçlü oyunu var''

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi hakkında yorumlarda bulunan Ümit Özat, Torrent'in takıma geliştirdiklerini anlattı. Özat, ''Fenerbahçe'nin yükselen bir ivmesi var. Derbinin çok farklı olacağını düşünüyorum. Galatasaray, son haftalarda güçlü oyun ortaya koyuyor. Geçmişte Del Bosque, Rijkaard ve Aragones gibi teknik adamlar gelmişti. Çok tutmamıştı. Net şekilde ifade edebilirim ki Torrent'in takıma elinin değdiğini söyleyebilirim. Torrent'in güçlü bir taktisyen olduğunu ve birçok haksız eleştiriye maruz kaldığını düşünüyorum. Torrent'in taktik ve oyun anlayışının İsmail Kartal'a göre güçlü olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'nin en büyük avantajı, taraftarladır. Galatasaray'a bakarsanız eğer topu kaybettiği zaman baskıyı doğru yapmaya başladı. Nerede pasla çıkacağını, nerede uzun çıkacağını bilmeye başladı. Bunu Taylan, Berkan ile yapmaya çalıştı ve doğru olmadığını gördü. Sıkıştığı yerde uzun toplar da yapıyor, top kaybettiği zaman baskı yapmayı da biliyor. İkinci bölgeyi, birinci bölgeye çekip beklemeyi de biliyor. Bu antrenörün takıma eli değdiğini gösteriyor. Artık Galatasaray güçlü oyun oynuyor. Torrent kalırsa eğer Galatasaray önümüzdeki sene iyi işler yapacağına inandım ben.'' ifadelerini kullandı.

''Fenerbahçe'de 4 oyuncu hiç dönmüyor''

Derbi yorumlamasına devam eden Ümit Özat, Fenerbahçe'nin oynadığı oyunu hakkında yorumlarda bulundu. Özat, ''Fenerbahçe'nin öndeki 4 oyuncusu hiç dönmüyor. Ne öndeki oyuncu ne kenardaki oyuncular dönmüyor. Konyaspor, lig 2. olana kadar en kötü oyununu Fenerbahçe'ye karşı oynadı. Kayserispor, artık unun elemiş ve eleği asmış. Trabzonspor'u yenerek Türkiye Kupası'nda finalı oynamayı düşleyen bir Kayserispor var. Galatasaray ile Fenerbahçe'nin oyun anlayışına baktığımız zaman daha bütün oynayan bir Galatasaray var. Derbiler çok başkadır. Bu demek değil şu yenecek. Galatasaray, Fenerbahçe'ye göre daha kompak oynuyor.'' ifadelerini kullandı.

''Fenerbahçe'ye Uğurcan'ı alır mısın?''

Fenerbahçe'nin kadrosuyla Trabzonspor'un kadrosunu değerlendiren Ümit Özat, ''Bruno Peres, Roma'da oynasa alabilir miydin? cornelius'u Hamsik'i nereden aldın? Bildiğimiz eski Hamsik değil zaten. İyi bir Osayi varken Peres'i alır mısın? Attila Szalai'nin zaman zaman sol bek oynadığı yerde, Ferdi'nin artık devşirme sol bek olduğu yerde Puchacz, Trondsen ve İsmail Köybaşı'nı Fenerbahçe'ye sol bek olarak almazsın. Atilla Szalai, Kim, tisserand'ın olduğu yerde Hugo, Ahmet Can hatta Hüseyin'i Fenerbahçe'ye alır mısın? Altay'ın olduğu yerde Uğurcan'ı kaleye alır mısın? Fenerbahçe'nin orta sahasına Berat ile Siopis'i getirip çok iyi yapar mı der misin? Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye katacağın iki oyuncu  Nwakaeme ve Visca'dır. 18 puan önünde olan takımdan ancak 2 oyuncuyu düşünürüm dediğin zaman Fenerbahçe, neden burada diye düşünürsün...'' sorularını sorarak iki takımın karşılaştırmasını yaptı. 

''Bu kariyeri bu adamlar için mi yaptın?''

Fenerbahçe'ye ve Başakşehir'e gelen isimleri değerlendiren Ümit Özat, ''Niye Visca'yı almadın da Lemos ile Perotti'yi aldın. Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin teknik direktörü idi. Şimdi sen Başakşehir'e Trezeguet ile Pizzi'yi alıp, Fenerbahçe'ye Lemos ile Perotti'yi alırsan... 11 milyon'a İrfan'ı alıp, Mesut varken eğer 4.5'a Visca'yı niye almadın diye sorarlar. Bugün Trezeguet ile Pizzi'ye hangi Fenerbahçeli itiraz ederdi? Lemos'a, Thiam, Cisse, Samatta'ya 50 kişi itiraz eder. Sen Emre Belözoğlu'sun Hector Cuper ile çalıştın, Simeone, Mancini ile çalıştın. Bu ufkunu, bu kariyerini Cisse, Perotti, Lemos ile kullandın. Bunu herkes getirir. Fenerbahçe'de oynayacak adamlar Başakşehir'e gidiyor, Başakşehir'de oynayacak adamlar Fenerbahçe'ye geliyor. Fenerbahçe kesin sağ ve sol bek alacak. 6 veya 8 alacaklar. Hatta ikisini de alabilir. Osayi ve Ferdi'yi önde kullansa bile kenar oyuncusu birer tane alacak. Santrafor alacak. Olmazsa olmaz, Altay'a yedek almalısın.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler