Ümit Özat, Galatasaray maçı sonrası konuştu! Bugün mağlup olsak kim bilir...

09.04.2018 - 22:51 | Son Güncellenme: 09.04.2018 - 22:51

Süper Lig'in 28. hafta karşılaşmasında Gençlerbirliği ile Galatasaray Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği, Galatasaray'ı Alper Uludağ'ın 90+2'de attığı golle 1-0 mağlup etti.

Maç sonrası Gençlerbirliği teknik direktörü Ümit Özat yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"İnşallah sezonu istediğimiz gibi bitiririz"

"Kazanınca tabii konuşmak kolay ama bunları hesaplamıştık aslında. Kaçırdığımız pozisyonlar vardı. Oyuncularımı tebrik ediyorum ve gözlerinden öpüyorum. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum, inanılmaz destek oldular. Fatih Hoca'ya çok teşekkür ediyorum. Maç sonu geldi ve tebrik etti. Karakterini ve klasını ortaya koydu. Dert çok ama rabbim inşallah dermanına da verir. İnşallah sezonu istediğimiz gibi bitiririz. Futbol çok enteresan bir şey ki...

"Kimin kimi yeneceği belli olmuyor"

Başakşehir'den puan aldınız, Fenerbahçe'den puan aldınız ama kimin kimin yeneceği belli olmuyor. Oyuncularıma, kalitelerini ortaya koyup mücadele etmesi gerektiğini söyledim. Ayrıldığım zamanda kaybettiğimiz puanlar oldu.

"İçerideki maçları alırsak istediğimizi alabiliriz"

İçerideki maçları alırsak istediğimizi alabiliriz. Dışarı maçlardan Karabük dışında galibiyetimiz de yok. Kazanmamız lazım. Bugün kaybedebilirdik ve birçok dedikodu ortaya atılabilirdi. Şenol Hoca ile kavgalı da ya da Tamer Tuna'nın maruz kaldığı olaylar gibi konuşmalar. Bugün mağlup olsak kim bilir ne eleştirilere kalacaktık. Hiçbir antrenör maçı kaybetmek istemez. Babam olsa, babamı yenmek isterim. Kariyerim önemli.

Ümit Özat'ın Beyaz TV'ye açıklamaları ise şu şekilde:

"Bu takımın formasını giyen oyuncular iyi oyuncular. Avrupa'nın en iyi oyuncularını bir kenara koyarsak diğer oyuncular arasında siyahla beyaz arasında bir fark yok. Yani benim stoperimi koyun Galatasaray'a oynar. Bu oyuncular güçlerini nereden alıyorlar? Camialarından ve medya desteğinden alıyorlar.

Özellikle 10 haftalık serinin ardından bir düşüş bekliyordum ben. Ancak 4 maçlık kötü serinin de biteceğini biliyordum. Ancak asıl işler şimdi başlıyor. Bundan sonraki maçlardan maksimum puanı almalıyız ligde kalmak için.

Fatih Terim ve diğerleri diye ayrılır dediğim röportajda diğerlerinin içinde ben de varım tabii ki. Çünkü Fatih Hoca'nın başarıları ortada. Ancak 3 ay önceki röportajı gündeme getirmenin ne anlamı var. Maçtan sonra da konuştu. Başarılar diledi ben de ona şampiyonluk yolunda başarılar diledim. Teknik direktörlük hayatımda belki de en çok Fatih Terim'den bir şeyler öğrenmişimdir.

Ben Fenerbahçe için veya başkası için kazanmadım. Ben Gençlerbirliği ve kendim için puan aldım. Ben buranın ekmeğini yiyorum. Fenerbahçe'den de Beşiktaş'tan da puan alırken Gençlerbirliği için aldık. Ancak keşke bu takımlara kaybedip kendi rakiplerimizi yenmeyi başarsaydık.

14 haftadır eve gitmiyorum. Ne çocuklarımı ne de annesini gördüm. Bunu bana emanet olan bu kulüp için yapıyorum. Eğer bugün maçı kaybetseydik. Bütün takımlar benim üzerime senaryolar yazardı. Bu mesleğin bu kadar itibarsızlaştırılmaması lazım.

Bugün maç kötü bitseydi, Fenerbahçeliler tarafından veya başkaları tarafından kötü senaryolar yazılırdı, bizim mesleğimiz itibarsızlaştırıldı. Keşke Cumhurbaşkanımız bütün teknik direktörlerin sıkıntılarını dinlese ve ona göre çözümler üretse. Abdurrahim Albayrak, hakem az oynattı diyor ama maç daha fazla uzasa belki 2. golü yerlerdi belli olmazdı yani. Yenilen takımlar böyle eleştiriler yapabiliyorlar. Bugünden sonra Fenerbahçe'nin şansı çok arttı, 7'de 7 yaparsa şampiyon olabilir. Beni kimin şampiyon olacağı ilgilendirmiyor. Ben sadece bu takımı lig de tutmayı düşünüyorum."

Basın toplantısı

Teleset Mobilya Akhisarspor maçından sonra en çok pozisyonu Galatasaray karşılaşmasında bulduklarını dile getiren Özat, "Çok da pozisyon vermedik. Önümüzdeki Kayserispor maçına hazırlanacağız. Kalan maçlardan 9-10 puan çıkarmak istiyoruz. Takımın yanından ayrılmayan bize destek veren yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Yarından itibaren Kayserispor maçına hazırlanacağız." diye konuştu.

Ümit Özat, yedek ağırlıklı bir kadroyla maça başlamasına ilişkin soruya şöyle cevap verdi:

"Yenilsek kim bilir neler söylenecekti. Ahmet Oğuz ve Uğur Çiftçi benim oyuncum, kaptanlarım ama geçen hafta oynarken bu takım 4 yedi. Onların oynayıp oynamadığına bakmamak lazım her maçın hikayesi var. Onların kalitesinde olmayan bir sürü insan milli takıma gidiyor. Üzüldüklerini göstermesi lazım. PTT'den milli takıma giden oluyor da Ahmet gitmiyorsa bunu dert edinmesi lazım." 

Teknik direktörlük mesleğinin "çok itibarsızlaştırıldığı" değerlendirmesini yapan Özat, "Bin tane senaryo yazılırdı. Dün Tamer hocaya yapılan haksızlık gibi. Göztepe, Tamer hoca kazanmak istemez mi? Algı operasyonu yapılıyor. Mesleğimize saygı duyulması lazım." şeklinde konuştu. 

Özat, maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile aralarında geçen diyaloğa dair de "Konuştuklarımız Fatih hoca ile aramızda kalacak. Zaten sürekli diyalog halindeyiz, konuşuyor, görüşüyoruz. Tebrik etti. Kendisine başarılar diledim. Bende emeği büyüktür. Milli takımdan hocam. Ben de kendisine teşekkür ettim. Camiamdan çok bir destek gördüğümüz yok. Don Kişot gibi yel değirmenleriyle savaşıyoruz. Başkan ve birkaç yöneticiden başka camiadan destek yok." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler