"Ümit Özat ile tartıştıktan sonra üstüm çizildi!"

16.04.2020 - 12:51 | Son Güncellenme: 16.04.2020 - 14:35

"Ümit Özat ile tartıştıktan sonra üstüm çizildi!"

Fenerbahçe'nin eski kalecisi Recep Biler Ajansspor instagram canlı yayınında Ajansspor muhabir, Barış Şehirlioğlu'nun sorularını yanıtladı.
Biler, sarı lacivertlilere teknik direktör önerisinde bulunurken, takımdan neden ayrıldığını da tüm detayları ile anlattı.

Koronavirüs süreci nasıl geçiyor?

Çok zor ve çok sıkıntılı bir süreç. Bütün dünyayı etkileyen bir olay. Bizi de etkiledi. Evde kalmaya çalışıyoruz. Ailemle vakit geçirmeye gayret ediyorum. Sporu da durdurdu. Umarım bu süreç en kısa zamanda biter.

Rüştü Reçber senin için ne ifade ediyor? 

"Fenerbahçe'de çok güzel günler yaşadım. Çok kaliteli isimler vardı kadroda. Yabancı oyuncu kalitesi de üst düzeydi. Son 10 yılda gelen yabancılar o kaliteyi karşılamıyor. Çok kaliteli isimlerle oynadık. Lazetic, Balic, Alex, Anelka, Ortega ve Andersson bunlar gerçekten o dönemin kaliteli isimleriydi. Alex Brezilya milli takımından bize gelmişti. Rüştü ağabey gibi bir insanla çalıştım. Kendisine çok geçmiş olsun, çok zor bir süreçten geçti. Rüştü ağabey ile çalışmak bana çok katkı sağladı. Volkan Demirel ile hala görüşüyorum. Volkan gelen şansı iyi değerlendirdi. Onun şansı biraz daha yaver gitti."

Volkan Demirel hakkında ne düşünüyorsun?

"Volkan kendi isteğiyle futbolu bırakmadı. Orada yaşanan farklı durumlar vardı. Bence 1 sene daha oynayabilirdi. Onun da kendi hedefleri vardı. Tahmin ediyorum kendisi de devam etmek istiyordu. Sanırım yardımcı antrenörlük teklifi geldi ve onu kabul etti. 1 sene daha oynasaydı daha faklı olabilirdi. Fenerbahçe'de kalması doğru karardı. Volkan'ın kaleci antrenörü kısmından devam edeceğini düşünmüyorum. Volkan'a yakışacak pozisyon teknik direktörlük olur. Volkan da teknik direktör olarak devam etmek istiyor. Kendisini çok geliştirmek zorunda. Teknik direktörlerin işi kolay değil. Teknik adamlar oyuncu kadrosu, yönetim, taraftar her şeyle uğraşmak zorunda kalıyor."

Altay Bayındır'ın geleceği hakkında ne düşünüyorsun?

"Türkiye kaleci konusunda şanslı. Bizim dönemimizde kaleci alternatifi çok azdı. Fenerbahçe'de Altay benim Ankaragücü'nde ilk antrenörlüğe başladığım zamanlarda takip ettiğim isimdi. Fenerbahçe'ye transfer olduğunda çok sevinmiştim. Altay bence çok iyi bir kaleci. Altay'ın iyi bir kaleci antrenörü ile çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Çok sağlam genç kaleci jenerasyonu geliyor."

Fenerbahçe'deki dönemini anlatır mısın? Daum ile olan ilişkin nasıldı?

Ben Fenerbahçe'ye ilk geldiğimde Rüştü ağabey ve Oğuz Dağlaroğlu vardı. 2000'li yılların başında genç kalecilere şans verilmesi zordu. Bizim de şanssızlığımız Rüştü ağabey gibi bir kalecinin olmasıydı. Daum ilk geldiğinde Fenerbahçe'ye, bana antipatik bakıyordu. Onun için tamamen varsay yoksa Volkan'dı. Bana şans geldi ama değerlendiremedim. Kendi yaptığım hatalar çok fazlaydı. Kendime bakmıyordum, yeme ve içme konusuna dikkat etmiyordum. Elime gelen şansı ben teptim. Volkan gelen şansı iyi değerlendirdi ve alıp yürüdü.

Fenerbahçe'de çalıştığın teknik direktörler hakkındaki yorumun?

Mustafa Denizli'nin yeri bende apayrıdır. Fenerbahçe'ye gelmemde katkısı büyüktür. Denizli'den sonra Wernet Lorant geldi. Aramız limoniydi. Çok teknik adamla çaıştım ama en kötüsü Lorant'tı. Daum ile de çalıştım ve aram iyiydi. Zico geldiğinde takım içinde tartışmalarımdan dolayı ayrılmak zorunda kaldım. Zico ile kısa süre çalıştım ama bende yeri ayrıdır.

Fenerbahçe'den neden ayrıldın?

O dönemde en büyük sıkıntım kendimleydi. Volkan var, Rüştü ağabey Barcelona'dan döndü, Serdar Kulbilge alındı. Bunların hepsi kendi içimde yaşadığım şeyleri dışarı vurmama neden oldu. Ümit Özat ile iki kere ciddi anlamda tartışma yaşadım. Aslında o olay ayrılmamın tuzu biberi oldu. Bir Yalova maçı vardı. Maçı bırakıp bana küfür eden taraftara gidip tartışma yaşadım. O sırada maç devam ediyor, tartışma büyüyünce tribüne çıkmaya çalıştım. Tartışma sırasında Yalova orta sahadan şut çekti, ben hızlıca koştum top direğe çarpıp dışarı çıktı. 5 dakika sonra beni oyundan aldılar.

Ümit Özat ile Hollanda kampında yaşadığım tartışma ile üstüm çizildi. Daha sonrada Karşıyaka'ya kiralık olarak gittim. Fenerbahçeli Recep olarak tanınmak bana gurur veriyor. Fenerbahçe'den ayrılmamın en büyük nedeni benim. Ümit Özat ile Hollanda kampında yaşadığım tartışma sonrası Rüştü ağabey bana çok kızdı. Basının karşısında böyle bir şey olması güzel değildi. O olaydan sonra bir kırgınlık oldu. Ümit Özat sezon başında biz Balıkesirdeyken Adana Demirspor'un başındaydı. Ümit ağabey de yanımıza geldi. Eski günlerdeki gibi dostluğumuz devam ediyor. O dönem yaşandı bitti. Ümit Özat ile görüşüyoruz ve aramız iyi bir sıkıntı yok."

Ali Koç'u nasıl buluyorsun?

Ali Koç zor bir takım aldı. ciddi anlamda kulübün borcu vardı. Dışarıya yansımayan bizim de bilmediğimiz ciddi anlamda sıkıntılar vardı. Onları düzeltmek için Ali Koç çaba sarf etti. İstenilen düzeyde futbol oynamamadı. Bu süreçte beklenen transferler yapılamadı. Biraz daha zamana ihtiyaç var diye düşünüyorum. Ben Ali Koç'un toparlayacağını düşünüyorum ama bazı şeyleri maddi anlamda toparlayamadıktan sonra bundan çok daha iyi olacağını düşünmüyorum.

Fenerbahçe'nin yeni teknik kim olmalı? Erol Bulut gelirse başarı olabilir mi?

Fenerbahçe'nin Zico gibi bir teknik adama ihtiyacı var. Hem babacan hem de takıma sahip çıkan bir teknik adam gerekli Fenerbahçe'ye. Örnek olarak Zico tarzı diyebilirim. Lig devam ederse kalan haftalarda Zico da gelse bir şey veremez. Ancak yeni sezon için olabilir. Yeni sezonda Erol Bulut'un takviyelerle birlikte Fenerbahçe'de başarılı olabileceğini düşünüyorum."

Fenerbahçe'deki en büyük sorun ne?

Fenerbahçe'de en büyük sorun iletişim eksikliğidir. Bizim dönemimizde 10 tane yabancı vardı. Kadromuzda daha fazla Türk vardı. Sosyal medya yoktu, biz birlikte vakit geçirirdik. Şimdi internet hayatımızda çok fazla etkin. O yüzden de iletişim kopuklukları yaşanıyor. Bizim dostluk ve arkadaşlığımız çok daha iyiydi.
Efsaneler diye bir grubumuz var. 25-30 kişiyiz grubumuzda. Bu dostluk o dönemden geliyor.

Eski oyuncular Fenerbahçe'de görev almalı mı?

Fenerbahçe'de eski oyunculara görev verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Fenerbahçeli olarak anılan çok isim var. Eski oyuncular olarak kendi aramızda bunu dile getiriyoruz. Bizden birilerinin orada olması gerekiyor. O camiayı, kulübü ve yapısını biliyoruz. Volkan Demirel başladı belki yarın Emre Belözoğlu da görev alacak. Bu şekilde görevlerin eski oyunculara geleceğini düşünüyorum.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Senin için hazırladığımız haberler