Ümit Özat'a 5 kuruşluk dava! Fenerbahçe kaptanları mahkemelik

02.07.2021 - 16:20 | Son Güncellenme: 02.07.2021 - 18:00

Fenerbahçe haberleri… Emre Belözoğlu kendisi hakkında FETÖ imasında bulunan Ümit Özat’ı mahkemeye verirken ilginç bir tazminat rakamı belirledi.

Ümit Özat'a 5 kuruşluk dava! Fenerbahçe kaptanları mahkemelik

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe’nin iki eski kaptanı Emre Belözoğlu ile Ümit Özat arasındaki polemik yargıya taşındı. Skorer’in haberine göre Belözoğlu, Özat hakkında dava açtı.  

Ümit Özat'tan Belözoğlu'na FETÖ suçlaması

Bilindiği gibi Ümit Özat, Emre Belözoğlu için FETÖ iddialarında bulunmuştu. Belözoğlu’nun terör örgütünü hiçbir zaman kınamadığını vurgulayan Ümit Özat, Fenerbahçe’de görev almasını da eleştirmişti. 

Belözoğlu'nun avukatı mahkemede

Bunun üzerine Emre Belözoğlu’nun avukatı Mahir Işıkay bugün Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçe ile Ümit Özat’a 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtı. Avukatın verdiği dilekçede ise, Özat hakkında yapılan yorumlar dikkat çekti. 

'Özat başarısızlığını suni gündemlerle gizlemeye çalışıyor'

Emre Belözoğlu’nun avukatı, kendi müvekkilinin kariyerinin başarılarla dolu olduğunu ancak Ümit Özat’ın hiçbir zaman başarı elde edemediğini, görev aldığı her kulüpten sorunlu ayrıldığını belirtti. Özat’ın diğer futbolcu ve teknik direktörler hakkında asılsız iddialarda bulunduğunun ifade edildiği dava dilekçesinde, “Ümit Özat suni gündemler yaratarak gündemde olma ve adından söz ettirmek gayesinde olmuştur. Emre Belözoğlu’na yönelik FETÖ’cü olduğuna dair yalan hakaret ve iftira içerikli beyanlarda bulunmuştur” ifadeleri kullanıldı.

'Emre Belözoğlu demokrasi nöbetine katıldı'

Mahkemeye başvuruda Emre Belözoğlu’nun açıkça FETÖ karşısında tutum aldığı da belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Davalının FETÖ’cü iftirası attığı müvekkilim Emre Belözoğlu, 26 Temmuz 2016 tarihinde Kısıklı’daki demokrasi nöbetine katılmıştır. Burada yaptığı konuşmada Fetullahçı yapıya terör örgütü demekten bir an bile tereddüt etmemiş ve bunu yüksek sesle dile getirmiştir.” 

Amaç Özat'ın haksız olduğunu ortaya koymak

Dilekçenin sonuç kısmında ise dava değerinin 5 kuruş olduğunu belirten Avukat Mahir Işıkay, “Dava değerinin müvekkilin uğradığı zararı karşılamayacağı açıktır. Ancak burada amaç davalının söz konusu asılsız iddialarına, hukuka aykırı fiillerine son vermek, davalının haksız olduğunu ortaya koymak ve davalının bir müeyyide (yaptırım) ile karşılaşmasını sağlamaktadır” denildi.

Senin için hazırladığımız haberler