Ümit Özat’tan sert sözler: ‘O zaman kendilerine diyanetten hoca bulacaklar’

25.10.2019 - 16:52 | Son Güncellenme: 25.10.2019 - 16:52

Ümit Özat’tan sert sözler: ‘O zaman kendilerine diyanetten hoca bulacaklar’

Deneyimli teknik direktör Ümit Özat, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özat, Adana Demirspor’dayken Pote ve Çağlar Şahin Akbaba’yı takımdan gönderme nedeni de açıkladı.

Radyospor’da Salim Manav’ın canlı yayın konuğu olan Ümit Özat, “Hatayspor’la resmi ya da gayriresmi bir görüşmem olmadı. O suni bir gündemdi, nasıl oldu ben de bilmiyorum. Adana Demirspor kadrosu şampiyonluğa kurulmuş bir kadro. Bu sezon da ligin en güçlü adaylarından birisi olduğunu düşünüyorum. Daha az takviyesiz haliyle bu takım geçen sezon Play-Off oynamıştı. 1. Lig’de maç başı 2 puan ortalaması bir takımı şampiyon yapabilir. Bu sezon geçen sezonki Gençlerbirliği gibi bir takım makas açıp gidemez.” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Simeone futbol sistemin olduğu bir ülkede çalışıyor. Simeone bunu Türkiye’de yaşasa bu durumu Fatih Hoca gibi değerlendirebilir. Türkiye futbol için diyorum; sistemsizlik ülkesi. Belhanda’nın tribünlere tepki göstermemesi gerekiyordu fakat futbolcu her yaşta çocuktur.”

“Ülkemizde PSG ve Real Madrid’e yenilmeyi başarısızlık olarak görüyoruz. Biz, kendi takımlarımızı Avrupa’nın en büyük takımı olarak görüyoruz. Bu maçları oynamak bile ülkemiz için prestijdir. Biz Avrupa futbolundaki artık futbolcularla onlara karşı mücadele ediyoruz.”

“Bizler müslüman insanlarız, biz hiçbir zaman oruca karşı gelmedik. Pote 36 yaşında normal bir zamanda bile haftada birkaç gün dinlenen bir futbolcu. Fakat benim yaptığım açıklamalar farklı yere çekildi. ‘Klopp, Salah’a izin veriyor’ denildi. Klopp’un elinde 2 tane müslüman futbolcu var, benim elimde 18 tane müslüman futbolcu var, bir futbolcunun çarşamba gününe kadar oruç tutmasını anlarım fakat 18 saat bir vücuda su ve şeker girmemesi insan sağlığı açısından büyük bir risk. Elhamdulillah müslümanız fakat ben bir futbolcunun maç günü oruç tutmasına karşıyım ama beni islam düşmanı ilan ettiler. Ben TFF’ye futbolcuların Ramazan ayında oruç tutması için bir şey yapmamız gerek diyen kişiyim fakat maç günü oruç tutmasın deyince kötü, o zaman kendilerine Diyanet'ten hoca bulsunlar. Pote’yle ilgili yıllarca, ‘Konya’da Yılmaz Vural zorla penaltı attırdı’ dediler, Ankara’daki Gençlerbirliği maçında zorla mı penaltı attırdık? Orada da auta attı. Pote ve Çağlar’ı ben gönderdim, bu konuda da başkanımızla fikirlerimiz örtüştü. Göndermemizin nedeni tamamiyle tekniktir.”

Senin için hazırladığımız haberler