Ümraniyespor - Fenerbahçe maçında iki golcüden 5 yıldızlık hareket!

Cüneyt Muharremoğlu
24.01.2023 - 09:01 | Son Güncellenme: 24.01.2023 - 09:16

Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı Ümraniyespor maçında Michy Batshuayi ve Umut Nayir attıkları gol kadar saha içinde yaptıklarıyla da takdir topladı. İşte detaylar...

Ümraniyespor - Fenerbahçe maçında iki golcüden 5 yıldızlık hareket!

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de rakibe kart göstermek için abartılı davranmak, darbe almadan kendini atmak, hakemi yanıltmaya çalışmak birçok futbolcu için 'profesyonel' hareket görülür. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" sözü birçok stadyumda asılı olsa da  saha içinde uygulaması yok gibidir.

Batshuayi ve Umut Nayir maça damga vurdu

Ümraniyespor - Fenerbahçe maçında iki takımın amacı farklıydı. Biri küme düşmemek biri şampiyonluk mücadelesi veriyordu. Karşılaşmada öne çıkan isimlerse attıkları goller kadar saha içinde yaptıkları örnek hareketlerle iki forvet Michy Batshuayi ve Umut Nayir oldu.

Batshuayi'den engelli taraftarla gol sevinci

Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı maçta ilk gol sarı lacivertlilerin Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi'den geldi. 73. dakikada Atilla Szalai'den aldığı uzun topu değerlendiren Batshuayi kaleciyi geçip topu boş ağlara yolladı. Belçikalı futbolcu gol sevincini saha kenarında bulunan engelli bir taraftarla kutladı.

İlgini Çekebilir
Erol Bilecik: "Fenerbahçe ince ince doğranmıştır"
Habere Git

Engelli taraftara formasını hediye etti

Mitcy Batshuayi ile büyük sevinç yaşayan taraftar maç sonunda Belçikalı futbolcunun jestiyle bir kez daha havalara uçtu. Batshuayi, maç sonunda formasını engelli taraftara hediye etti.

Serdar Dursun fotoğraf çektirdi

Engelli taraftarı sevindiren bir tek Mitchy Batshuayi değildi. Oyuna ikinci yarıda giren Serdar Dursun da o ve babasıyla selfie çekerek o taraftarın evine mutlu gitmesini sağladı.

Rakibe kırmızı kart gösterilmesini engellemeye çalıştı

Mitchy Batshuayi'nin yaptıkları bununla sınırlı kalmadı. Ümraniyespor'un 90+8'de bulduğu golün VAR tarafından iptal edilmesinden sonra hakem Abdulkadir Bitigen, kendisine tepki gösteren Onur Atasayar'a art arda iki kez sarı kart gösterdi. Batshuayi, araya girerek hakemin rakip oyuncuya kırmızı kart çıkarmasına engel olmaya çalıştı. Ancak başarılı olamadı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe sol bek transferi için dakika sayıyor!
Habere Git

Bir alkış da Umut Nayir'e

Fenerbahçe'ye 1 gol atan, 1 golü de VAR mürahalesiyle geçersiz sayılan Umut Nayir, dün gece alkışı hak eden başkı bir isimdi. Maç 1-1 devam ederken Fenerbahçe'nin kullandığı köşe vuruşunda top Umut Nayir'in kafasandan dışarı gitti. Hakem aut kararı verirken Umut Nayir, "Hocam benden çıktı" diyerek uyardı. Ancak  Abdulkadir Bitigen kararını değiştirmedi.

Hem gol attılar hem örnek oldular

Mitchy Batshuayi ve Umut Nayir dün takımlarına skor katkısı yaptılar. Ama kıran kırana geçen maçta yaptıkları hareketlerle daha büyük takdir kazandılar. Sporun güzelliklerini yaşatarak sahadaki art niyetli oyunculara örnek oldular.

Senin için hazırladığımız haberler