Umut Bozok Ve Muleka Gerçekleri! Transferleri Neden Gerçekleşmedi?

Salim Manav
16.09.2022 - 09:20 | Son Güncellenme: 16.09.2022 - 10:39

Kasımpaşa'dan ayrılan teknik direktör Sami Uğurlu, Umut Bozok ve Jackson Muleka'nın transferleri hakkında konuştu. Uğurlu, Fenerbahçe maçında ise bilinmeyen gerçeği anlattı. Detaylar haberimizde...

Umut Bozok Ve Muleka Gerçekleri! Transferleri Neden Gerçekleşmedi?

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig takımı Kasımpaşa'da geçtiğimiz sezon önemli işlere imza atan, bu sezon ise Başakşehir ve Fenerbahçe mağlubiyetlerinden sonra görevinden ayrılan teknik direktör Sami Uğurlu sessizliğini bozdu.

"Kasımpaşa'dan ben ayrıldım"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Sami Uğurlu, "Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa'da önemli işlere imza attık. Bu başarıda benimle birlikte payı olan; oyuncu arkadaşlarımızı, kulüp CEO'su Serkan Reçber'i, yönetim kurulunu kutluyorum. Sezon öncesinde takımımızda ayrılıklar yaşandı, bu noktada güç kaybettik diyebilirim; lige de kötü giriş yaptık. Ben de Fenerbahçe maçından sonra istifa ettim. Özellikle belirtmeliyim ki görevimden ben ayrıldım. Kulüpten yapılan açıklama bu noktada gerçeği yansıtmıyor" ifadelerini kullandı.

"Hasan Emre forvet değil, 6 numara"

Fenerbahçe maçında Hasan Emre'yi stoper oynatma nedenini de açıklayan Uğurlu, "Fenerbahçe maçında 'Sadık Çiftpınar neden oynamadı?' diye soran arkadaşlarımız oldu. Sadık Fenerbahçe maçında cezalıydı, Sadık'ın Malatya'dan devam eden cezası vardı. Ryan Donk da kadro dışıydı, Bruma da sakattı. Düşündüğümüzde alternatif olarak Hasan Emre ismi ön plana çıktı ve arkadaşımızı stoper oynattık. Hasan Emre sosyal medyada bahsedildiği gibi forvet değil, 6 numara pozisyonda oynayabilen defansif orta saha" dedi.

Muleka ve Umut Bozok'un transferinde bilinmeyen detay

'Kasımpaşa'da Jackson Muleka ve Umut Bozok'un neden opsiyonları kullanılmadı?' sorusuna Sami Uğurlu, "Jackson Muleka'nın satın alma opsiyonu yoktu. Biz de bunu sonradan öğrendik, oyuncunun kulübü bunu istememiş. Transfer döneminde kadromuza katmak istedik ancak olmadı. Umut Bozok'un sözleşmesinde opsiyon vardı, ancak opsiyonun geçerli olabilmesi için Umut'un da imza atması gerekiyordu, bu aşamada Umut'u ikna edemedik. Muleka'nın Beşiktaş'ta, Umut'un Trabzonspor'da başarılı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Eren Elmalı ve Doğucan yorumu

Eren Elmalı'nın uzun yıllar A Milli Takım'a hizmet edeceğini söyleyen Uğurlu, Doğucan Haspolat'ın ise zamana ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Senin için hazırladığımız haberler