Trabzonspor'da Umut Bozok'tan Fenerbahçe Derbisi Sözleri

Orhan Gülek
12.05.2023 - 10:27 | Son Güncellenme: 12.05.2023 - 10:49

Trabzonspor'un milli golcüsü Umut Bozok, Süper Lig'de oynayacakları Fenerbahçe derbisi ve kariyeri hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Trabzonspor'da Umut Bozok'tan Fenerbahçe Derbisi Sözleri

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor'da Ankaragücü maçında 2 gol sevinci birden yaşayan Umut Bozok, Fenerbahçe maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Bu sene daha zor oldu benim için"

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilecek antrenman öncesi basın mensuplarıyla bir araya  gelen golcü futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

 "Buraya gelirken bir şampiyonluk yaşamak istedim. Kariyerimde hiç şampiyon olmadım. Bu duyguyu yaşamak istedim. Bu sene maalesef olmadı. Bireysel olarak geçen sene 20 gol 8 asist yaptım. Bu sene daha fazla oynamak istiyordum, olmadı. Çalışmaya devam, yapacak bir şey yok. Bu sene daha zor oldu benim için."

"Hedeflerim değişti"

Karşılaşmaşlarda az süre almaktan yakınan Bozok, "Son dönemlerde üst üste 2 maç oynama şansı fazla bulamadım. Her futbolcu için tempo önemli. Yeni hoca geldi. 3 haftadır 2 kere ilk 11 başladım. Yavaş yavaş tempoyu yakalamaya başladım. Geçen sene 15 maç üst üste 90 dakika oynadım. Bu sene fazla şans bulamadım. Ama moral için çok zor bir şey tabii ki. Bu sene çok çok zor oldu. Ama büyük takıma geldim, hedeflerim değişti. Her sene yeni şeyler öğreniyorum. Bu sene de böyle oldu. İnşallah seneye daha iyi olurum." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin yıldızı Trabzonspor yolcusu! Girişimler başladı
Habere Git

"Şampiyonluk döneminden sonra çok zor bir dönem yaşıyoruz"

Maç fikstürünün yoğun geçmesinden yakınan Bozok, konuşmasını şöyle sürdüdü:

"Futbol dünyasında takım iyi gitmeyince bireysel olarak bakılıyor. Şampiyonluk döneminden sonra çok zor bir dönem yaşıyoruz. 1 haftada 3 maç oynadığımız oldu. Fiziksel olarak da çok zorlandık. Trabzonspor gibi büyük camiaya göre performansımız düşüktü ama herkes biliyor çok çalışıyoruz. Maalesef sezon bitti, seneye daha iyi olmamız lazım."

"Nenad Bjelica, sert bir hoca"

Abdullah Avcı sonrası Trabzonspor'un yeni teknik direktörü  Nenad Bjelica'ya da değinen Bozok, "Medyada bayağı şeyler okudum. Hoca benimle özel çalışmış, sonra gol atmışım. Özel çalışmalar olmadı. Ama hoca herkesle çalışıyor. Çok kaliteli bir hoca. Hoca yurt dışından değişik bir mentalite getirdi. Biz de katılıyoruz. Sert bir hoca. Herkese güveniyor. Takımı çok iyi tanıyor. Biz de ona çok güveniyoruz. Sezon bitiyor, herkes kendini göstermek istiyor. Herkes çok iyi çalışıyor. Son maçta biraz zordu, 10 kişi kaldık. Ama iç sahada ona galibiyet getirdik. İnşallah devamı gelir." şeklinde konuştu.

"Hoca gelince, özgüven de getirdi"

Nenad Bjelica'ya kendini kanıtlamak istediğini dile getiren tecrübeli forvet Bozok, "Bu sene benim için değişik oldu. Bir ara ilk 11 oynadım, bir ara 5 dakika girdim, bir ara hiç girmedim. Abdullah hocaya büyük bir saygım var. Tabii ki tercihlere bir şey demeyeceğim, saygı duyuyorum. Ama oynamayınca tempomuz düşüyor. Hoca geldi, iki kere üst üste oynattı beni. İdmanlarda çalışmak çok önemli. Hoca gelince, özgüven de getirdi. Bize çok güveniyor, kalitemizi de gördü. En iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Kendimizi de hocaya göstermemiz lazım." dedi.

"Bana fark etmez"

Her takıma ve sisteme rahat bir şekilde uyum sağladığını ifade eden Bozok, "4-3-3 formasyon, herhangi biri benim için uygun. Bana fark etmez. Hoca hangi formasyonu oynatırsa ona katılıyorum. Transfer döneminde forvet gelirse benim için hiç problem değil. İyi bir futbolcu olsun, ben daha da geliştirmek isterim." dedi.

"Geçen sene tek forvettim, 20 gol attım"

Çift veya tek forvetin kendisini etkilemediğini dile getiren Bozok, "Aslında tek forvet de çift forvet de oynamayı severim. Aslında Fransa'da bana böyle bir etiket koydular maalesef. Her zaman çift forvet oynarsın, tek forvet oynayamazsın diyorlar. Çünkü ilk profesyonel yılımda çift forvet oynadık 24 gol attım, sonra tek forvet oynarken zor dönemler yaşadım. Benim için hiç problem değil. Geçen sene tek forvettim, 20 gol attım. Ama çift forvet oynarken tabii ki Maxi defans arkası koşularıyla bana alan yaratıyor. Ben de alan yaratmak istiyorum. Forvet için çift oynamak işimizi kolaylaştırıyor." dedi.

"Fenerbahçe maçlarında hiç gol atmadım"

Süper Lig'in 34. hafta maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmaya da değinen Bozok, şu ifadeleri kullandı:

"Ligi en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Kalan maçların hepsini kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe maçı camiamız için çok önemli bir maç. Fenerbahçe maçlarında hiç gol atmadım. Benim için özel bir maç. Zor bir maç, ligin en iyi takımlarından biri. Ama taraftar için en iyi şekilde oynamamız lazım. Bu maçı Kadıköy'de kazanmamız lazım.

"Fransa'da da aynı şeyler olabiliyor"

Taraftarın kendisine gösterdiği tepkilere de cevap veren Bozok, "Bir ara taraftar tepki gösterdi. Böyle şeyler de yaşadım. Benim için zor oldu tabii ki. Ama mesela Ankaragücü maçından sonra tam tersi oldu. Futbolda böyle şeyler yaşanıyor. Fransa'da da aynı şeyler olabiliyor. 24 tane gol attım, ertesi sezon ilk maçta taraftarlar tepki gösterdi bana. Ama üst üste 2 maç oynadım, daha fazla özgüven kazanıyorum. 2 gol attım, inşallah böyle devam edecek." dedi.

"Ligin bütün forvetleri iyi bence"

Süper Lig'deki en iyi forvetlere de değinen Bozok, "Icardi, Aboubakar zaten herkes biliyor onları. Çok iyi forvetler. Beğendiğim bir forvet var, bu sene fazla süre alamadı galiba Muhammet abi. Muhammet Demir'i çok beğeniyorum. Sowe de var. Çok iyi bir forvet. Valencia var. Geçen sene 20 golle gol kralı oldum. Bu sene Valencia'nın 27-28 golü var. Bu sene forvetler daha yetenekli galiba. Ligin bütün forvetleri iyi bence. Maxi de çok kaliteli bir forvet. Ama bence bu sene Icardi..." dedi.

Son olarak penaltı yorumunda bulunan Bozok,"Baka var. Tüm penaltıları o kullanıyor. Çok da iyi kullanıyor, frikikler, kornerler... Forvet için penaltı aslında ya çok iyi ya da çok kötü oluyor. Atarsan özgüven için çok iyi oluyor. Ama atamazsan çok kötü oluyor. Bence şu an Baka kullansın, benim için daha iyi olabilir (Gülerek)" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler