Umut Bulut: "Buffon'a da attım Real Madrid'e de"

31.07.2024 - 00:22 | Son Güncellenme: 31.07.2024 - 00:38

Son olarak TFF 2. Lig ekibi Sarıyer forması giyen ve kariyerini noktalayan 41 yaşındaki golcü futbolcu Umut Bulut, gündeme dair açıklamalar yaptı. Detaylar.

Umut Bulut: "Buffon'a da attım Real Madrid'e de"

AJANSSPOR-HABER

Türk futbolunda son 15 yıla damga vuran forvetlerden Umut Bulut, yeşil sahalara veda etti. Tecrübeli forvet Radyospor’da Ayhan Şensoy ve Mehmet Sevinç’in sunduğu Derinpas programına katıldı.

"Kendimi geliştirerek, iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum"

Bundan sonrası için ne yönde hedefleriniz var?

Umut Bulut, ‘’Rıza Çalımbay hocamın teknik ekibine girdim. Beni Türk futboluna kazandıran Rıza hocaydı. Hocalık kariyerimde, Rıza Çalımbay’ın yanında başlayacak. Başarılı bir futbolculuk kariyerim olduğunu düşünüyorum. Allah’a çok şükür. Teknik direktör olarak da önemli başarılar elde etmek istiyorum. Ben çok koşan, mücadeleyi seven bir oyuncuydum. Çalıştıracağım takımların bu şekilde olmasını isterim. Teknolojiyi yakından takip ediyorum, Avrupa futbolunu sürekli izliyorum. Artık daha teknik ve güce dayalı bir futbol anlayışı var. Kendimi geliştirerek, iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Türk futbolcuları mental açıdan güçlü değil"

Türk futbolunun en önemli sorunları olarak neleri gösterebilirsiniz?

Umut Bulut, ‘’Kariyerim boyunca en alt ligde de oynadım, en üst ligde şans buldum. Birçok yetenekli oyuncunun mental açıdan güçlü olmadığı için seviye atlayamadığını gördüm. Öyle bir an geliyor ki, çabuk pes ediyorlar. Avrupa hatta dünyada eskisi gibi yetenekli oyuncu çıkmıyor. Onlar mental açıdan daha güçlü. Bizim oyuncularla aralarındaki önemli farklardan biri bu. Diğeri de sezon başında özellikle genç oyuncular tatilde fitnes salonlarından fotoğraf paylaşırlar. Altına da çok çalıştıklarını yazarlar. Sezon başladıktan sonra ben her zaman antrenman sonrası fitnes çalışırdım. Salon neredeyse boş olurdu. 2-3 kişi ekstra çalışmalara katılırdı. Neden gelmiyorsunuz? diye sorduğumda hep bahane bulurlardı. O gençler maalesef profesyonel davranmıyorlar. Sabah kalktığında yatağını toplamak dahi profesyonelliğin bir parçasıdır. Bu konularda çocuklarımıza ve gençlerimize dokunmak istiyorum. Aşmamız gereken çok şey var’’ diye konuştu.

"Semih Kılıçsoy ve Bertuğ Yıldırım'ı beğeniyorum"

Türk futbolunda son yıllarda forvet sorunu var. Üst düzey golcü çıkmıyor görüşüne katılıyor musunuz?

Umut Bulut, ‘’Sadece Türkiye’de değil, dünyada eskisi gibi forvet yetişmiyor. Bizde Semih Kılıçsoy çok iyi çıkış yaptı. Farklı özellikleri var. Semih’in uzun vadede Türk futboluna çok büyük hizmetler vereceğini düşünüyorum. Bertuğ Yıldırım’da potansiyeli olan bir oyuncu. İki forveti de beğeniyorum. Umarım Semih ve Bertuğ mental açıdan destek alıyorlardır. Bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu. Günümüzde çok önemli bir konu. Özellikle genç oyuncuların buna özen göstermesini tavsiye ederim.’’ açıklamasını yaptı.

"Galatasaray'dayken Schalke'ye attığım golü unutamıyorum"

Unutamadığınız bir gol var mı?

Umut Bulut, ‘’Kariyerimde anlamlı çok gol var ama Galatasaray formasıyla deplasmanda Schalke’ye attığım golü unutamıyorum. 90 artı 5’te attığım golle 3-2 kazanmıştık ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkmıştık’’ dedi.

Attığı en güzel gol

Umut Bulut'un attığı en güzel gol hangisi?

‘’Ankaragücü’nde oynarken, orta sahada topu alıp, slalom yaparak bir gol atmıştım. Birde Toulouse döneminde Lyon’a attığım bir gol vardı. Kariyerimdeki en güzel gollerdi’’

"Buffon'a da attım Real Madrid'e de"

Volkan Demirel, ‘’Beni en çok zorlayan forvet Umut Bulut oldu’’ demişti. Sizin gol atmakta zorlandığınız bir kaleci oldu mu?

Umut Bulut, ‘’Volkan hocama güzel sözleri için teşekkür ederim. Kariyerimde iyi günler kadar kötü günler de oldu. Gol kaçırdığım zamanlar çok eleştirildim. Ancak Buffon’a da gol attım. Real Madrid’e de golüm var. Bazen çok stresli zamanlarım da oldu. Bir an önce gol atayım düşüncesiyle kötü vuruşlar yaptığım dönemler de oldu. Forvet gol atmadığı zaman eleştirilir. Bu hep böyle olmuştur’’ ifadelerini kullandı.

"Pablo Batalla ile oynamak isterdim"

Keşke birlikte oynayabilseydim dediğiniz bir futbolcu oldu mu?

Umut Bulut, ‘’Yıllarca Selçuk İnan ile oynadığım için çok şanslıyım. Topu çok iyi önümüze bırakırdı. Koşuyu gösterdiğim zaman topu adrese gönderirdi. Selçuk İnan’dan ayrıldıktan sonra bir maçta Bursaspor’a rakip olmuştum. Kayserispor forması giyerken Pablo Batalla’ya hayran kalmıştım. Tam benim istediğim bir futbolcu. Harika paslar veriyordu. Her forvet onunla oynamak ister’’ dedi.

"Terim'den motivasyonu, Güneş'ten takım düzenini, Mancini'den insan ilişkilerini öğrendim"

Kariyerinizde birçok önemli teknik direktörle çalıştınız. Hocalık kariyerinize bu isimlerden neler taşıdınız?

Umut Bulut, ‘’Çalıştığım her hocadan bir şey öğrendim. Fatih Terim’den motivasyonu, Şenol Güneş’ten takım düzeninin nasıl kurulması gerektiğini, Mancini’den insan ilişkilerini öğrendim. Rıza Çalımbay, Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Denizli, Ersun Yanal ve Prandelli ile de çalıştım. Hepsi bana çok şey kattı’’ diye yanıt verdi.

Kariyerinde Petrolofisi, İnegölspor, Ankaragücü, Trabzonspor, Toulouse, Galatasaray, Kayserispor, Yeni Malatyaspor, Eyüpspor ve Sarıyer formaları giyen Umut Bulut, 453 maçta 234 gol atıp, 62 asist yaptı. A Milli Futbol Takımı’yla çıktığı 39 maçta 10 kez fileleri havalandıran 41 yaşındaki Umut Bulut, 2 Süper lig, 4 Türkiye Kupası, 4’te Süper Kupa zaferi yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler