"Umut Meraş'ın Beşiktaş'a transferi sportif bir darbedir"

30.08.2021 - 12:29 | Son Güncellenme: 30.08.2021 - 12:44

Beşiktaş, sol bek transferi için Umut Meraş ile anlaşmaya vardı. Fransızlar Umut Meraş'ın Beşiktaş'a transferini değerlendirdi. İşte detaylar ve analizler.

"Umut Meraş'ın Beşiktaş'a transferi sportif bir darbedir"

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Fransa 2. Ligi'nde Le Havre forması giyen sol bek oyuncusu Umut Meraş ile prensipte anlaşmaya vardı. Fransız basını, mili oyuncuyla ilgili son durumu yazdı. Meraş transferi Beşiktaş'a güç katacakken, Fransız ekibine ise kaybettirecek. Detaylar haberde...

"Umut'un ayrılışı bir sportif darbe"

Fransa 2. Lig ile ilgili analizler yayınlayan sitelerden biri olan  maligue2.fr Umut Meraş'ın transferinin Le Havre için büyük bir sportif darbe olacağı yorumunu yaptı. Haberde; Umut Meraş'ın Ligue 2'de Le Havre formasıyla 2 harika sezon geçirdiği de vurgulandı.

Transferde sona yaklaşıldı

Paris-Normandiya'nın haberinde de Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak isteyen Beşiktaş'ın 25 yaşındaki sol bekin transferi için sona yaklaştığı belirtildi. 

Le Guen: "Umut'un ayrılışını zaten bekliyorduk"

Bu arada haberde Le Havre Teknik Direktörü Paul Le Guen'in açıklamalarına da yer verildi. Daha önce Türkiye'de Bursaspor'u da çalıştıran Le Guen şu ifadeleri kullandı:

"Transfer için çalışmalarımız devam ediyor. Umut ve Woyo'nun ayrılışını zaten bekliyorduk. Bir defans oyuncusu almak için 2-3 kulüple temasa geçtik. Kiralama ya da satın alma olabilir, bu taraflara bağlı. Olmazsa da ağlamayacağız. Aramızda yer almak isteyen oyuncularla oynayacağız. Daha kompakt ve hedefe giden bir oyuncu grubu olmak zorundayız."

Umut Meraş transferinde sorun var mı? 

A Milli Takım forması da giyen Umut Meraş'ın Beşiktaş'a transferi konusunda herhangi bir problem görünmüyor. Sözleşmeyle ilgili bazı ufak detaylar görüşülüyor. Kısa zaman içinde Beşiktaş bu transferle ilgili KAP'a bildirim yapacak. Oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor. Futbolcu 900 bin Euro yıllık gelir elde ederken, kulübü Le Havre de 1 milyon Euro kazanacak. Ayrıca bazı bonusların da olabileceği konuşuluyor. 

Senin için hazırladığımız haberler