Umut Nayir: Okan Kocuk bize yeniden hayat verdi

Feride Kara
19.01.2022 - 22:53 | Son Güncellenme: 19.01.2022 - 22:58

Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Giresunspor'da golü atan Umut Nayir "Tekrarlanan penaltıda umutsuzluğa kapılmıştım ama Okan bize hayat verdi" dedi.

Umut Nayir: Okan Kocuk bize yeniden hayat verdi

Giresunspor'a Trabzonspor karşısında beraberliği getiren golü atan Umut Nayir "Okan'ın penaltı yüzdesi zaten çok yüksek. İlk penaltıda ortaya vuracağına dair içime bir his geldi. Orada "İşaret etsem mi" dedim, sonra Okan'ın içgüdülerine güvendim ve ona bıraktım. Tekrarda umutsuzluğa kapıldım ama Okan bize yeniden hayat verdi." ifadelerini kullandı. 

Cornelius'un golü güzeldi

Umut Nayir: "Maçın son bölümüne gelene kadar bizim çalıştığımız plan doğrultusunda biraz daha Trabzonspor'un merkez opsiyonlarını kapatıp stoperlerin birini oyuna sokup kenara yönlendirmeyi düşünüyorduk ve opsiyonlarını kapatmayı planlıyorduk. Aslında gerçekleştirebildik bunu, biraz daha şutlara kalmıştılar. Bakasetas'ın 2-3 tane tehlikeli şutu vardı Okan'ın kurtardığı ama onun dışında ceza sahasına çok sokmadık. İstediğimiz doğrultuda ilerliyordu. Tabii böyle maçlarda 2. bölgede oynadığımız için, kapatmaya çalıştığımız için atak opsiyonlarında çok pozisyona girmemiz mümkün olmuyor ve girince de 1-2 tane değerlendirmeniz gerekiyor. Golde de değerlendirdik, aslında senaryo istediğimiz gibi gelişti ama işte Cornelius'un güzel golü sonrasında birkaç pozisyon daha var.

Okan bize umut verdi

Özellikle penaltı pozisyonunda Okan'ın yaptığı büyük bir iş var. Kazanabileceğimiz bir maçtı ama son dakikada kurtardığımız penaltıyla bir puana da mutlu olduk diyebilirim. Okan'ın penaltı yüzdesi çok yüksek. Buna geçmişten şahidiz. Kendisine güveniyorduk. Hatta ilk penaltıda ortaya vuracağına dair içinden bir his geldi. Orada bir işaret etsem mi dedim. Okan'ın iç güdülerine güvendiğim için ona bıraktım. Kurtardı, artık ben umutsuzluğa kapılmıştım ama bize yeniden umut verdi. Ona buradan teşekkür ediyorum."

Senin için hazırladığımız haberler