Umut Nayir'den Fenerbahçe'ye destek

Eren Tuncay
28.02.2023 - 17:46 | Son Güncellenme: 28.02.2023 - 17:59

Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararıyla Fenerbahçe maçında deplasman taraftarının alınmamasına futbolcu Umut Nayir'den sarı-lacivertlilere destek geldi..

Umut Nayir'den Fenerbahçe'ye destek

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de oynanacak olan Kayserispor - Fenerbahçe maçı maçı için Kayseri İl Güvenlik Kurulu, sarı-lacivertli taraftarları deplasman tribününe almama kararı almıştı. Umut Nayir, "Deplasmanıma Dokunma" etiketiyle sarı-lacivertlilere destek veren bir paylaşım yaptı.

"Spor birleştirir, iyileştirir"

Umut Nayir yaptığı paylaşımda, "Futbol, spor birleştirir, iyileştirir. Yaraları birlikte saralım diyorsunuz ama icraatte farklı davranıyorsunuz. #DeplasmanımaDokunma" dedi. 29 yaşındaki futbolcu bu paylaşımı futbolseverler tarafından olumlu karşılandı.

İlgini Çekebilir
Devlet Bahçeli, Beşiktaş'tan istifa etti
Habere Git

Fenerbahçe tepki gösterdi

Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı bu yasak kararına Fenerbahçe sert bir dille tepki gösterdi. Yayınladığı açıklamada sarı-lacivertli kulüp, "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir. Alınan bu  karar tarafımızca toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır. Taraftarlarımızın takımımızı destekleme isteklerine engel olma ve Kulübümüzün cezalandırılması dışında hiçbir anlam taşımamaktadır. Fenerbahçe, Anadolu’nun her yerinde taraftara sahip olan, şehir fark etmeksizin takımını her yerde destekleyen taraftarı olan bir spor kulübüdür. Birleştirici, bütünleştirici olunması beklenen, ayrıştırıcı olmaktan uzak olunması gereken bu hassas dönemde, taraftarlarımızın hangi gerekçeye dayanarak bu haktan mahrum bırakıldığını bilmek istiyoruz. Tüm ilgili ve sorumluları bu kararı gözden geçirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Konyaspor maçındaki tezahürat

Geçtiğimiz hafta erteleme maçında Konyaspor'u 4-0 yenen Fenerbahçe'de sarı-lacivertli taraftarların "Hükümet istifa" tezahüratları gündem olmuştu. Hemen ardından Beşiktaş'ın Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldığı maçta da Beşiktaşlı taraftarlar aynı tezahüratı yapınca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Lig seyircisiz oynansın" çıkışı yapmıştı.

Kulüpler Birliği açıklamasına destek verilmesi

Bu olayların ardından Kulüpler Birliği'nin "Tüm renklerimizle, var gücümüzle" başlıklı paylaşımını Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray da kendi hesapları üzerinden paylaşmıştı.

İlgini Çekebilir
Kulüpler Birliği'nden "Hükümet istifa" tezahüratına açıklama
Habere Git

Kayserispor - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta?

Süper Lig'in 24. haftasında oynayacak olan Kayserispor ile Fenerbahçe, 4 Mart Cumartesi günü saat 19:00'da karşı karşıya gelecek.

Kapalı Kale: "Tribünler evrenseldir"

Öte yandan Kayserispor taraftar grubu Kapalı Kale de deplasman yasağı kararına karşı çıktı. Grubun yaptığı açıklamada, "Tribünler evrenseldir" denildi ve "İçinden geçmiş olduğumuz bu zor günlerde futbol ve tribünler de insanların bir nebze olsun sosyalleşmesi açısından çok önemli olmakla birlikte,iç saha/deplasman farketmeksizin herkesin"medeni şekilde"takımlarını desteklemesi, alınabilecek en doğru karardır" ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler