Tartışmalara Ünal Aysal da katıldı! 28 şampiyonluk...

06.04.2021 - 09:26 | Son Güncellenme: 06.04.2021 - 09:30

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 28 şampiyonluk tartışmalarına bir yorum da Ünal Aysal'dan geldi. Galatasaray'ın eski başkanı Aysal, Fenerbahçe'yi eleştirdi. İşte Ünal Aysal'ın açıklamaları...

Tartışmalara Ünal Aysal da katıldı! 28 şampiyonluk...

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, 28 şampiyonluğun tescili için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundu. Sarı-lacivertliler, tarihin yok sayılamayacağını ve 1959 önceki şampiyonlukların sayılması gerektiğini düşünüyor. Galatasaray ise TFF'nin Fenerbahçe'nin bu başvurusunu reddetmesi gerektiğini savunuyor. İki kulüp arasındaki tartışmalara, Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal da katıldı. Aysal, sarı-lacivertlileri eleştirdi.

Ünal Aysal, Mustafa Cengiz'i tekrar etti: Müflis tüccar...

Akşam'a bir röportaj veren Ünal Aysal, Mustafa Cengiz'in daha önce basın açıklamasındaki, müflis tüccar benzetmesini tekrar etti. Aysal, "Fenerbahçe'nin bu başvurusu bana 'İflas eden tüccar eski defteri karıştırır' atasözünü hatırlatıyor. Bu konuda Fenerbahçeli dostlarımızın ortaya böyle bir öneri getirirken ciddi olduklarını da zannetmiyorum. Zira kendilerini çaresiz göstermeye çalışmaları için hiçbir mantıklı gerekçe göremiyorum" ifadelerini kullandı.

"Cambaza bak hamlesi"

Fenerbahçe'nin başvurusunun kendisine inandırıcı gelmediğini anlatan Aysal, "Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzon olarak hepimiz geçmişimizle gurur duyuyoruz. Ama bu bizlerin modern futbolun hedeflerinden vazgeçip geçmişe dönmemizi gerektirmez. O dönemin futbolu ile bugünkü futbolun kurumları ve kuralları artık çok farklı. Böyle bir iddia bana pek masum ve inandırıcı gelmiyor. O zaman herkes, bunun üst üste gelen başarısızlıkları unutturmak amacı ile bir gündem değiştirme 'Cambaza bak hamlesi' olduğunu anlar" dedi. 

"Elma ile armutun aynı meyve sayılması mantıklı değil"

"Tarihte yaşanılanları hiçbirimiz ne değiştirebiliriz ne de reddebiliriz. Burada bir sorunumuz yok" diyen Aysal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Burada sorun tarihsel olayların değiştirilmesi ile ilgili değil. Modern futbolun kurumsal yapısının yeniden kurgulanarak yeni kriterler ve kurallar bazında şampiyonlukların düzenlenmesidir. Özetle, elma ile armutun aynı 'meyve' sayılarak beraber tartılması hiç de mantıklı sayılamaz.

Aysal'dan Fenerbahçe'ye eleştiri

Fenerbahçe'ye eleştiride bulunan Aysal, "Fenerbahçe Kulübü ülkemizin en büyük spor kulüplerinden biri. Tüm takım taraftarlarının artık yönetimlerinden bekledikleri sanal istatistikler değil, gerçek, güncel ve ülke dışına taşabilecek başarılar" açıklamasını yaptı.

"Enerjisini kaybedip çökmesine sebep olabilir"

TFF'nin hangi yönde karar vereceği konusuna da değinen Aysal, olumlu yönde bir cevap çıkmaması gerektiğini savundu. Aysal, "TFF'nin bu müracaata vereceği olumlu cevap Türkiye'de zaten gittikçe kurumsal çatısı çatırdayan, tarafsız ve modern futbol yapısının iyice geçmişin vesayeti altında enerjisini kaybedip çökmesine sebep olabilir. Bir sporsever olarak hâlâ aklı selimin TFF gibi kurumlarda devam ettiğine inanmak isteyenlerdenim" diye konuştu.

"Bulunduğu makamı unutup taraftar ağzıyla konuşmuş"

Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Vahdettin Engin Haber Global'e, "Bir tarihçi olarak benim kanaatim; tarihin devamlılığı açısından sadece 1959 sonrasını kabul etmek doğru değildir. Bunlar ciddi organizasyonlardır. Bunları yok saymamak gerekir." açıklamasında bulunmuştu. Aysal ise bu açıklama ile ilgili ise "Hatırladığım kadarı ile Galatasaray Lisesi müdürü kardeşimiz hiçbir zaman iyi bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu saklamamıştır. Bulunduğu makamı unutarak bir taraftar ağzı ile konuşmuş olmasını biraz yadırgadım" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler