Ünal Aysal Galatasaray başkanlığına neden aday olmadığını açıkladı

Feride Kara
30.04.2022 - 18:07 | Son Güncellenme: 30.04.2022 - 19:24

Galatasaray eski başkanlarından Ünal Aysal sarı kırmızılı kulübün yaşadığı seçim dönemi ve neden başkan adayı olmadığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Ünal Aysal Galatasaray başkanlığına neden aday olmadığını açıkladı

Galatasaray eski başkanlarından Ünal Aysal sarı kırmızılı kulübün yaşadığı seçim dönemi ve neden başkan adayı olmadığı konusunda açıklamalarda bulundu.

En mutlu olduğum an 4. yıl ibra

Başkanlık döneminden bahseden Aysal "En mutlu olduğum an, 4. yıl ibra. O dönemde nedense bizim için hala devam eden dezenformasyon çalışması oldu. Başarılı olamadığımız, kulübü satacağımız, büyük zarara soktuğumuz. Rakamlar ortada, bilançolar ortada. Bizim dönemimizde bir kuruş zarara girmedi." dedi.

Ekonomik şart kulüplerin elini bağlıyor

Ekonomik şartların zorluğunu belirten Aysal: "Son 7-8 sene içinde amatör şubelere haksızlık edildiğini düşünüyorum. Bilerek veya bilmeyerek. Futbol çok göz önünde, futbolda başarılıysanız başarılısınız, başarısızsanız başarısızsınız. Benim dönemimde farklıydı, biz hepsine önem verdik. Tabii ekonomik şartlar, UEFA'nın getirdiği ağır ekonomik koşullar, bunlar mecburen kulüplerin elini bağlıyor. Bizim Galatasaray'ımızda da bu sıkıntı her gün daha çok ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Seçimi iptal ettiren Galatasaray üyesi konuştu!
Habere Git

Başkanlığa neden aday olmadı?

Seçim kulislerinde başkanlık için adı geçen Ünal Aysal: "Bugünden iki sene sonrasını vadetmem mantıklı değil. Bu seçime niye girmediğimi izah edeyim; 10 tane değişik ülkede, 51 tane firmayı yöneten bir holdingin sorumluluğunu taşıyorum. Hem Galatasaray, hem de şirketlerim için haksızlık olurdu. Bu iş tam mesai istiyor." dedi

Orta karar bir teknik direktör olmaz

Takımın başına gelecek teknik direktör konusunda Aysal: "Ben Galatasaray'ın orta karar bir teknik direktör ile bu işi atlatacağına inanmıyorum. Kesinlikle yurt dışında şu an kendisini ayakta tutmuş, başarısını ayakta tutmuş teknik direktörler var. Galatasaray'ın bunlardan birini getirmesi lazım." diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler