Ünal Aysal, TFF'den Fatih Terim’e ceza verilmesini istedi mi?/ Galatasaray haberi

Cüneyt Muharremoğlu
09.10.2022 - 17:15 | Son Güncellenme: 09.10.2022 - 17:28

Galatasaray’ın eski başkanı Ünal Aysal, “Yönetim, personeline istediği cezayı verir" diyerek Fatih Terim’e TFF’den ceza istediği iddiasını yalanladı.

Ünal Aysal, TFF'den Fatih Terim’e ceza verilmesini istedi mi?/ Galatasaray haberi

AJANSSPOR ÖZEL HABER

Eski TFF Yönetim Kurulu Üyesi Selim Soydan, geçen ay  "Fatih Terim ceza aldığı bir dönemde, savunma yapmak için TFF’ye gelen üç Galatasaray yöneticisi cezayı uzatın da hocadan (Fatih Terim) kurtulalım ifadesi kullandı” dedi. Galatasaray’da bunun ardından başlayan tartışmalar sürüyor. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray’da revizyon! Orta sahada büyük kapışma
Habere Git

Toroğlu, cezayı Ünal Aysal’ın istediğini söyledi

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, dün gece Abdurrahim Albayarak’a dayandırdığı bir iddiayı dile getirdi. Toroğlu’nun Albayrak’ın ağzından olayı şöyle anlattı: “Ben, Ali Dürüst ve Ünal Aysal, TFF'ye gittik. Sohbet ederken, Ünal Aysal, Yıldırım Demirören'e 'Fatih Terim'e okkalı bir ceza, verin de kurtulalım' dedi."

Ünal Aysal: Yönetim kulüp personeline istediği disiplin cezasını verir

Bu haberin yayınlanmasından sonra Galatasaray’ın eski başkanı Ünal Aysal, Ajansspor’a özel açıklamalarda bulundu. Aysal, iddianın hayal ürünü olduğunu belirterek “Kulüp yönetimleri kendi personeline gerektiğinde istediği disiplin cezasını verebilir, bunun için TFF’den böyle bir yardım talebinde bulunması mantık dışıdır” dedi. 

“TFF’ye Fatih Terim’in cezasını indirmeye gittik”

Ünal Aysal sözlerine şöyle devam etti: “Dokuz yıl önceki bu olayda TFF’ye yapılan ziyaret, hocaya TFF’nin verdiği 9 maçlık cezanın indirilmesini talep etmek için gerçekleştirilmiştir. Şampiyonluğa giden takımın böyle bir ceza ile önünün kesilmesini önlemeye yönelik bu teşebbüsü yaparken, cezanın üç maça indirilmesi istenmiştir. Ziyarette ayrıca TFF’yi ikna edebilmek için kulüp içi bir disiplin cezasını kabul ettirebilmek amaçlanmıştır.”

İlgini Çekebilir
Galatasaray’da Okan Buruk hangi dünya yıldızını üzecek?
Habere Git

“Yine şampiyon olduk”

Bütün gayretlerine rağmen TFF yetkililerin bu suçun tekrarlanması nedeniyle Terim’in cezasında indirim yapmayı reddettiğini belirten Aysal, “Buna rağmen, o yıl takımımız üstün performansı sayesinde yine lig şampiyonu olabilmiştir” diye konuştu.

Aysal, Terim için bu kez ‘personel’ dedi

Aysal’ın Fatih Terim için personel ifadesini kullanması dikkat çekti. 2011-2013 arasında Galatasaray'a üst üste iki şampiyonluk daha yaşatan Fatih Terim, Türkiye A Milli Takımı'nı da çalıştırmak isteyince başkan Ünal Aysal ile arası açılmıştı. Terim için "Eleman" ifadesini kullanan Aysal, teknik direktörle 25 Eylül 2013'te yollarını ayırdı.   

Senin için hazırladığımız haberler