Ünal Aysal: ''Yeni yönetim büyük bütçe ve proje yönetmeyi bilmeli''

27.04.2021 - 20:57 | Son Güncellenme: 27.04.2021 - 21:08

Eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, açıklamalarda bulundu. Ünal Aysal, ‘Başkan adayı olacak mı?’ sorusunu cevaplarken Galatasaray’daki seçimle ilgili de konuştu.

Ünal Aysal: ''Yeni yönetim büyük bütçe ve proje yönetmeyi bilmeli''

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal, Clubhouse'de üyeler ve taraftarların olduğu bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğlen saatlerinde olmasına rağmen çok sayıda katılımcının bulunduğu sohbette Aysal döneminin yöneticilerinden Ural Aküzüm de yer aldı. 

 

'Avrupa Süper Ligi'nin fikir babalarından birisi benim'

Soru cevap kısmında Galatasaray gündemine dair açıklamalar yapan eski başkan Avrupa Süper Ligi konusuyla ilgili olarak, "Bu konunun fikir babalarından birisi benim. Daha önce Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadığımız süreçte bu konuyu İngiltere'de CNN International'da gündeme getirdim'' dedi.

 

 

Bu tarz organizasyonların sebebinin futbola yapılan büyük yatırımlar olduğunu söyleyen Aysal, ''Futbolda Avrupa devlerinin başkan ve hissedarları ciddi iş adamlarıdır, belli bir plan çerçevesinde davranıp bu işin sonunda UEFA'dan ciddi tavizler koparmış olabileceklerini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

'Galatasaray yöneticilerinin vazifesi marka değerini muhafaza etmek ve değer katmak'

Galatasaray seçimi ve başkan adaylarıyla ilgili görüşü sorulan Ünal Aysal ''Eski bir başkan olarak bir adayı işaret etmem doğru olmaz. Galatasaray yöneticilerinin muhakkak büyük bütçe ve proje yönetmiş, iş hayatında başarılı olmuş, profesyonel anlayıştan gelen kişiler olması gerekiyor. Galatasaray yöneticilerinin vazifesi marka değerini muhafaza etmek ve üstüne değer katmak diye düşünüyorum'' dedi.

Ünal Aysal Galatasaray başkan adayı olacak mı?

Kendi döneminde genç yöneticilere önem verdiğini belirten eski başkan, gelecek seçimlerde aday olmayacağının altını çizdi ve ''Benim artık başkan olma niyetim yok ancak gençlerin fikir ve dinamizmine ihtiyaç var. Genç jenerasyon her zaman taze fikirlerle faydalı olabilir. İhtiyaç duyulduğunda Eski başkanlar gençlerin hizmetinde olmalı, Galatasaray'a her türlü katkıyı vermeye hazırım" dedi.

Ural Aküzüm: ''Galatasaray tarihindeki en başarılı sportif dönem Aysal başkanlığında''

Çevrimiçi etkinliğin sonunda Aysal dönemi yöneticilerinden Ural Aküzüm ise, söz alarak "Galatasaray tarihindeki en başarılı sportif dönemi Aysal başkanlığında yaşadık. Kurumsal temsil olarak taraftar ve camianın en mutlu olduğu dönemlerden biri Aysal dönemiydi. Aysal 80 yaşında, ancak 20 yaşındaki bir yeni nesil Galatasaraylı ile aynı heyecanlar ve hayallere sahip bir insan. Ömrü uzun olsun, ona minnettarız" şeklinde konuştu.

Galatasaray'da başkanlık seçimi ne zaman?

Galatasaray Kulübü, 2 hafta önce seçim tarihini resmen açıkladı. Sarı - kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada; olağan seçimli genel kurulun 22 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 29 Mayıs'ta gerçekleştirileceği bildirildi.

Galatasaray'da başkan adayları kimler?

Sarı - kırmızılı camiada seçim öncesi 4 isim, adaylığını resmen duyurdu. Mustafa Cengiz'in aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmazken; şu anda ikinci başkanlık görevini yürüten Abdurrahim Albayrak'ın da aday olması bekleniyor.

Galatasaray'da başkan adayı olduğunu açıklayan isimler şu şekilde:

  • Eşref Hamamcıoğlu
  • Burak Elmas
  • Metin Öztürk
  • Tuncer Hunca
Senin için hazırladığımız haberler